Ahojte, dávate si merať zrak v optike alebo radšej u doktora? Je to vyšetrenie tam dosť podrobné? A teda ako dlho trvá kým vás objednajú? Zatiaľ som bola len dva krát u nás v nemocnici u očného ale strašne dlho som čakala na termín.
Meranie zraku v optike
Čo som bola ja tak tam bol optometrista, tak isto je to aj u doktora kde som bola, tiež meria zrak len optometrista v určité dni. Takže by som sa nebála. Hlavne je to rýchle a to mi vyhovuje.
Mne v optike pani normalne zmerala zrak a bolo vsetko v poriadku. Sadli mi aj sosovky (kde som dioptriu mala mensiu lebo su priamo na oku) a aj okuliare.
Tam praveze nie su lekari. Velakrat tam pracuju ludia, ktori proste predavaju optiku.
Ved ale v optike to tiez musi nejaky lekar merat, nie?
Podla mna zalezi ako natrafis. Aj to ake stroje maju v optike, ale aj to, ked ides k ocnemu, co je zac.
Tak mne zmerali a úplne presne. Použili vlastne rovnaké prístroje ako má aj moja očná. Myslím, že keby to nebolo presné tak také niečo sa zakáže. A hlavne nemerá ten zrak kdokoľvek, je tam normálne optometrista. No je pravda že lekár ti urobí viacej vyšetrení keď tam ideš, ale meranie zraku prebieha rovnako, takže na rýchle zmeranie je to fajn aj takto.
Podla mna ten zrak v zivote tak dobre ako u lekara nezmeraju v ziadnej optike. Neriskovala by som to. U lekara je vacsia istota rozhodne.
Ja som tiež bol a spokojný so službou. Uřčite znova využijem.
Grandoptical teraz meral zadarmo. Prvý krát som vyskúšala, kamarátka ma presvedčila. Nečakala som, že to vyšetrenie bude presné ale je. Mám namerané rovnaké dioptrie ako mám potvrdené od očného. Takže si myslím, že na preventívne zmeranie je táto služba super a nemusíš čakať na objednanie niekoľko týždňov či mesiacov. Ja som sa objednala hneď v ten istý deň a aj ma vzali presne načas. A ponuka termínov je super, či ráno, popobede a aj cez víkend sa dá.
To áno, mali to riadne vymakané. A hlavne sa mi páčil prístup, proste nebolo to len tak odfláknuté ale naplno sa venovali a počas vyšetrenia aj všetko vysvetlili.