Vysoký pulz v tehotenstve

Príspevok v téme: Vysoký pulz v tehotenstve
Ness_12

Som v 5-tom mesiaci tehotenstva, mávam v poslednej dobe častejšie závrate, tŕpnu mi končatiny, mám zahmlené pred očami a mávam nízky tlak. Čoraz častejšie mi veľmi rýchlo bije srdce aj keď som v kľude. Naposledy som mala tlak 96/75 a pulz 136. Posledné dni mávam stále pulz nad 130. Mávali ste aj vy také problémy? Lekárka ma poslala na EKG ale bolo v norme. Ja neviem ovplyvniť kedy mi bude zle a kedy nie, takže mi doktorka asi neverí že mi naozaj býva zle.

Ness_12

Ja nemám žiadne stavy paniky. Ani nič podobné.
Nerobili mi žiadne také testy, len mám ísť na krv aby mi zistili hladinu cukru v krvi.
Ale vraj môžem byť anemická že mám nedostatok železa a z toho mi môže bývať zle.

BlueberryNNN

Nepripada mi to ako panicky atak, ak necitis strach. Skusila by som este tie hormony stitnej zlazy otestovat. To ti robili pocas tehotenstva? Sorry, ak si to uz pisala, nepamatam si to.

Ness_12

Naposledy som sedela pri telke jedla obed, takže žiadny stres, keď mi bolo zle snažila som sa len dýchať zhlboka to je celé ...
Jediný prípad kedy som sa ozaj že bála keď mi prišlo zle bolo keď som šla po diaľnici.
Akože mi tu chcete povedať že si to sama privolávam? Že ja chcem aby mi bolo zle?
Človek tu napíše príspevok, s tým že čaká nejakú radu a už ho tu idú posielať na psychiatriu...

BlueberryNNN

Prispevok od vedaahistoria je zaujimavy. Citis strach v tych momentoch, ked mas vysoky pulz? Alebo si psychicky v klude?

BlueberryNNN

Ness, necit sa zle, nerobis nic zle ani hlupe. Nie si divna, nie si hlupa, nie si vypocitava. Snazis sa zistit, co ti moze pomoct, tak sa nadalej zameriavaj iba na to, ved predsa o to ide, aby si na svet priviedla zdrave dietatko a v bezpeci. Mrzi ma, ze musis citat, co tu vidim, ale ty sa poznas lepsie, tak verim, ze sa tym nenechas rozhodit :) mne napriklad tlak velmi ovlyvnoval, ako som sa citila. Takisto davka liekov na stitnu zlazu. Moze ist o nenapadnu nerovnovahu, ale citit sa mozes zle aj napriek tomu. Podla mna v tehotenstve sme ovela nachylnejsie citit vsetky odchylky vyraznejsie, lebo nase telo tazko pracuje. Daj vediet, co ti doktor povie na najblizsej kontrole. Drzim palce. Tehotenstvo je narocne.

Omen

Ness,
prestaň fabulovať a daj sa vyšetriť na psychiatrii. Tam uveď tvoje diagnózy, aj tú "situačnú tachykardiu" alebo im daj prečítať, čo si tu popísala. Takto to budeš mať 2 v jednom - začnú ťa liečiť (budeš sa cítiť lepšie) a zároveň získaš aj PN do konca tehotenstva. O to ti celý čas išlo. Tak sa drž!

vedaahistoria

Trochu som zmatený, takže tlak si meriaš len vtedy ked ti príde zle ? Potom máš teda ten pulz zvýšený len vtedy ked ti je aktuálne zle, teda ked si ho zmeriaš tlakomerom. No skús si ho zmerať vtedy ked ti nie je zle a nie tlakomerom, ale jednoducho si ho zmeraj palcom na zápestí alebo v strede dlani ked trošku pritlačíš, a meraj to len vtedy ked si v úplnom klude a potom tu napíš výsledky....

Inak mi to pripadá tak, že tie zlé stavy čo na teba chodia že to máš panicku poruchu. To sú stavy, kedy si v pohode a zrazu ti zo sekundy z ničoho nič príde zle, návaly strechu a stresu ibaže v dosť silnej miere. Pulz sa vtedy može zvýšiť aj na tvoje hodnoty ktoré uvádzaš. Po chvílke, tento stav prejde. Takýto záchvat stresu sa može vyskytnúť viacej krát počas dna, pričom najčastejšie sa vyskytuje ráno a poobede, a najmenej často večer. Liečí sa antidepresívami z dlhodobého hladiska, a z krátkodobého benzodiazepínami ako je lexaurín.

Zopár takýchto stavov som zažil, mne vždycky pomohlo mať pri sebe flašku so studenou vodou, a pri tom zachvate napit sa studenej vody a polievať si hrudník , brucho, ruky studenou vodou. Naozaj to veľmi dobre zaberalo, na ukludnenie nielen psychické, ale aj pulzu.

Ness_12

zdravotnom zázname mám uvedenú diagnózu - situačná tachykardia
Magnézium ( Magnosolv ) mi predpísala doktorka kvôli migrénam ktoré mávam a mávala som ich aj pred tehotenstvom, dávam si ho len keď mám migrénu, čo je tak 2-3x do mesiaca maximálne niekedy ani to nie.
Žiadne iné lieky neberiem, lebo ani nemôžem keďže som tehotná. Jediné čo som užívala boli tehotenské vitamíny na začiatku tehotenstva.
Keby som mala len blbý tlak a pulz a nič by mi dokopy nebolo nepísala by som sem. Ja neviem predvídať kedy mi bude zle, bojím sa, že keď budem doma sama a zas mi príde zle nebude mi mať kto pomôcť. Ja som len chcela poradiť alebo poznať názor iných ľudí, či nemajú skúsenosti. Ja som sem nepísala aby som tu potom čítala že všetko zveličujem alebo nebodaj že si vymýšľam alebo si to spôsobujem sama.
Ale vážim si každý názor

Omen

Nenapísala si dôvod, prečo užívaš magnézium, žeby kvôli tetánii?
Ani dávku a značku tohto suplementu. A asi nevieš o tom, že ZNIŽUJE tlak krvi a môže sa podieľať na tvojich ťažkostiach?!

BlueberryNNN

A tiez je z opisu tvojich problemov zrejme, ze ten zvyseny tep mas iba niekedy, preto to nebolo napriklad spozorovane pocas EKG a je tazke predvidat, kedy sa ti to stane znova.