Ako sa necítiť sám

Príspevok v téme: Ako sa necítiť sám
Varus

Čo robiť, keď sa cítim sám ? Ako vyplniť čas ? Zase prišli na mňa dni, keď sa cítim sám a striedajú sa mi nálady so smútkom a hnevom.

Svoj čas vypĺňam tak, že sa idem niekde sám prejsť, upratujem, strihám a upravujem videá, čo je teraz aj takou mojou prácou, počúvam hudbu, pozerám filmy a raz za jeden, dva týždne idem s kamošom niekde na pivo na dve, tri hodiny niekde na terasu.

Robotu teraz poriadnu nemám. Od Mája som doma a hľadám si nejaké zamestnanie, ale tam si človek samozrejme oddýchnuť nejde, pretože práca je práca. Taktiež si človek pri tej neustálej robote nejako neberie k srdcu, že je tam v kontakte s ďalšími ľuďmi, pretože ma hlavu plnú roboty.

biatlonistka7

Nauč sa viac času tráviť sám so sebou a užívaj si to, keď sa naučíš byť sám so sebou, tak ľudia budú viacej tvoju prítomnosť vyhľadávať

snejty

Carie ale to tak nefunguje. Psycholog ludom nehovori co je normalne a co nie a uz vobec im neusmernuje zivot. To je na kazdom, aby si svoj zivot usmernili sam. Pripadne ak ty mas taku skusenost so psychokogom, tak ho zmen.

slobodnemaciatko

K psychologovi ist samozrejme moze, je to jeho volba. Som si viac menej ista, ze mu povie to iste.
Vies, nie vzdy mu tu radia nestudovani ludia ako niekto kto sa obklopuje ludmi, lebo usiel od matky, ktora ju povazovala za nesamostatnu.

Carie

Varus odporucam ti radsej ist k psychologovi, to je studovany clovek a pomoze ti usmernit tvoj zivot. Tiez ti povie co je normalne a co nie. Neber vazne rady z takychto for, vidis co ti tu radia. Budes sa len zle citit lebo ti budu tvrdit ze si nenormalny pokial nie si stastny sam so sebou a potrebujes okolo seba ludi, pritom to tak vobec nie je. Nenormalny by si bol ak by si chcel zit cely zivot v izolacii od vsetkych ludi a nechybali by ti. Ludi je kopa a isto najdes takych co budu podobni tebe, budu mat rovnake zaujmy a mozete si byt navzajom spriaznenou dusou.

slobodnemaciatko

Tak su ludia introverti/extroverti, alebo maju v genoch byt spolocenski?
Az na to, ze dnes uz muzi nemusia lovit mamuta, ktoreho sami neskolia a zeny nemusia oberat lesne plody a branit sa predatorom. Ak by taky jedinec nedokazal sam prezit a potreboval by sa obklopovat ludmi, aby prezili za neho, tej skupine by bol asik na dve veci...
A kym sa ma obklopovat? Falosnymi kamaratkami/kamaratmi, len aby mal pocit, ze nie je sam?
Len, aby ich mal cim najviac vokol seba?
Ano, nieco s nimi nie je v poriadku. Samota a prazdnota nie su tie iste veci. Pokial je clovek prazdny, nezaplni ho nic a nikto.

Carie

Nesuhlasim s nazorom ze ak sa clovek neciti dobre sam so sebou a potrebuje okolo seba ludi tak s nim nieco nie je v poriadku. Su zivocichy ktore su vyslovene samotarske a stretavaju sa len v case parenia. Ale clovek aj jeho predkovia boli vzdy spolocenski. Zili v skupinkach, muzi spolu lovili, zeny spolu oberali lesne plody. Navzajom si pomahali a vo vacsej skupine sa aj lahsie ubranili nejakym predatorom. Ludia proste maju v genoch ze potrebuju byt medzi inymi ludmi, potrebuju spolocnost, je to tak desattisice rokov a je hlupost skusat to teraz nasilu menit a snazit sa zvyknut si na uplnu samotu. Nikdy si nezvyknes lebo v genoch mas nieco ine. Ludia su introverti a extroverti, ale vsetci potrebuju spolocnost inych ludi, viac alebo menej. To ze mas doma rodinu s ktorou si mozno tak nerozumies, mozno mas matku ktora je prisna a nevie sa s tebou normalne porozpravat, len dava prikazy, tak je normalne ze to pre teba nie je partner na rozhovor, necitis sa v jej pritomnosti dobre a stale ti chyba normalna spolocnost ludi ktori ti budu rozumiet. Moja rada, nezvyknaj si na samotu, nikdy si nezvyknes. Pracuj radsej na tom aby si si nasiel kamaratov kamaratky a obklopil sa ľuďmi s ktorymi si budes rozumiet a budes sa s nimi dobre citit.

syllona

Ahojte!
Slobodnemaciatko má pravdu. Kedysi som to aj ja tak mala, že som sa cítila sama, aj keď som fyzicky sama nebola. Musela som sa naučiť byť sama so sebou a vtedy sa veľa vecí zmenilo.

slobodnemaciatko

Len prazdni ludia sa obklopuju co najvacsim poctom ludi cakajuc, ze zaplnia ich prazdnotu a samotu. To, ze mas okolo seba ludi, rodinu, ci vztah nie je ziadna zaruka toho, ze sa nebudes citit sam a ak sa sam so sebou citis sam, nieco nie je v poriadku.
Paradoxne existuju ludia, ktorym staci rodina a partner, resp.vedia byt sami a nemaju potrebu vyhladavat inych ludi. Zial ich pritahuju, lebo kazdy chce byt v ich najtesnejsej blizkosti.