Rozchod

Príspevok v téme: Rozchod
Roman30

Ahojte.
Mám za sebou 5 ročný vzťah. Pred vzťahom sme boli ešte asi 4 roky kamaráti.
Náš vzťah bol prvé roky naozaj krásny. Postupom času ale prichádzali veci, ktoré ho začali narušovať.
Problém bol, že náš vzťah stagnoval. Náš vzťah sa za tie roky nijako neposunuj vpred, bohužiaľ kvôli mne. Nebol som schopný s tým nič urobiť. Partnerka sa mi najskôr snažila naznačiť, neskôr aj povedať na rovinu, aké veci ju v našom vzťahu trápia. Chcela vo vzťahu posun, chcela prsteň, chcela jednoducho nestáť na jednom mieste. Bohužiaľ, ja som z nejakého nevysvetliteľného dôvodu nevedel/nechcel s jej prianiami a predstavami nič robiť.
Čas pribúdal a s ním aj partnerkine nároky na náš vzťah. Jej kamarátky, ktoré mnohé na začiatku nášho vzťahu nemali ani partnera sa postupom času začali zasnubovať a začali byť v druhom stave. Zatiaľ čo my sme stáli na jednom mieste, tam kde sme boli pred rokom, pred dvomi a aj na začiatku. Všetko bohužiaľ kvôli mojej neschopnosti. Som si istý že ma veľmi milovala.
Čas išiel ďalej, stupňovalo sa partnerkine „volanie o pomoc“, pribúdali nezhody a to všetko len na základe stále rovnakej veci, jej nenaplnených predstavách. Všetko to bublalo až to došlo do bohu, keď po 4 rokoch počas jednej hádky si povedala dosť koniec.
Po 4 rokoch teda prišiel rozchod. A ona ani nechcela počuť o nejakom návrate. Snažil som sa to zachrániť, nasľuboval som jej všetko čo som dovtedy nerobil, prosil som ju o návrat... ale bez úspechu, vyzerala veľmi presvedčivo. Musím povedať že bolesť trvala len chvíľu a rozchod som zvládal dosť dobre.
Po troch mesiacoch od rozchodu, po 3 mesiacoch nekomunikovania prišla od nej správa, chcela sa stretnúť- porozprávať sa. Toto stretnutie som prijal a hneď od prvej chvíle ako sme sa stretli boli všetky slová zbytočné, bolo to ako v rozprávke, ako na začiatku vzťahu, totálny pocit šťastia. Bolo jasné, aj bez toho aby sme si to povedali...že sme zase spolu. Bohužiaľ, bolo to tak krásne že sme zabudli na všetky problémy ktoré sme predtým mali. Problémy zase zostali neodkomunikované. Začiatok bol krásny ale postupne zase prichádzala racionálna stránka veci a problémy ktoré tam zostali. Malo to v podstate rovnaký scenár, ale tento už netrval 4 roky ale len pol roka. Prišla na rad realita, ďalšie nezhody na staré témy, stagnácia a jedného dňa bol opäť koniec, nechcela ďalej pokračovať.. rozchod číslo 2.
Tento rozchod č. 2 som zvládal zo začiatku dobre, už som sa ani nesnažil ju nejako extra presviedčať, vedel som už z prvého rozchodu že presviedčanie nikam nevedie. Par krát sme spolu telefonovali, väčšinou zavolala ona. Boli to dlhé pokojné rozhovory, plné smútku, plaču a ľútosti nad tým, ako dopadol náš vzťah. Žiadna nenávisť ani hádanie tam nebolo, len pocit smútku a rezignácie. Potom sa odmlčala.
Postupom času som prehodnotil všetky svoje životné priority, uvedomil som si všetky svoje chyby a zistil som, že jediné čo chcem je ona.
Asi po 4 mesiacoch od rozchodu som sa ozva(to som ešte netušil súvislosti), kde som sa opustil a povedal som jej všetko čo k nej cítim, ako všetko ľutujem a ako veľmi ju chcem späť....ale jej reakcia bola chladná.
Po ďalších 3 mesiacoch (celkovo 7 mesiacov od rozchodu) sa dozvedám že moja láska má novú známosť . Bol som v tom, že je to krátka známosť, že ešte pochopí že v skutočnosti chce byť so mnou. Zase som sa opustil, nasledovala séria správ, kde som prosil, ponižoval sa ale jej reakcia opäť chladná. K svojmu novému vzťahu sa vôbec nevyjadrila, ale to mlčanie hovorilo za všetko.
Po ďalšom mesiaci (celkovo 8 mesiacov od rozchodu) -ŠOK- moja láska je zasnúbená. A dozvedám sa, že tá známosť, o ktorej som si myslel že je to len krátke odbočenie trvá už 7 mesiacov. Takže mesiac po našom rozchode už mala iného a teraz sa s ním zasnúbila. Keby som o tom tušil, možno som s tým mohol niečo urobiť. Ale nemal som tušenie a teraz už je sakra neskoro - moja láska je zasnúbená. Nasledovala ďalšia séria správ (áno prosil som čerstvo zasnúbenú ženu aby sa vrátila ku mne), ľutovania, prosenia ..ale márna snaha, jej reakcia studená ako ľad.
Teraz je to týždeň, čo som sa dozvedel túto šokujúcu správu. Som chodiace nešťastie, nespím, nejem, chodím po meste ako námesačný, myšlienky nad smrť nie sú výnimkou.
Stratil som všetko, všetko o čom som roky sníval. Stratil som zmysel života. Sedím tu sám a žena, ktorú milujem, ktorú poznám roky.. je zasnúbená s iným. Bohužiaľ, moje šance na život s ňou klesli na hranicu nuly. Spravil by som čokoľvek, dal všetky peniaze aby sme mohli byť spolu. Ale som absolútne bezmocný.
Snažím sa ju neotravovať aj keď sa to nedarilo úplne, jej reakcie na moje pocity sú buď veľmi chladné a stručné alebo vôbec nereaguje.
Situácia je bezvýchodisková. Nemá záujem so mnou komunikovať. A asi nie je správne otravovať zasnúbenú ženu. Spravil by som pre nás všetko ale nemôžem urobiť vôbec nič, je to hrozný pocit.
Cez to všetko, je ešte nejaká teoretická šanca že by sme mohli byť spolu? A čo pre to spraviť? Milujem ju.
Musím ešte podotknú že inak sme si rozumeli a náš vzťah bol založený na kamarátstve ale bolo pár tém ktoré nás rozdelili. Ale za tento polrok som si všetko uvedomil, a viem že náš vzťah by fungoval dobre.. a to je to najsmutnejšie.
Ďakujem každému za odpoveď.

fonte

To mas jedno, pokial to je silne, vsetkym to prejde..... a vy si uvedomite, ze nebudete nikdy stastni bez toho druheho, bez tej polovicky, nijako to nepojde.....

slobodnemaciatko

Existuju zeny, ktore si myslia, ze im sa nieco take stat nemoze, ze s nimi to bude o inom, lebo su urcite lepsie. Rozhodne nie su a to kvoli tomu, lebo nechapu, ze chlapec musi dospiet v muza a kazdy chlapec ma vlastne vyvojove stadium. Niektori dospievaju pomalsie, ako tutok autor, kym on dospel, uz mu nejaky dospely chlap slohol to najvazcnejsie.

kolacikova

..ZdravyUsudok tiež si toto myslím, niektoré veci sa už proste vrátiť späť nedajú..musí sa posunúť ďalej..a možno nájde niekoho s kým to bude o inom..

ZdravyUsudok

Musis pochopit jednu vec, svoj vlak si zmeškal!
Zivot ti daval niekolko sanci ktore si nevyuzil. Ona nemoze na teba donekonecna cakat kedy sa rozhybes. A kedze sa v tebe sklamala zacala hladat inde. A nasla. Teraz ked je stastna a zasnubena uz nieje spravne ziadat od nej aby sa vratila k tebe. Zivot to proste takto zariadil. Asi si nieste sudeni a s tym sa budes musiet zmierit.
Je jedna mudra veta nato:
Slnko vravi cloveku .."Aj ked sa rozkrajas aj tak vecer budem na zapade"!
Cize co z toho vyplyva?
Ze s niektorymi situaciami sa musime skor ci neskor zmierit tak ako su, ako sa vyvinuli.
A k tomu ti moze pomoct tato modlitba:
Boze, daj mi odvahu zmenit to, co zmenit mozem
Daj mi silu zmierit sa s tym, co zmenit nemozem
A daj mi mudrost zpoznat ten rozdiel

sokollka

už to nechaj tak, treba ísť ďalej jednoducho, každý si už žite svoj život, možno časom budete vedieť byť aspoň priateľmi

mantika

vies, keby si chcel na zaciatku veci ozaj zmenit, mohli ste byt spoplu vy dvaja. ako s tymto nemas uz co spravit a dopraj jej len stastie. vtedy to v sebe uzavries a posunies sa dalej

Carie

Vsak ty si ju nelubil, inak by si tak lahko neznasal tie rozchody. Lubila ta len ona, ty si sa na to spoliehal, uzival si vyhody vztahu a ze sa ona neciti stastna ti bolo jedno. Pokial by si ju miloval chcel by si aby bola stastna. Tak si najdi taku co budes milovat a mozno ju poziadas o ruku po pol roku.

slobodnemaciatko

Ano, ty si si myslel, ze sa opat poslusne vrati, kvoli tomu si aj v pohode znasal rozchody, a bude akceptovat tvoju svojvolu a presadzovanie moci vo vztahu, ze to bude tak, ako chces ty.
Si sa preratal. To, ze ta niekto miluje nemas zneuzivat. Mal si ju pocuvat, vazit si sance, ktore si dostal a nebyt sebec.
Ked niekoho milujes a vies, ze je to clovek, s ktorym chces byt a rozhodne nechces byt bez neho, nevahas ani chvilu a mas v tom jasno.

Toto by si mala vacsina muzov vytlacit a vycapit na viditelne miesto ako memento.
Vies kolko chlapov ciha na zenu, kedy jej laska oslabne pochybnostami a musia sa proti tomu branit a robit to, co robia schopni muzi za ne, ochranuju si ich ako najvzacnejsi poklad.
Co je na svadbe a rodine pre vas take strasidelne? Vsak nemozete byt cely zivot ako pubertaci, ze je nam spolu dobre a budeme si uzivat.
Mal si dospiet. Zivot ti da obvykle tvrdu ranu, ked to neurobis a vezme ti to najvzacnejsie, co si nevazis.
Bodka.