priateľ ma prestáva priťahovať

Príspevok v téme: priateľ ma prestáva priťahovať
smutna_princezna

Dobrý deň,
chcela by som sa spýtať, či ste si už niektorí z vás prešli tým, že vás váš partner/partnerka prestali priťahovať. Ja som s mojím priateľom od mladého veku (15 r.), máme spolu 8-ročný vzťah, on stále častejšie rozpráva o tom, ako sa vezmeme a ja som si stále viac a viac neistá a necítim sa na to. Možno to znie povrchne, ale prestal ma priťahovať, od začiatku vzťahu len priberá, aj keď som sa vyjadrila, že sa mi páčil viac chudší (nežiadam, aby to bol svalovec, ale už má naozaj veľkú zavalitú postavu), on mi na to len odvrkne, že sa snaží (aj keď to vôbec nevidno a neviem o tom, že by nejak športoval - skôr sa len vždy snaží skončiť túto tému). Navyše, keď rozpráva o tej svadbe, mne sa čoraz viac vynárajú pochybnosti, či chcem naozaj s týmto mužom stráviť zvyšok života a netýka sa to len vzhľadu, ale je tam viacej vecí, ktoré som možno so začiatku ignorovala, ale začali mi vadiť. Viem, že ma miluje, aj ja jeho, ale akonáhle začne hovoriť o tom, že ma chce v najbližšej dobe požiadať o ruku, je mi vždy nevoľno a trápim sa. Zažili ste niekto podobnú situáciu? Dá sa táto situácia nejak vyriešiť? Myslíte, že žiadam veľa? Ďakujem vopred za Vaše názory a postrehy.

antilooopa

snubka, o akom roku to píšeš? sú spolu 8 rokov a začali si spolu v detskom veku, kedy ešte netušili, čo a ako. Mne sa prvý frajer sprotivil po 4 mesiacoch, keby som zaťala zuby a vzala si ho, ako chcel, tak sme dávno rozvedení a celá situácia by bola komplikovanejšia. Takto sme sa rozišli a obaja máme teraz spokojné vzťahy. Dvoch ľudí nasilu spolu viazať, keď už ani nie je čím, je nezmysel.

miki25

Je to normálne. 8 rokov je už dlho doba. Kamarát ťahá to 11 rokov a má tiež podobné problémy, že jeho manželka už ho nepriťahuje ani. U chlapa je to už, čo povedať. On chce byť napriek tomu s ňou. Detí nemajú. Podľa mňa je to normálne, ale ide o to, či ho máš aspoň trochu rada. V príspevku cítim, že ho máš asi rada resp. nevieš, ale zlepšovať sa to už nebude.

fonte

Niektori vydrzia spolu cely zivot, ini nie. Su pary, co su spolu od strednej cely zivot, ale je to skor vzacnost. Rozdelia ich okolnosti, nedospelost, alebo banality.
Taky je zivot.

antilooopa

doslova kameňovať niekoho za to že sa mu po rokoch nepáči partner, ktorého si vybral v 15 rokoch, to je vážne na hlavu :-)))
smutna princezna, to, čo cítiš, je úplne normálne, len sa čudujem, že to prišlo až teraz, a nie po roku-dvoch chodenia. Keby si iného muža neskúsila teraz, po rokoch manželstva by to bolo horšie. Rob tak, ako cítiš, kašli na okolnosti.

Parker

Takto zvyčajne končia dlhodobé vzťahy. Ale možno by to bolo rovnaké aj v manželstve, len s tým rozdielom, že teraz by ste neriešili (teda on) svadbu, ale rozvod.

Dajte si vážny rozhovor, čo ďalej, ale nie s výsledkom, že "uvidíme", ale jasným cieľom, čo bude. Ženy zvyknú hovoriť "musíme sa porozprávať", vtedy skúsení muži vedia, že treba zbystriť pozornosť.

Omen

Môj názor je taký, že si nezrelá, chceš si užívať a partnera neľúbiš. Nemala by si to ďalej naťahovať, ale vzťah ukončiť a vysvetliť mu čo najohľaduplnejšie dôvody. Čím skôr, tým lepšie, hlavne pre neho. Darovať mu slobodu a dať možnosť nájsť si partnerku, ktorá bude vyznávať rovnaké hodnoty ako on. Láska je totiž o niečom inom, snáď to raz pochopíš aj ty.