Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

priateľ ma prestáva priťahovať

Príspevok v téme: priateľ ma prestáva priťahovať
smutna_princezna

Dobrý deň,
chcela by som sa spýtať, či ste si už niektorí z vás prešli tým, že vás váš partner/partnerka prestali priťahovať. Ja som s mojím priateľom od mladého veku (15 r.), máme spolu 8-ročný vzťah, on stále častejšie rozpráva o tom, ako sa vezmeme a ja som si stále viac a viac neistá a necítim sa na to. Možno to znie povrchne, ale prestal ma priťahovať, od začiatku vzťahu len priberá, aj keď som sa vyjadrila, že sa mi páčil viac chudší (nežiadam, aby to bol svalovec, ale už má naozaj veľkú zavalitú postavu), on mi na to len odvrkne, že sa snaží (aj keď to vôbec nevidno a neviem o tom, že by nejak športoval - skôr sa len vždy snaží skončiť túto tému). Navyše, keď rozpráva o tej svadbe, mne sa čoraz viac vynárajú pochybnosti, či chcem naozaj s týmto mužom stráviť zvyšok života a netýka sa to len vzhľadu, ale je tam viacej vecí, ktoré som možno so začiatku ignorovala, ale začali mi vadiť. Viem, že ma miluje, aj ja jeho, ale akonáhle začne hovoriť o tom, že ma chce v najbližšej dobe požiadať o ruku, je mi vždy nevoľno a trápim sa. Zažili ste niekto podobnú situáciu? Dá sa táto situácia nejak vyriešiť? Myslíte, že žiadam veľa? Ďakujem vopred za Vaše názory a postrehy.

addulaa

Nie je to nic neobvykle, zacali ste spolu chodit este velmi mladi a prave v takom obdobi pocas, ktoreho sa ludia este dost zmenia, fyzicky aj povahovo. Dobre sa zamysli nad tym ci s nim chces zostat do konca zivota. Je spravne mat teraz trosku pochybnosti teraz ako sa do toho len tak pustit a potom neskor lutovat. Manzelstvo ma byt na cely zivot

smutna_princezna

Ahoj Andala,
ďakujem ti za tvoju reakciu, myslím, že si veci pomenovala veľmi správne a vo veľa veciach si trafila "kliniec po hlavičke" :) možno máš aj pravdu s tým, že som už dala všetko vo vzťahu všetko a neviem, ako sa ďalej pohnúť. Chápem, že priateľ sa chce pohnúť ďalej a je logické, že teda plánuje svadbu, ale ja s mojimi pochybnosťami - či chcem s ním stráviť zvyšok života, asi nie som s tým stotožnená. A áno, je to človek, ktorého som si vybrala v 15tich rokoch a ako sa človek časom vyvíja, môže to spôsobiť rozdiely.

andala23

Milá smutná princezná,
stav, ktorý opisuješ, je úplne prirodzený. Mala si 15 rokov, keď si začala chodiť s priateľom, teraz máte obaja po dvadsiatke, prepli ste na dospelácky mód, očakávate, že si vzájomne budete oporou. Aj keby ti neprekážalo, že priateľ sa o seba nestará (a to už v takomto mladom veku!), je normálne, že pochybuješ, či chceš prežiť zvyšok života s niekým, kto ťa očaril v 15. Tvoj priateľ je zrejme spokojný, teba má istú, spohodlnel, nemusí sa snažiť, si vždy tam, kde ťa nechal, rodiny si zvykli, tiež majú očakávania od vás... Aký to známy prípad toľkých rodín, ktorých deti sú v dlhodobom vzťahu, a predstava, že by sa mali rozísť, by narušila pokojnú hladinu dediny, malého mestečka, narušila by ich istotu v čosi, čo malo byť súčasťou ich života a dôverovali tomu. Lenže ide o teba a tvojho priateľa. On zrejme nepochybuje, ty áno. Skús si predstaviť, čo by robil on, keby si pribrala, prestala sa o seba starať napríklad. Alebo by si vážne ochorela. Lebo to sú stavy, ktoré vzťah preverujú. (A nemyslím si, že by si mala mať výčitky svedomia, ako sa ti snaží nahovoriť majiteľka jedného nicku, zrejme je to trolka, že ti prekáža jeho vzhľad.) Ide o to, že v 15 sa nezamilovávame do duše, ale do vzhľadu. Je to tvoja prvá láska a zotrvávať vo vzťahu len preto, že okolie teraz po 8 rokoch očakáva, že skončíte v manželstve a priateľ to berie ako samozrejmosť, ťa určite šťastnou neurobí. Ak ťa prestal priťahovať teraz, ako budete fungovať v intímnom živote? Všetko sa vám bude nabaľovať a môže to vyvrcholiť vtedy, keď budete mať už deti a to bude horšie. Mala by si pouvažovať, či nebude lepšie, keď priateľovi o svojich pochybnostiach povieš. Nie doslovne o tom, že ťa nepriťahuje, ale o tom, že si nie si istá, či sú vaše predstavy o budúcom živote rovnaké. Že chceš žiť aktívnejšie, cestovať, chodiť na turistiku... Nemusíte sa rozísť, možno by ste mali skúsiť byť bez seba, aby si vedela, či to nebola len ponorková choroba alebo naozaj realita. Lebo ak sa nudíš s partnerom v 23 rokoch, neveští to nič dobré. Veľmi veľa párov sa po 7 - 8 rokoch rozchádza, je to čas, keď si dali vzájomne všetko a ďalej sa už posunúť nevedia. Ja si osobne myslím, že hlavným dôvodom pre teba nie je to, že pribral, ale to, že sa s ním nudíš.

SlovanHnoj

Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.

SlovanHnoj

Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.

SlovanHnoj

smutna_princezna

Snubka, nehnevaj sa, ale ides do extremov. Nikto tu o vychrtline nehovoril, mne len vadi,ze zacina but obezny a chcem, aby sa trochu posnazil zhodit aspon nejake kila. Tot vse.

smutna_princezna

Ahojte, v prvom rade dakujem za vase prispevky na tuto temu. Nechapte ma zle, znie to dost povrchne ale ak by takto pokracovalo dalej, tak by ma ako napr. 150kg muz nepritahoval uz vobec. Na otazku, preco som s nim je tazke odpovedat. Ja ho lubim, aj on mna a velmi, najviac ma ale trapi, ze tieto pochybnosti su asi len na mojej strane, on rata so svadbou a planuje nas spolocny zivot. Viem, ze sa tu na mna mozno bude po tomto valit vlna kritiky, ze ho kvazi taham za nos, ale asi sa toho celeho bojim, bojim sa, ze by to moc bolelo, ze by to bol skandal, najma zo strany jeho rodiny, lebo takisto so mnou rataju, a do istej doby by som aj ja dala ruku do ohna za to, ze sa bez pochybnosti vezmeme. Ale ako ste tu uz spomenuli, pravdepodobne sa vyvijame odlisnym smerom a ja to viac vnimam. Mrzi ma, ze som to nechala zajst tak daleko, mozno asi stale cakam, ze sa nieco v mojej hlave prepne a budem ten vztah vnimat tak, ako kedysi. Nikdy som si prechodom nepresla, je moj prvy a mozno prave preto mam z toho taky strach. Navyse po tolkych rokoch v podstate bezproblemoveho vztahu- ano obcas sa pochytime, ale v nasom vztahu sme casto nad problemami mavli rukou a to je mozno tiez jeden z problemov. Dakujem vam este raz za vase nazory.