obed u svokry

Príspevok v téme: obed u svokry
elle

Zdravim Vas.
Nechcem tu rozpisovat vztahove problemy do detailu, len jednu radu by som potrebovala.
Ako prosim diplomaticky oznamit cloveku v tomto pripade mojej svokre, ze ked sme u nej na obede a zrovna sedime s mojim synom k nej do stran (vzdy tak sedime) a ked nabera jedlo, vasnivo rozprava, diskutuje pritom na temu (skoro vzdy takto rozprava), obaja so synom citime, ako jej sliny padaju nam do tvare, na ruky, tym padom aj do jedla.
to nechutne , negustiozne, zaludky sa nam dvihaju, zial nemozeme jej to povedat, lebo by sa urazila a rozplakala.
Mojmu muzovi to tiez neviem ako povedat, lebo by sa ho to tiez dotklo, nechcem zbytocne ublizovat a zaroven uz nechcem travit obedy u jeho rodicov.
Prosim nazory, ako by ste toto riesili Vy?
Dakujem za odpovede :-)

elle

Snubka, myslim si ze na syna to nebude mat zly vplyv o to sa nebojim, za tych par dni co tam je, sa to na neho snad nenalepi, tie slabe hygienicke navyky..

elle

Snubka, je to na dlho.
My sme s muzom uz od maturity spolu, nikdy som ho nevnimala ako humusaka, od zaciatku vztahu ked videl ze ja si k nemu lyham osprchovana, on by nedokazal sa neosprchovat, od zaciatku sa velmi snazil.
Je to aj o tom, akeho partnera si clovek najde.
Napr. svagrina vychovana od svokry si nasla humusaka, tak samozrejme cela rodina aj s detmi, citit ich na 2 metre, co vodu nevideli snad aj cely tyzden.
Ked sme prespavali u svokrovcov, niekedy aj 4 dni som sprchu nepocula ist a to tam aj svagrina prespavala..
Ked to naznacim svokre, tak ona mi povie, ze sprchovanie nici koznu floru a ze to nie je zdrave kazdy den sa sprchovat, ja jej odpoviem, ze ano, preto sa treba sprchovat kratko a najlepsie iba vlaznou vodou a mydlom so spravnym pH, aby ste si nahodou "neublizili" :-D
A este nenapadko poviem, ze neviem si predstavit, ze ked clovek kazdy den chodi na velku, (lebo samozrejme vzdy sa pochvali pravidelnou stolicou), ze to musi byt riadne nechutne si takto lyhat vedla muza....
Cele zle!

elle

Dakujem za prispevky, len tolko ze nie je stara, ma 62 a toto robila aj ked mala 50, ci 48 rokov, takato bola odjakziva, moj muz mi raz povedal, ze aj pred nimi nahlas prdela, aj ako tridsiatnicka.
Zial v rodine to asi bolo normalne.
Moj muz ma zakazane prdiet predomnou, ja zase inak vychovavam dieta ako ona. Sme totalne odlisne.
Kazdy vecer sprcha pred spanim, atd... to u nich nie je, potom sa stazuje na plesen na nohe, no je toho ozaj dost.
Viem ze to nie je spravne ako rozmyslam, ze to babka mojho dietata, velmi s tym bojujem verte mi.

ahjajjaj

vieš Elle, vekom nemusia fungovať dobre ani zvierače močového mechúra a konečníka. Tak preto tie plyny. Skús hľadať vo svojej svokre to dobré. A manžela pochop, je to predsa jeho mama a keď sa takto vyjadruješ o nej, musí sa cítiť veľmi blbo. Jediné riešenie je diplomatické. Ponúkni sa, že naberieš jedlo ty každému a vec je vyriešená. A vieš, aj so synom si takéto hovoríte, to tiež nie je pekné. Najdôležitejšie v osobnosti babky je to, že Tvojho syna ľúbi a nie tieto nepríjemné "nehody". Nevieš aká budeš Ty v jej veku. Teraz si predstav, že navaríš, napečieš, tešíš sa na vnúča, si celá rada, že sa s nimi môžeš pozhovárať, a ani netušíš, že sa svojej neveste a vnúčaťu bridíš kvôli niečomu, čo si ani neuvedomuješ a ani za to nemôžeš.

palinocka

tak s vekom idu nejake tie veci dolu vodou, ako ak jej nechces nic povedat, tak by bolo fajn si tak nenapadne sadnut dalej a ked tak jej povedat, ze si naberiete sami