Zdravim Vas.
Nechcem tu rozpisovat vztahove problemy do detailu, len jednu radu by som potrebovala.
Ako prosim diplomaticky oznamit cloveku v tomto pripade mojej svokre, ze ked sme u nej na obede a zrovna sedime s mojim synom k nej do stran (vzdy tak sedime) a ked nabera jedlo, vasnivo rozprava, diskutuje pritom na temu (skoro vzdy takto rozprava), obaja so synom citime, ako jej sliny padaju nam do tvare, na ruky, tym padom aj do jedla.
to nechutne , negustiozne, zaludky sa nam dvihaju, zial nemozeme jej to povedat, lebo by sa urazila a rozplakala.
Mojmu muzovi to tiez neviem ako povedat, lebo by sa ho to tiez dotklo, nechcem zbytocne ublizovat a zaroven uz nechcem travit obedy u jeho rodicov.
Prosim nazory, ako by ste toto riesili Vy?
Dakujem za odpovede :-)
obed u svokry
Caute,
mate pravdu, je to neriesitelna situacia, jedine si vymenit s manzelom sedenie, nech "pluje" jemu do jedla a tvare a syna dat dalej od nej.
Pomohla by som jej aj navarit aj naservirovat, len problem je v tom, ze kuchyna je jej zivot, ona tam travi cele dni a jedlo je jej pycha, to je jej zivotne hobby a nikdy by ma nepustila vystriedat ju.
Obcas sa stane, ze maly povie ze nechce tu petrzlenovu vnat v polievke, ona s prstom vyberie tu vnat z jeho taniera, zje tu vnat a olize si prsty, a dalej nabera aj rukou, tak asi takto.
Mate pravdu som alibista, trpim pri tom, zaludok sa mi dviha, no neviem povedat ani slovicko, som zbabelec.
Ze citim ako padaju sliny do jedla? Wtf to som nepisala, to je dedukcia.
Toto sa nedá jemne povedať.Kazdy by sa urazil,dotklo by sa to každého.Urcite to robí z lásky.Ved variť pre toľkých ľudí,ide to do peňazí,času,stojí ju to námahu.Potom musí upratovať,riady umývať. Ty nepíšeš, ako sa ty sama zúčastňuješ na pomoci s týmto všetkým. Bud začnite vy pozývať svokrovcov na nedeľný obed k vám-a bude to na tebe,navariť,stolovat. Zatiaľ sa svokrovci môžu hrať a venovať sa vnúčatu. Ak nie-tak to vyrieš tak, že keď prídete k nin-prevezmi iniciatívu ty. Povedz svokre-mama, doteraz si sa narobila dosť,sadni si a oddýchuj, alebo sa venuj vnúčatu a ty zatiaľ naservirujes, naložis jedlo každému, potom sprac a uprac.
Milá Ella,
k svokre na obedy chodíš už niekoľko rokov a doteraz si bez syna, ale aj so synom "NECÍTILA, ako VÁM jej sliny padaju do tvare, na ruky, tym padom aj do jedla"??? Ako sa dá "cítiť", že sliny padajú do jedla?
S čím máš problém: s príjmom potravy, so svokrou alebo sú v tom obidva problémy?
nech jej to povie muz v sukromi, nejako jemne, ze jednoducho nech sa nehneva a ze viete, ze to nerobi naschval ale, ze sa to deje tak, ze ci by si nevedela na to nejako dat pozor
Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.
toto je aj v restauraciach, nevies, co jes, kto to pripravoval
nikto nevie, aky s nou mas vztah, ci tam chodis rada alebo nasilu, aj podla toho, bud prestat chodit, alebo akoze vtipne to povedat, ze si si to prave vsimla, alebo prestat tam jest, vyhovorit sa na dietu.
Ved tu mame ten "virus" tak jej dajte nahubok :D
- nemusis tam obedovat, pozvite na obed vy ju
- staci prist len na kavu a tu mozes pomoct servirovat