Zdravim Vas.
Nechcem tu rozpisovat vztahove problemy do detailu, len jednu radu by som potrebovala.
Ako prosim diplomaticky oznamit cloveku v tomto pripade mojej svokre, ze ked sme u nej na obede a zrovna sedime s mojim synom k nej do stran (vzdy tak sedime) a ked nabera jedlo, vasnivo rozprava, diskutuje pritom na temu (skoro vzdy takto rozprava), obaja so synom citime, ako jej sliny padaju nam do tvare, na ruky, tym padom aj do jedla.
to nechutne , negustiozne, zaludky sa nam dvihaju, zial nemozeme jej to povedat, lebo by sa urazila a rozplakala.
Mojmu muzovi to tiez neviem ako povedat, lebo by sa ho to tiez dotklo, nechcem zbytocne ublizovat a zaroven uz nechcem travit obedy u jeho rodicov.
Prosim nazory, ako by ste toto riesili Vy?
Dakujem za odpovede :-)
obed u svokry
Takze este raz : TY TAM NEMUSIS OBEDOVAT.
Irga, uz som to povedala muzovi, urazil sa :-D
Baby, dakujem velmi za nazory :-)
Ja tam nepisem ze ona nam nabera jedlo :-)
Pisem, ked nabera jedlo.. tym myslim nabera sebe a svojmu muzovi, mojmu svokrovi a kedze stol je maly, jej hlava je niekedy 15 cm od mojej hlavy.
Moj maly mi povedal, ze on si nabuduce da dlhe rukavy a jedlo si bude zakryvat rukami, ze aj on si velakrat vsimol tie jej lietajuce sliny. Ta zena sa mi celkom hnusi, hnusi sa mi vo vsetkych strankach, neviem si na nu zial zvyknut a najradsej by som ju vymazala z hlavy a ked sa mi to trosku podari, vzdy spravi nieco, na co potom myslim. Napr. ked mi moj syn po prazdninach povedal ze babka pred nimi nahlas prdi, tak to ma uz uplne ze zabilo. Pritom sa dôstojne tvari ako kralovna Alzbeta.
Nevravim aj o tom aka je extremne urazliva, ked jej navrhnem nech vymeni bielu muku za spaldovu, pohankovu, alebo celozrnnu, to je pre nu najvacsi osobny utok a je schopna prskat na vsetky strany, ze to je taka nova moda teraz, to kvaskovanie a vsetky tie "zdrave" muky. Cele zle.
no ja som skôr taká, že by som jej to na rovinu povedala, že sa mi to nepáči. buď to pochopí alebo sa urazí, no po čase ju to prejde. a isto by som to ako prvému povedala mužovi!
Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.
Presne, skús jej navrhnúť, že si jedlo naberiete sami aby si ona nerobila starosti. To je taký najlepší nápad, ako jej to do očí nepovedať a pritom nemať plný tanier svokriných slín.
ponúkni sa, že jej naložíš jedlo, aby to nerobila ona.
Omen, ano, tak to bolo myslele, je to dedukcia (tvoja, moja, whoever) tak ako pisem ja v mojej poslednej vete a ty v prvej..
Ella,
dedukcia je to, čo som vyčítala ja z tvojich riadkov, a to som ti nenapísala všetko! Nebuď vulgárna a nemýľ si dedukciu s indukciou, analýzou, syntézou a komparáciou!
Ked takymto sposobom aj vari, ze si olizuje prsty, mne by nic nechutilo. A nepriamo vychovava aj tvojho syna.