Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Skleroza multiplex

RNG

Copaxone je produkt firmy Teva, pomerne novy, takze o nom je dost malo informacii, ale tu je link na neho:
www.drugs.com
Nezda sa, ze by nemal dost skodlivych ucinkov!
Osobne by som radsej skusil collostrum a Samento, lebo o tych viem, ze nemaju ziadne skodlive postranne ucinky.
A mnohe protizapalove potravinove doplnky, tie tiez nemaju postranne ucinky(quercitin, bromelain, curcumin(turmeric), dumbier, GLA(pupalkovy ci borakovy olej)boswelicka kyselina...

martin82

Ahojte, je tu niekto s SMkou, ktory pouziva interferony alebo inu "chemicku" liecbu? Na radu mudrejsieho ako ja beriem pomerne vela enzymov, aloe, vitamin C,K,E,B12, Omega 3 atd. ale mam obavy(som len clovek po atakoch) ze to nebude stacit. Mam ponuku(este neschvalenu)na liecbu a neviem sa rozhodnut. Asi najmenej zasahujuci produkt do organizmu je Copaxon-glatimerát acetát-kopolymér-COP I. Nie je to interferon, nema vedlajsie ucinky ako teplota, unava, ale nejake samozrejme ma. Poznate ho niekto? Ma s nim niekto nejake skusenosti?

RNG

jaja jaja, ked si precitas o aloe z originaklnych zdrojov(anglictina), zistis, ze sa jedna o zly slovensky preklad.
Necit sa zle okolo toho, tuto chybu som urobil aj ja, pokial som si neprecital, o co sa vlastne jedna a vlastnosti ligninu a lignanov.
A zrejme ju urobil aj prekladatel reklam na aloe(ci popisov vlastnosti....)
Keby boli ligniny tak dobre pre nas, tych vyhadzuje Harmanecka papierna desiatky ton denne....
Lignin je nam uplne nestravitelny a na nic.A nikam neprenika.Je to odpad pri spracovani dreva na papier.
.....
Lignan je antioxidant, fytonutrient, nema silne hormonalne ucinky ale v tele posobi proti rakovinam.
Z lignanov najcastejsie su enterodiol a enterolactone. Telo ich pouziva na rozne procesy.
lpi.oregonstate.edu
lignin si najdi aj v cestine, pod
www.google.sk a zadaj slova lignin, Wikipedia

jaja-jaja

RNG, LIGNÍN - znamená penetračná schopnosť a Aloe Vera - Barbadensis Miller ju má. Takže ma nemusíš poopravovať. Nespomínala som tam konkrétny antioxidant, ale názov, ktorý hovorí, že sa jedná o penetračné účinky- schopnosť prenikania do hĺbky. Asi si pozorne nečítal.

RNG

jaja, trochu ta musim opravit
jedna sa o lignan, silny antioxidant, nie lignin, pojidlo vlakien v dreve.
Inac velmi silny zdroj lignanu su lanove semena.
Ja tiez nedam dopustit na aloe vera ako vyborny "harmonizujuci" prostriedok.
Ale nepatri medzi "superjedla" nedalo by sa na nom vyzit, takze spominane mnohe latky su tam len stopovo, vcitane vacsiny enzymov.
Mnohe z ochrannych su ale v znacnych mnozstvach, co ju robi dolezitu ako doplnok.

jaja-jaja

Už som to tu písala, že z vlastnej skúsenosti nedám dopustiť na Aloe Vera a doplnky výživy. Ale chcem len podotknúť, že moje skúsenosti NEMÁM so spoločnosťou LR.

jaja-jaja

ÚČINNÉ LÁTKY ALOE VERA GÉLU : „ Z“ Barbadensis Miller
1. AMINOKYSELINY : /stavebné látky bielkovín/- ich nedostatok vedie až k nefunkčnosti orgánov.

-esenciálne : prvotné, životne dôležité pre organizmus. Ten si ich nevie vytvoriť . Aloe Vera obsahuje všetkých 8.

-neesenciálne – druhotné, organizmus si ich vytvára s esenciálnych. Aloe Vera obsahuje 12 druhov zo 14-tich.

2.VITAMÍNY : Aloe Vera okrem vitamínu „ D „, ktoré si vie organizmus vytvoriť obsahuje vitamíny „ A,C,E,K „ / antioxidačné- ničia voľné radikály, ktoré spôsobujú viac jako 90% civilizačných ochorení, hlavne srdcovocievne a nádorové / a celú škálu vitamínov „B“ vrátane vitamínu „B12“.

3.MINERÁLY: Aloe vera obsahuje všetkých 20 životne dôležitých minerálov vo vyváženom pomere a množstve.

4.SAPONÍNY: znižujú toxicitu organizmu, zbavujú ho usadenín nečistôt a škodlivín. Ich pôsobením vzrastá vstrebávací účinok tráviaceho traktu. Majú aj protivírusový účinok.

5. ENZÝMY : pre ľudský organizmus sú dôležité jako sviečky pre auto. Sú to spúšťacie biokatalyzátory všetkých biochemických procesov, bez ktorých neexistuje život. Aloe Vera obsahuje viac jako 200 enzýmov.

6. ANTRACHINONY : majú protizápalový, protibakteriálny, protiplesňový a protivírusový účinok.

7. POLYSACHARIDY: / cukry /, o.i. aj ACEMANAN ! - harmonizujúci fungovanie jednotlivých zložiek, zohrávajú významnú úlohu při protinádorových účinkoch Aloe Vera.

8. LIGNÍN: má penetračný účinok / prenikanie do hĺbky/ Strháva so sebou účinné látky do jadra buniek.

!!!Choroba je neharmonický stav tela po stránke fyzickej aj psychickej !!!
!!! ALOE VERA harmonizuje telo po stránke fyzickej aj psychickej !!!

RNG

Ako som pisal uz viackrat, aloe nie je silnym zdrojom enzymov.
Hlavny uzitok aloe su vzacne polysacharidy, hlavne galaktoza, ktorej ucinky su uz dnes vedene na desiatky a vyskumy komplexnych sacharidov a ich ulohe v tele len teraz zacinaju.
A v divo rastucej aloe je aj mnozstvo stopovych prvkov, ktore v polnohospodarskych produktoch intenzivne pestovanych na tych istych poliach uz starocia je primalo.

damian

Aloe je vyborna. Okrem aloe je nutne doplnat silne enzymy. Ak by pacient mal dostat pozadovane mnozstvo enzymov len s potravy alebo len s Alou, musel by zjest denne niekolko kil