Priateľka miluje alkohol

Príspevok v téme: Priateľka miluje alkohol
majdy

Ahojte.
Mam tu mensi problem vo vztahu. Moja priatelka miluje alkohol. Ma ho rada, rada si vypije, ale castokrat to uz podla mna prekracuje vsetky medze. Nemozem povedat ze by pila na dennom poriadku, alebo ze by sa opijala x krat do tyzdna. Ale ked uz pride moznost co to si dat, tak so vzdy stoji za to. Teda pre nu, pre mna to az take super nie je lebo sa bojim aby nieco zle neurobila, alebo aby ma nepodviedla. Ja som chalan ktory nejak alkohol nemusi, keby na tomto svete nie je tak sa mi nic nestane a ani nijako niesom ukrateny. Len vzdy ked to niekto s mojho okolia prezenie, tak sa vynoria spomienky, ktore naozaj niesu prijemne. A myslim si ze na veci typu baba a flaska v ruke je cas, a s tou flaskou v ruke to myslim doslova. Je predsa stale baba, dama, a mala by sa tak podla mna aj spravat. Je vo vsetkom skvela, len toto ma velmi mrzi, a alkohol je velmi zly. Aspon z mojho uhla pohladu, beriem sem tam si dat, s merou, ale ked uz to parkrat prezeniete u cloveka sa dovera cim dalej tym straca. Je mi z toho smutno lebo mi naozaj na nej velmi zalezi a viem ze k tomu aka je super moze byt este viac super keby taketo veci nerobi. Hovorim nie je to az take strasne ale viem ze sa to moze stat kedykolvek do buducnosti. Budem rad za kazdu radu akoby ste takyto problem riesili.

Len podotknem ze ja to vidim troska na nieco ine nez len v zivote pit.

Carie

A co vlastne take strasne robi ked je opita? Ci ty sa len bojis ze nieco vyvedie hoci nikdy nic nevyviedla ci ze ta podvedie hoci ta nikdy nepodviedla? Nepije denne ani tyzdenne tak ja casto vlastne pije? Nie je problem nahodou len v tvojom nizkom sebavedomi a ona si len obcas trochu cucne ako vacsina mladych?

suklo1125

neviem ci by som vedel byt s takou zenou, z toho ze to nie je casto sa moze zo dna na den stat, ze to je casto a to, ze si to nechce priznat je este horsie

Omen

@ Majdy, máš oveľa viac kladov, ako som tu spomenula, o. i. aj to, že neklameš, čo si cením. : ) Prajem ti veľa šťastia v živote, patrí ti!

@ Pepe, nemal si to odkiaľ vedieť, vek nikde neuviedol : ) a tvoj komentár je v poriadku!

janilka

tak jej treba povedat, aby nepila. skus sa jej trochu pohrozit, ci ani to nepomaha? ty musis spravit razny krok teraz

pepe542

Ospravedlňujem sa za predošlý príspevok. Asi som prehliadol vek. Deti potrebujú na zadok nie rady. Tu sa uplatní len pochopenie a materský pud od žien... majú jasné čo robiť.

majdy

Omen, ďakujem krásne za takéto slová, vyčarujú úsmev na tvári. Som rád že ma tak vnímaš, áno, veru, snažím sa. Uvidíme, dostal som prísľub že nebude piť, ak jej to nevydrží tak to asi budeme musieť vyriešiť inak, aj keď si to v momentálnej situácii bez nej predstaviť absolútne neviem. Ako aj ja som chalan v pubertálnom veku ktorý to párkrát skúsil, opil som sa, áno. Ale že by som to zámerne vyhľadával to nie je moje. Naozaj ma veľmi potešilo čo si napísal, som vďačný za to.

Omen

Milý Majdy, nato, že ešte nie si dospelák, máš rozum a správne názory na život. Tvoja priateľka bude od teba mladšia, je to ešte decko, ktoré robí veci, na ktoré nemá nárok, ktoré ju poznačia... Ak chľastať okamžite neprestane, potom sa z toho nemusí vôbec dostať.

Myslíš si, že nemáš naviac? Na lepšie dievča? Si zaľúbený, ale teraz konaj hlavou. Postav ju pred hotovú vec - daj jej na výber buď ty alebo alkohol. Dopraj čas a uvidíš... Ak si vyberie to druhé, bude ťa to bolieť, ale oveľa menej, akoby ti po rokoch zlomila srdce. Si rozumný mladý "muž" a zaslúžiš si primerané dievča!

pepe542

Ak už má okolo dvadsať alebo viac, nezmení sa...bude to len horšie. Ani z lásky k Tebe. Nie je ľahké niekomu povedať...kašli na ňu. Mozog je veľmi dobrý na analýzu, ale liknavý na akciu. Ty máš rozhodnúť, ale Tvoja povaha-charakter tomu bude brániť. Nájdeš kopu ospravedlnení. Budeš dúfať, až sa nakoniec uvaríš ako tá povestná žaba vložená do studenej vody....teplota sa zvyšuje, až sa uvarí. Neodhadne čas, kedy z vody vyskočiť. Aj Ty keď sa zbadáš, bude neskoro.