Neviem co mi je

Príspevok v téme: Neviem co mi je
Lenuska456

Ahojte uz som sem pisala prispevok ohladom zmyslu cloveka a naco je toto vsetko co robime atd.. Poslednu dobu (cca 2 roky) ma tato tema dost zaujima ale zas snazim sa neprehanat to tak ako aj v inych smeroch. Obcas precitam nejaku knihu na tuto temu obcas sa stane ze aj najdem nejaku odpoved na moje otazky ale k veci. Poslednych par mesiacov mam pocit ze pre mna je zivot bezneho smrtelnika uplne bezvyznamny. Nemam z nicoho dlhodobejsiu radost. Dalo by sa povedat ze na dnesne pomery sa nemam zle. Po materialnej stranke mi nic take nechyba nemam zlu robotu mam dobry zarobok mam kde byvat toto su otazky ktore trapia vacsinu ludi ale mna nie. Som si vedoma ze materialne veci potrebujeme k zivotu ale nehladam v nich zmysel a potesenie ako ostatni. Su nejake veci v rodine ktore ma trapia ale to je uz dlho a zmenit sa to neda takze sa s tym pomalicky uplne zmierujem. V tom by som tiez az taku zavadu nevidela a v osobnom zivote tiez nie je ziadny vacsi problem.. Mam konicky ktorym sa venujem pravidelne ale takisto je to len chvilkove potesenie potom znova prepadnem do toho stavu "nenaplnenia." Mozno aj viem co a ako a preco a ze tie veci ktore ma stvu mozno obcas na inych a na povrchu si nosim v sebe. Mozno aj tusim kvoli comu sa to deje a vracia sa to pravidelne akurat ze neviem co s tym. Nikto nema stale dobru naladu a nie je pozitivny bez zlych dni. No u mna tie zle momentalne prevladaju. Odraza sa to na tom ze som nespokojna vo vztahu v rodine v praci ini ludia mi idu na nervy cely tento system na svete mi pride sialeny a nezvratny. Stale mam chut a pocitujem potrebu vymanit sa z chapadiel toho vsetkeho a viest uplne iny zivot. Len neviem vobec ako a co s tym. Mam rada samotu ale nie som uplny samotar asi by som ani nedokazala zit niekde mimo civilizacie a pritom vo velkej skupine ludi sa citim nesvoja. Nemam uz ani poriadne potrebu chodit do spolocnosti a celkovo robit to co bezne ini ludia robia. Je to tu vsetko pre mna take umele ludia mi pripadaju velmi naivni a preto nemam vela x chut ci potrebu konverzovat s ostatnymi. Proste nenachadzam dlhodobejsiu spokojnost absolutne v nicom co robim co sa okolo mna deje a pod.

miki25

Ahoj, možno by stačilo len menej premýšľať o iných a venovať sa viac samej sebe. Riešenie problémov iných je niekedy ubijajúce a ty sa takto stále stresuješ. Mala by ti stačiť len ty sa ma a prípadne tvoja láska. Iných už nezmeníš, sú takí akí sú. Je pravda, že každému stačí niečo iné. Ja som napr. invalidný dôchodca a svoj zmysel života vidím vo zdraví, ako aj príjemných aktivitách, ktoré mi vedia spestriť môj nudný život. Tie aktivity mi skutočne stačia, robím ich väčšinou až večer, aby som sa na nich tešil počas dňa. Snívam o plodnejšom živote, ale ten musí mi niekto vytvoriť. Preto v poslednom mesiaci sa obzerám po rôznych združeniach, ktoré by mi mohli pomôcť, aby môj čas nebol stratený. Síce zatiaľ som, čo sa toho týka na nič neprišiel, ale tak skúsim niečo.

Lenuska456

Snubka
ahoj dakujem za nazor. Snazim sa to neriesit ale mam to v sebe a proste mi to akosi vadi neviem to momentalne zmenit. Mozno by pomohlo naozaj na cas zase vypadnut z tohto vsetkeho vycistit hlavu. Lebo v inych krajinach a teraz netvrdim ze tam je to super uzasne ovela lepsie ako tu ale ti ludia tam povacsinou neriesia. Ked kracam po ulici v inom state mam ovela vacsi pocit slobody ako tu. Tam na vas nikto neziza, tu niekedy ked idem po chodniku ludia doslova cumia a neviem na co ani citim sa tu akosi neprijemne. Druhy extrem je zas ked si ani nevsimnu ze niekto ide oproti a dobreze cloveka neprevalcuju proste mi to pripada akoby som chodila niekedy pomedzi mumie bez zivota. Ze vlastne jediny ten ich zmysel je hrat sa na nieco namyslat si o sebe a nadradovat sa a stale nieco riesit povacsine hluposti. Neviem preco to tak pocitujem momentalne. Uz len najst tu rovnovahu v zivote. Snad sa mi to raz podari

Lenuska456

mydia
jasne kazdy ma iny pohlad na svet kazdemu vyhovuje a vadi nieco ine. Ja momentalne pocitujem asi najvacsiu uzkost kvoli ludom a ludstvu celkovo ako takemu. Nevyhovuje mi tento styl zivota ale este som neprisla na to ako sa z toho vsetkeho vymanit a zit inak. Odzrkadluje sa to potom aj na inych veciach nedokazem napriklad pracovat niekde dlhsiu dobu prave kvoli ludom ktori stale riesia take neskutocne hluposti ohovaraju jeden druheho su odporni falosni podrazaju jeden druheho navzajom. Vadia mi ludia dnesnej doby celkovo.. Je mi jasne ze to nie je moja vec a ze to nezmenim ale proste mi vadia. Hlavne tunajsi ludia su taki protivni a snazia sa dostat kazdemu pod kozu aby co najviac zistili a mohli potom o tom dalej rozpravat..Lebo vsetko zavidia a maju potrebu dokazovat ze oni su ti naj. To co maju riesit neriesia a opacne. Nerozumiem dnesnym ludom akoby som naozaj bola z inej doby alebo neviem. Kazdy mi hovori ze preco to stale riesim a ze si to velmi pripustam. Zjavne tie pocity ake mam ja nikdy nemali lebo splynuli s davom a je im tak fajn. Ale ja nemozem. Proste nie nieco vo mne sa stale buri proti tomuto sposobu zivota a fungovaniu v takomto svete kde vlastne vladne panika a chaos a myslim ze coskoro to pocitime dost a vsetci..

mydia

keď ja si myslím, že každého napĺňa niečo iné, každý vidí zmysel v iných veciach a to môže byť dôvod týchto akoby problémov, tohto premýšľania

Toomas 12345

Lenuska456 :

" Mozno by si mohol trosku vazit slova ked niekomu pises urcite si to nemyslel zle chapem to ale keby to nahodou napises niekomu kto je citlivejsi alebo ma silne depresie nevidi ziadne ine vychodisko mohlo by to mat dost zle nasledky. Tym co si napisal to mozu pochopit uplne inak a zvysok si domysli.."

Nerozumiem ako to myslíš ?

Hhah

Ahoj Lenuška, mne ako kresťanke bolo dlhodobo hovorené, že žijeme v padlom svete, preto ma zlé veci v ňom neprekvapujú.
Tu na Zemi nikto z ľudí necíti plné naplnenie, to dostane človek až v Bohu po smrti, ak činil pokánie. Avšak, Boh je schopný dať jediný pravé vnímanie života už tu. ..

Ani ja by som nevidela vo veciach bez Boha zmysel, lebo taký je život bez Neho, márnosť, ako hovorí kazateľ.