Ahojte.Mám cerstvych 18 rokov a v pravom prsníku som si nasla obrovskú hrcu. Mam relativne velke prsia,preto neviem,ako dlho ju tam mam. neboli,ani nie je zacervenana,nemam teplotu,ale tlaci sa smerom vonku z prsnika,smerom k bradavke,teda je najlepsie hmatatelna na pokozke bradavky. Velka je asi ako golfova lopticka,moze mat rozmery,ze by sa vosla do zovretej dlane. Neviete mi povedsat co s tym..?co to moze byt? odkedy som ju nasla,tak sa nezvacsila ani nezmensila.ma taky hrckovy povrch ako zrezenina nejaka,lenze som sa nikde nebuchla..mohol by prosim napisat niekto kto mal napriklad aj tukovu hrcku,ze ako sa to prejavovalo,odstranilo..adt..budem rada za kazdu reakciu..dakujem. a drzte prsty
Veľká hrča v prsníku...
A ty si si nikdy nerobila samovysetrenie?Nuz,po 40 zacina to,co v pubertalnom a postpubertalnom veku.Hormonalne zmeny.Nevahaj a chod k lekarovi ale ja si naozaj nemyslim,ze to je nieco vazne,podla symptomov co opisujes.
A ty si si nikdy nerobila samovysetrenie?Nuz,po 40 zacina to,co v pubertalnom a postpubertalnom veku.Hormonalne zmeny.Nevahaj a chod k lekarovi ale ja si naozaj nemyslim,ze to je nieco vazne,podla symptomov co opisujes.
trash, mám už nad 40 rokov a doteraz som nemala žiadne problémy a neuživam HAK
Tak pozri,ak myslis na to najhorsie,mozes sa kludne ukludnit."Tak zrazu" ti ziaden nador ani nic podobne nenarastie.Ak je to velke,kludne chod k lekarovi,podla mojho nazoru ti vezme onkomarker,urobi vysetrenia,vezme krv.Ale neboj sa,lebo to najhorsie to nie je:)Pojdes na sono a tam uvidia,co to je.Moze to byt zvacsena mliecna zlaza ako som mala ja,moze to byt stuhnute tkanivo,co sa taktiez stava alebo fibrom.Myslim,ze najhorsie,co by sa mohlo stat je,ze ti odporucia operaciu,aby ti to vybrali.To je vsetko.Kolko mas rokov?Uzivas HAK?
trash, nestískam si to vôbec nasilu, len keď som sa išla osprchovať, odrazu tam bola a pár dní pred tým som tam nemala nič
Ano,ako pise Sofi,nic nestiskaj nasilu,lebo mozno prave to robis a kazdy co si zatlacime na prsia,tak citime male gulocky,to su uzlinky.
trash, mňa to zas moc neboli a už ani neviem či bolí, čo si to vačne kontroľujem či nenarástla, v podpazuší som nenahmatala nič žiadne hrčky a ja ju mám tiež veľkú, mám pocit, že i vačšiu ako slivka, ale tak odrazu?
a kolko mas rokov?mozno fakt ak si v puberte tak su to hormonalne zmeny,ktore su vacsie ako po puberte..prsia pred menzesom su citlivejsie zvacsuju sa preto tam mozes nahmatat aj taketo uzlinky.samovysetrenie sa ma robit s lahkostou a netreba nic styskat silou...
1962:No,mne sa objavila pred menzesom,ale bola naozaj velka,asi ako slivka,bolela a to velmi,ja aj ked som lezala na pravom boku a ruku som mala opretu o bok a dotykala som sa lavej strany prsnika,tak som ju citila.Po menzese zostala,tak som isla k lekarovi.
Lenze ty opisujes male gulocky,prevazne su to uzlinky,ktore sa pocas hormonalneho cyklu zvacuju a zmensuju,neviem,kolko mas rokov,ale v mladom tele prebieha vela hormonalnych zmien,myslim,ze sa nemas coho bat.Tie male gulocky mam aj ja,ak sa ti nejaka nepozdava,chod k lekarovi,na vysetrenie.
Samovysetrenie sa robi bud v ľahu alebo v stoji,ruku si daj za hlavu a pravou si stlacaj prsnik,okolie,postupuj az k podpazusiu a nezabudni si prehmatat aj uzlinky nad klucnou kostou.Tam by sa nemalo nic objavit,nemala by byt pritomna ziadna hrcka.
ďakujem sofia, budem musieť ísť i keď sa bojím, doteraz som nikdy nič nenahmatala a to by som bola zbadala keby mi to rástlo, objavilo sa mi to odrazu