Obrat o 180 stupňov

Príspevok v téme: Obrat o 180 stupňov
TRULY

Je vôbec možné sa vyrovnať s niečím ako je vztah k človeku ktorý je vam velmi blízky tesite sa na neho cez vikend a potom jeho súkromnou chybou prídete o kontakt s nim?
Zrazu sa rodiny nenávidia, vyhýbajú, kazdy ma svoju pravdu.
Na jednej strane vam chyba to priateľstvo no na druhej mate chut vykricat vsetku tu špinu co sa vytvorila.
Ako sa správať ak sa stretneme?
Na nednej strane beznadej na druhej zlosť a opovrhnutie.
Roky si volate opekate, pijete a zrazu trapnw mazanie a blokovanie na fb, vycitky sebe vlastné.
Nema chut na rozhovor ani na vysvetlovanie.
Len by som chcel kricat, vykricat vsetko, vsetky nezmysli ktore si náprotivok medzi svojimi poprifarboval aby bol za dobrého.
Z človeka ktoremu ste pomáhali je zrazu nepriateľ.
Týždne sme sa nestretli ale z je to len otazka času z rodinných dôvodov.
Kde sa berie ta nenávisť u človeka ktorý sa smial tvaril ze vas ma rad ze mu na vas záleží a v case ked mate vy ťažké obdobie a sa mu nemozete venovať tak vas za pol roka z nenávidí a po urcitych udalostiach za ktore si moze sam opustí rodinu a zatne sekeru do poslednej nitky lana.....

zena

Sestra sa porozpráva s advokátom a spolu nájdu riešenie, ktoré bude pre ňu najmenej bolestivé. Musí mu predložiť k jednotlivým bodom, o ktorých budú diskutovať, doklady na potvrdenie svojich slov. Ako som ti už napísala, niektoré veci sa dajú riešiť okamžite a čo to okrem výživného bude, posúdi advokát podľa predložených dokladov.

TRULY

Tak úver brala zial ona lebo on bol zoar rokov v nemecku a doma neplatil poistné a sociálne a mak dlhy ked sa vratil kedze tam všetko prehajdakal a to ona nevedela ked sa spoznali a tak bol na ciernej listine a brala to na seba ored svadbou. Potom mali drobca a boka na materskej a tak platiť platil on z vyplaty. Kúpili si ford mondeo a nejake veci rodičom do domu na prerabku poachodia....
Ja rozumiem ved my jej pomozeme, ina aj schudla teraz cez 15 kil a dava sa dokopy...
Neviem som ho nestretol asi 2 mesiace a dost sa desim toho ako sa budeme pozerat do oci jeden druhemu a ake kino sa bude hrat.....

zena

Truly, tu ti relevantné rady nedokážeme poskytnúť. Ak chceš sestre pomôcť, nájdi jej dobrého a skúseného advokáta, úspešného v rozvodových konaniach, znalého aj ekonomických vecí, ktorý jej pomôže aj s BSM, aj hypotékou, úvermi...
Niektoré veci sa dajú riešiť aj pred rozvodom - výživné, tak nestrácajte zbytočne čas.
Čo sa týka teba a tvojho vzťahu k švagrovi je to významovo oveľa jednoduchšia záležitosť ako tá, ktorá čaká na tvoju sestru. Musíš byť silný, psychicky silný, aj kvôli nej. Byť jej oporou a neprilievať olej do ohňa, aby nevzbĺkol požiar. To by si už nemusel uhasiť. Časom túto situáciu dokážeš spracovať.

ahjajjaj

Úvery budú platiť spoločne. A nejaké výživné bude musieť platiť, či sa mu to páči alebo nie. A sestra dobre obišla, keď je iba jedno dieťa a nie viac detí a keď došlo teraz k rozchodu a nie ešte neskôr. Na Tvojom mieste by som sa snažila sestre pomáhať ako sa dá. Napr. nech si zájde ku kaderníčke a tak, a na ten čas sa jej postarať o dieťa. Alebo keď si to môžete dovoliť, zobrať ju aj s dieťaťom na výlet, na dovolenku.

TRULY

Nie je vyslovene denny alkoholik do nemoty.
Ale nema problém si nalievat sam. Obhajuje to tym ze si to zaslúži ze drel v robote, ze je uzimeny, vkuse nejaka akcia z hokeja...
Vyzivne bude problem kedze dal vypoves v praci a chodi len na fusky..... Este aj uvery na hlave a rucitel je sestra...

ahjajjaj

pokiaľ bude rozvod, má platiť výživné. Ak ho nebude platiť, je to trestné. Nie som právnik, ale potom výživné tuším vyplatí štát, a môže ísť do basy. Myslím si skôr, že za problémami je alkohol. Ten robí ľudí horšími ako sú.

TRULY

Jej pomoze my.
Tam este bude vojna po rozvode to je jasne.
Chlapec uz teraz eibi problemi ze nech sa stara atd...
Vseobecne ludom preskakuje. Poznam veka znamych ktorí sa rozvadzaju teraz

Hhah

Tak teraz komu máme pomôcť, jej či Tebe, keď to nevieš prijať. Hehe. Fakt si zvykni, že ľudia sú zlí, ja som sa tomu prestala čudovať. Samozrejme, ak mne niekto robí zle, tak to cítim, ale čo už, nesťažujem sa na to, možno Ťa to skúsenosti naučia alebo k tomu daj iný postoj. Ja som sa vďaka Bohu naučila akceptovať zlo vo svete, však ho denne môžeš vidieť a utápať si tým dušu by bolo bláznivé. Život nemá byť tu na Zemi, žiaľ, veľa ľudí to nevie a umárajú ich tieto časné veci, starosti atď. Len to nie je všetko. .... Ale Tvoj problém neznižujem, aj ja viem byť ustarostená, len treba s tým bojovať. No, v Kristovi sa to dá. Iba pravdu musím na to povedať.

Carie

Ja si naopak myslim ze tu sa do toho treba miesat. Ani nie tak ze vynadat tomu jej ex, to nicomu nepomoze. Ale rozhodne stat pri sestre a podporovat ju. Lebo ona to zrejme este bude mat dost tazke s tym manipulatorom. Tak nehodit ju cez palubu ze zi si jak chces, mna to nezaujima. On si na nu ani nebude moct az tak velmi dovolovat ked mu date najavo ze vasa rodina za nou stoji a je odhodlana ju podporovat a bojovat za nu ak bude treba. Taki ako on radi nicia svoje obete tym ze ju ohovaraju, vymyslaju si klamstva a snazia sa vsetkych presvedcit ze ich partner/byvaly partner je psychicky nenormalny. Takisto sa mu skoro vzdy snazia vziat dieta ale nie z lasky k dietatu, oni nedokazu mat radi nikoho, ale z pomsty ex za to ze ich opustila. Preto treba zhromazdovat rozne dokazy co jej potom mozu pomoct. Plus to ked mu date najavo ze za nou stojite vie, ze nebude moct az tak moc vyskakovat. Ona si teraz musi zariadit nejak zivot sama. Musi sa postavit na vlastne nohy. Ak bude potrebovat v zaciatkoch pomoc tak jej pomozte. Nie je to jej chyba ze takto dopadla, manipulatori vedia ludi dokonale oklamat a hrat sa na panov dokonalych a uzasnych. A po ani nie tak svadbe ale skor ked maju spolu dieta, lebo vtedy manipulator citi ze obet je s nim uz zviazana navzdy sa prejavia. Zrazu sa z mileho dokonaleho chlapa co ju nosil na rukach stane tyran co ju zacne bit a ponizovat tak ako hovoris.