Veľmi jemná žena

Príspevok v téme: Veľmi jemná žena
0jemne dievca

Dobrý večer,

prišla som tu s takým neobvyklým problémom.

Ale možno to ani nie je problém, ale je to proste povahová črta.
V dnešnej dobe jemní a citliví ľudia nemajú veľký zmysel.
Som veľmi jemná osobnosť, vnímavá, citlivá, plná emócií. S mužmi problém nemám. Mám pekný partnerský vzťah 5 rokov. partner by na mne nič nemenil, má ma rád takú, aká som. On vôbec nerieši, že mi chýba priebojnosť, odvaha.

Od detstva som s tým bojovala - chýba mi tá priebojnosť a sila, nadhľad, nebrať si osobne k srdcu slová iných.

Ale je to veľký problém dnes, u mňa hlavne v pracovnej oblasti. Od januára nastupujem ućiť do materskej školy, nikdy predtým som tú prácu nevykonávala. Študujem ten odbor a zároveň potrebujem prax a peniaze. Mám už 25 rokov. Riaditeľka ma upozornila, že deti sú živé a musím byť rázna, lebo mi budú skákať po hlave. Povedala mi rovno do očí, že pôsobím veĺmi jemne a to ma videla 3 minúty.
A je to pravda, ja si to uvedomujem. To som proste JA. Veľakrát som sa usilovala nabrať sebavedomie a sebaistotou, vydržalo to chvíľu a po tyždni dvoch som bola tam, kde vždy.
trápi ma to, lebo praocný trh takých ľudí nechce.

prosím poraďte mi, ako si mám vybudovať tú prirodzenú autoritu, odvahu a priebojnosť?
Dospelí so mno zametajú, ale keď uź je toho dosť, tak im určim hranice. Ale radi to skúšajú, koľko vydržim a provokujú. Ženy obzvlášť, s mužmi nemám problém. S nimi rada povtipkujem, prozprávam. Cítim sa pri nich viac sebou ako pri ženách.
Mám akurát hranatejší typ tváre, čo niekedy pridáva na vážnosti, ale keď otvorím ústa, tak jemný ženský hlas, chudučké dievča, ktoré vyzerá ako keby skončila strednú školu.

Aké povolania sú vhodné pre takých hendicapovaných ľudí ako som ja?

swistica

Praveze take male deti by ta mohli mat radi. Akurat ak sa im budes ,,vyhrazat,, napr. nepojdete von, lebo ste urobili to a to, tak si za tym musis stat. Inak ta nebudu brat vazne.

ahjajjaj

ahoj, jemné dievča môže byť fajn učiteľka. Autoritu budeš mať vtedy, keď od detí budeš vyžadovať a nepustíš, kým to nespravia. Nič také, že si niečo vymyslia, Ty povieš nie a potom sa dáš prehovoriť, alebo meniť rozhodnutia. Keď sa dieťa vie samostatne obliecť alebo vyzliecť, ale bude to očakávať od Teba alebo od rodiča, jasne povedať, že to vie urobiť a rázne prikázať, aby to urobilo samé.

isabellawampire

Tak sa prihlás na nejaký kurz kde ťa naučia ako si trošku dupnúť :) Ale inak to podľa mňa zlé nie je

alicka87

Prečo to berieš ako niečo zlé? Podľa mňa je super, že si taká ženská a jemná, ber to ako prednosť ;)

miriarka

neviem toto je podla mna problem viacerych zien, aj moj, proste podla mna toto v sebe mas alebo nemas, ze nic viacej :/

Hhah

Tak ukáž svoju hranu skôr, než neskôr.

Aj ja som taká ako ty. Aj skôr počúvam ako hovorím a keď som v tom svojom prirodzenom stave počúvania, neviem urobiť rýchlo obrátku a niečo napr. odmietnúť lebo proste ten druhý zneužije ten čas. Tá jemnosť sa dá ale aj využiť.

Ja som osobne rada s kamarátkami, ktoré sú otvorené a opak mña, čo sa týka tej jemnosti, lebo ja dosť beriem od iných povahú črtu, ich pohľad na veci beriem.
Možni to Ti dá.

Uvidíš ako bude v škôlke. ... A či sa tam budeš časom cítiť dobre. ... No deti skúšajú. :-D

Nechci byť ale niekto úplne iný, to nejde. A ani otvorení nedokážeme byť furt a ani boje hneď nevyhráme, preto sú to boje.

sunnyball13

za 1. nie si hendicepovaná :)...ale ako vtip to je dobré
za 2. ako píšeš si proste taká....myslím, že z teba nebude teraz niekto iný....treba vytiahnuť svoje zbrane a robiť to tak ako to vieš a cítiš...ak to nepôjde...skúsiš niečo iné...
za 3. sebadôvera je veľmi vrtkavá....viem z vlastnej skúsenosti....raz si človek verí na 90%, raz sa cíti, že chce aby sa ho nikto nič nespitoval...myslím, že sa na tom dá pracovať, ale je to dlhodobejšie...súvisí to z výchovou....ak rodičia, učitelia,tréneri nepodporia tú sebadôveru, nemá sa ani z čoho vytvoriť....a z môjho pohľadu stúpa prirodzene vekom....napr teraz je v priemere u teba na 30%... o 10r bude na 40%
za 4...čo mne najviac pomohlo....prijať sa taký ako som a nie byť taký ako chcú ma mať druhý....aj ja som mával s tým problém...teraz už málo....keď niekto chodí pomaly...tak tak chodí...a druhý mu vravia nesmieš byť taký pomalý....nebuď tak ticho povedz niečo....vrav radšej menej a k veci ako byť ako pokazené rádio :)