Nedokážem si nájsť prácu - zťp

Príspevok v téme: Nedokážem si nájsť prácu - zťp
Trala

Zdravím

Som na polovičnom invalidnom a som zťp a neviem, nedokážem si nájsť prácu. Invalidná som už od mladosti a prakticky som ešte nikdy nepracovala a za tie roky som neni schopná sa zamestnať. Nemám ani školu aby som mohla robiť niekde v kancelárii. Zvládla by som lahšiu prácu tak na polovičný úväzok alebo skrátený ale nie nočné a tiež nie som veľmi komunikatívna a nevedela by som prezentovať zákazníkovi nejaký produkt a stále sa usmievať a byť reprezentatívna. Všade kde som skúšala aspoň na brigádu, nemali o mňa záujem.

Ale nikde ma proste nezoberú, pre takých ľudí ako som ja práca nie je. Ja s tým už nevládzem žiť, myslím iba na smrť a že som tu úplne zbytočná a neužitočná. Nikam nepatrím do žiadneho kolektívu, nemám kamarátov, som úplne osamelá a neschopná. Ja takto nechcem žiť, chcem umrieť.

mimwi

January: Niekedy je fajn ísť sa popýtať aj len tak niekam do obchodu napríklad. Kamoška tá chodila do malého textilu vypomáhať na pár hodín :)

neznamy1986

January: Tak som videl, že na fici.sme.sk hladajú nových ľudí tak som sa prihlasil... Ale to nedavaju na profesiu, skôr to je priamo na webe nejakeho media (čo ja viem interez jeden čas hladali ludi) alebo na facebooku... Viem že dlhší čas bolo, že napr. na invivomagazine sa obzerali po ludoch, ale to je magazin kde sa pišu tzv. vedecke članky (nemusi byť človek čo niečo absolvoval ale min musi mať bohate vedomosti čo ja viem vo fyzike a pod. bolastiach)... Neviem či je to ešte pravda, že tam hladajú ale viem že dlho bolo

January

ahojte, ja viem, ze len privyrobok, mna by bavilo aj paparaziho robit, ako privyrobok, tak nic, no, na profesii som nenasla, inde neviem kde, keby ste natrafili, tak napiste, dakujem. Ozaj, keby som niekoho odfotila, nejakeho spevaka, politika niekde v kaviarni, myslite, ze by mi to niekde aj zaplatili?

neznamy1986

Kto chce robiť články a kvízy tak sa musí najprv dostať do dakeho média, čo vie to uverejniť...... Treba sledovať internet, či niektoré z médii nehlada niekoho nového Ale varovanie: neni to na sto percentné zarabanie (robím kvízy a môžem žiť sam v byte), skôr len taky privyrobok

syllona

Ahoj January!
Neviem ja som po pravde o niečom takom ani len nepočula, že kvízy by mohli nejaké peniaze zarobiť.

January

Pisete tu o clankoch, kvizoch, cely vecer hladam a nic. Tie kvizy by ma bavilo robit. Poradte prosim, kde by sa to dalo najst, dakujem. Ja som nasla, kde hladaju komparz, ak by niekto chcel, alebo mystery shopper.

Tomaas 12345

Akú máš diagnozu ?

Polovičný invalidný dôchodok to je dačo cez 150 eur, kolko by si potrebovala penazí aby to pokrylo tvoje mesačné výdavky ?

No tak pre teba možno práca nie je, netráp sa preto, ked nie je práca tak nepracuj a rob čo ťa baví, venuj sa koníčkom a bud rada že nemusíš každý den chodiť do roboty.

Co sa práce týka možno by sa dalo písať nejaké články na internete, zato by si možno dostala od 60 - 100 eur mesačne, nie je to síce vela ale aj to je niečo na prilepšenie.

bereka

zalezi aky je ten zdravotny problem, ako velmi cloveka obmedzuje a na zaklade toho sa treba zariadit, pripadne je vhodne si urobit nejaky kurz cez urad prace, ked to nejde, ze sa nedari najst si robotku