Nedokážem si nájsť prácu - zťp

Príspevok v téme: Nedokážem si nájsť prácu - zťp
Trala

Zdravím

Som na polovičnom invalidnom a som zťp a neviem, nedokážem si nájsť prácu. Invalidná som už od mladosti a prakticky som ešte nikdy nepracovala a za tie roky som neni schopná sa zamestnať. Nemám ani školu aby som mohla robiť niekde v kancelárii. Zvládla by som lahšiu prácu tak na polovičný úväzok alebo skrátený ale nie nočné a tiež nie som veľmi komunikatívna a nevedela by som prezentovať zákazníkovi nejaký produkt a stále sa usmievať a byť reprezentatívna. Všade kde som skúšala aspoň na brigádu, nemali o mňa záujem.

Ale nikde ma proste nezoberú, pre takých ľudí ako som ja práca nie je. Ja s tým už nevládzem žiť, myslím iba na smrť a že som tu úplne zbytočná a neužitočná. Nikam nepatrím do žiadneho kolektívu, nemám kamarátov, som úplne osamelá a neschopná. Ja takto nechcem žiť, chcem umrieť.

Tutenstein_xD

Trulkocct choď sa dať liečiť a nerieš si komplexy na ostatných ľudí. Takýchto individuí ako ty je plná riť všade naokolo.

erikakika

Ja som tiež na polovičnom invalidnom dôchodku a mám tiež veľký problém sa zamestnať. Mojím problémom je, že mi práca ide pomalšie, ako bežnému zdravému človeku a to väčšina zamestnávateľov nemieni rešpektovať. Tiež mávam niekedy také dni že má nebaví život, premýšľam nad zmyslom života , ale na druhej strane som rada že som taká , aká som, pretože niektorí ľudia sú na tom oveľa horšie ako ja. Teraz chodím občas na brigády pomáhať jednej pani ( je to naša známa ) ale je to len pár krát do mesiaca , ale aspoň niečo.

ahjajjaj

Trala neodpísala. Pri polovičnom invalidnom dôchodku môže pracovať na plný úväzok, pokiaľ jej to jej zdravotný stav dovoľuje. Polovičný invalidný dôchodok dostáva pre závažné zdravotné problémy a prácu si hľadá podľa toho, ako vládze. Ak napríklad pre zdravotné problémy nemôže stáť, bude hľadať prácu, kde môže sedieť a pod. Ale môže pracovať na 8 hodinový úväzok, kvôli tomu jej invalidný dôchodok nezoberú.

neznamy1986

Trala: Ja som na tom podobne čiastočný dôcodhok a problemy tak nastavené, že z najväčšou pravdepodobnosťou u mna príchadza do úvahy práca z domu. Momentálne si privírabam k dôchodku písaním článkov a kvízov + popri tom sa snažim spraviť rekvalifikačný kurz na lern2code (tvorba webov)

jeanValjean

Ak sú zdravé ruky tak sa to ešte dá napr.vyrábať vence z prírodných materiálov šišky,slamienky atď. v dnešnej umelej dobe sa jedinečnosť cení...alebo baliť zväzovať produkty napr.káble napájania sú vždy zviazané.Alebo skús spravovať 1000x účtov.