Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Nedokážem si nájsť prácu - zťp

Príspevok v téme: Nedokážem si nájsť prácu - zťp
Trala

Zdravím

Som na polovičnom invalidnom a som zťp a neviem, nedokážem si nájsť prácu. Invalidná som už od mladosti a prakticky som ešte nikdy nepracovala a za tie roky som neni schopná sa zamestnať. Nemám ani školu aby som mohla robiť niekde v kancelárii. Zvládla by som lahšiu prácu tak na polovičný úväzok alebo skrátený ale nie nočné a tiež nie som veľmi komunikatívna a nevedela by som prezentovať zákazníkovi nejaký produkt a stále sa usmievať a byť reprezentatívna. Všade kde som skúšala aspoň na brigádu, nemali o mňa záujem.

Ale nikde ma proste nezoberú, pre takých ľudí ako som ja práca nie je. Ja s tým už nevládzem žiť, myslím iba na smrť a že som tu úplne zbytočná a neužitočná. Nikam nepatrím do žiadneho kolektívu, nemám kamarátov, som úplne osamelá a neschopná. Ja takto nechcem žiť, chcem umrieť.

Betka132

To je kapitalizmus, aj clovek ktory je zdravy by mal velke problemy najst si pracu ak by bol ako ty, t.j. nekomunikativny a bez vzdelania. Niekto ta zrejme zivi a bude zivit i nadalej tak co takto spravit si aj teraz nejaku skolu. Nieco co by si potom s tvojim postihnutim aj mohla vykonavat. Bez vzdelania je to dnes strasne tazke.

Akonato

Dievcence hlavu hore.Ste zrucne? Viete nieco vyrabat, strikovat sit malovat na sklo? Vybavite si zivnost mozte cez eshop Sashe.sk predavat rucne vyrobene vyrobky
2.naucit sa jazyk anglictinu nemcinu ci hocijaky a prekladat pre tlmocnicke agentury
3.Chranene dielne
Naozaj zamestnavatel dostava ulavu na daniach, takze niektori len ztp vyhladavaju
Vyroba pohladnic- chodte na Radnickine trhy.Tam predavaju vyrobky chranenych dielni mozte sa informovat ako s pracou pre ztp
My sme zvykli kupovat od nich vianocne pohladnice.Trochu drahsie ale prekrasne

Majushinqa22

Ahoj ja mám takí istý problém viem tá pochopiť čo je keď chces pracovať a nedá sa ako sa človek zle cíti.Skusila si chránené dielne?.

Akonato

Ja sa ospravedlnujem je to zle napisane, ale z mobilu to je hroza
V kazdom meste je pobocka Nike.Hladaju ludi teraz.Beru aj na polovicny.Cely cas sedis.Nahadzujes tikety, vydavas peniaze
Ze nieco nevies, sa nestazuj.Zivot je tvrdy, musime sa vsetci ucit, aby sme obstali.Neviem ake mas postihnutie.Urad prace preplaca kurzy uctovnictva.To mozes aj z domu robit, len treba pocitac a musis vediet uctovat.Da sa aj na zivnost
Ine ti poradit neviem
Aj medzi inzeratmi su pre Ztp.Pozri si sj stranku Uradu prace
Nevzdavaj sa a hladaj.Vela stastia
A ty Ahjajjaj mozez zas z domu robit tlmocnictvo a prekladat pre tlmocnicke agentury dokumenty

Akonato

1.Takze Urad prace rodiny- tam maju nejaky socialny odbor, ktory sa zaobera Ztp chod sa v pondelok hned tam knformovat
2.Casto pgi pozerani inzeratov hladaju Ztp.Daj si do vyhladavaca vyhodi ti ponuky- koporovat dokumdnty zakladat i to som videla
3.V Bratislava je kaviaren Radnicka kt.zamestnava casnikov ztp
4.Jeden bezruky pracoval v drevarskej dielni
Neviem ake mas postihnutie- chod robit do Nike- polovicny uvazok e hodiny denne- nadzujes vytlacas tikety vydavas peniaze-malo hodin, lshka nrnarocna praca

swistica

No praveze je casto nachadzam inzeraty, kde hladaju pracovnicku do drogerie na ciastocny uväzok. Co takto skusit dochadzat aj do susedneho mesta?
Mas zrejme vztah ku kozmetike. Ako si na tom s pisanim? Mohla by si totiz pracovat z domu ako copywriterka a pracovat pre e-shopy s kozmetikou. Skus si spravit nejake kurzy - napr. na tvorbu webovych stranok. Tym sa stanes pre e-shopy zaujimava. To tiez pozicie, kde väcsinou chcu len ciastocny uväzok.

No a ked si doplnis vedomosti vhodnymi kurzami, bude treba nejakeho poradcu na upravu zivotopisu. Organizacia Aj ty v IT by mohla byt pre Teba tiez inspiraciou.

Trala

Napr. by som aj rada robila v drogérii, ktorú mám skoro hneď vedľa domu ale tam som sa už pýtala a berú len na plný úväzok a to ja s polovičným inv. nemôžem robiť lebo by mi invalidný podľa zákona zobrali :( a keby o prácu prídem tak mi ho už nemusia vrátiť naspäť...

ahjajjaj

Ahoj, Tvoj zdravotný postih z Teba nerobí menejcenného človeka, aj keď zdravotne postihnutý človek si často tak pripadá najmä ohľadom limitovaných pracovných možností. Napíš, akú prácu by si rád/a vykonával/a, myslím, že to môže byť aj nejaká brigáda. Ak máš polovičný invalidný dôchodok, aj zamestnávateľ má nejaké úľavy a výhody kvôli tomu. Napíš Tvoje silné a slabé stránky, a asi sa dá doplniť si nejak aj vzdelanie, či ani nie?
Inak aj mnohí zdraví ľudia si prácu nájdu len ťažko.