Náhly rozchod ju niči, ako jej pomôcť?

Príspevok v téme: Náhly rozchod ju niči, ako jej pomôcť?
ZdravyUsudok

Prosim o radu, ako mam dostat niekolkorocnu kamaratku z depresii po nahlom rozchode s frajerom. Nadovsetko ho milovala, planovala s nim buducnost a zrazu taka rana od neho ze ma inu a s nou to skoncil. Ze vraj nieje jeho typ, z jeho strany slo len o nezaväzne randenie nie o vazny vztah. Vymazal ju z priatelov na fb, nakoniec ju blokol potom co ziadala vysvetlenie kedze sa odmietal stretnut, zablokoval jej cislo.
Vidim ze ju to velmi vzalo, place, nemoze spat, neje poriadne, nesmeje sa ako predtym ze bola stale vesela, stastna, teraz odmieta ist kamkolvek von ked ju volame aby sa odreagovala ze on nieje jedinym muzom na svete a niekde tam ju caka iny.
Neodpisuje na spravy, ked aj tak len stroho.
Nikam nechce chodit okrem prace lebo musi.
Uz nevieme ako nanu. Chapem ze chce to cas az sa rana na dusi zahoji ale uz je su to uz skoro styri mesiace a nemeni sa to k lepsiemu. Prave naopak vdaka asi predlzujucim sa vecerom a nedostatku slnka. Neviem co bude v decembri ked kazdy bude basnit o vianociach ..
Aj sme ju chceli s jej sestrou dat dokopy s jednym typkom ale po niekolkych stretnutiach s nim to padlo. Ako sama povedala, tamteho ziaden iny nenahradi iba ak by to bol vztah z rozumu pocom ona momentalne netuzi.
Ked sa mi podari byt a nou tak je smutna, je jej do placu, stale basni o nom, najprv nadava ake je to hovä*o, kr*ten, idi*t atd. a potom zacne plakat a rozpravat ako by chcela vratit cas spät a ze iny do jej srdca uz nevstupi. Ze nikdy nebude nikoho tak milovat ako jeho milovala.
Co s nou mam robit? Nechce aby si nieco spravila ked sa uz blizia tie vianoce pomaly.
Stale basni o tom ako jej chyba, preco jej to urobil? Ved ochorie z toho? Nieje normalne sa takto trapit alebo je?

Kin

ZdravyUsudok ta jasne, že jej nepovieš, že potrebuje čas. Ja som to napr. písala aj preto, aby si si aj ty uvedomila, že treba byť trpezlivý.

No tá rada, že príde iný to iste nehovoriť. Ani mňa by to nezaujímalo a skôr by som sa uzatvorila pred takou poznámkou.

Ja mám tiež teraz kamku, a má zdravotné problémy, a nieje jej dobre. Modlím sa za ňu a odovzdávam Bohu.

ZdravyUsudok

Ja chapem co.chcetw povedat, Cas vsetko vylieci, Cas vsetko zahoji, Vsetko casom preboli ...ale vysvetlite to cloveku ktory stratil milovanu bytost ...ved je to ako tvrdit cloveku ktoremu zomrel niekto blizky ..v obdobi smutku to danemu cloveku proste nepomoze, on to tak v danej situacii nebude chapat, on smuti tu a teraz jeho momentalne nezaujima co bude o pol roka, rok, tri roky, osem rokov ...on tu stratu preziva tu a teraz a vtedy ma clovek pocit ze nema pre koho zit, nema zmysel existovat ...darmo mu to budete vyvracat ....
Co sa tyka aktivit, nechce nikam chodot nema zaujem o inych muzov, nema zaujem o nic ..este ze ma pracu kam chodit musi ..
Ja s nou niesom stale logicky byt nemozem ..no snazim sa ju z toho dostat lebo vidim ako ju to zranilo a ako padla na same dno zufalstva ...
Mozno o rok bude z nej pravy opak, ako znie jedna veta
Cim sa trapim dnes, o rok uz nebude mat pre mna ziadny vyznam ci uz v dobrom alebo zlom zmysle ...

alicka87

Neviem koľko máte rokov ale to proste časom prejde uvidíš. Jasné, že ju to teraz mrzí veľmi ale príde možno ďalší chlapec, ďalšia známosť a bude zabudnutý

kikusqa788

ona na to musí prísť sama, nikto jej nepomôže, proste to prejde, jedného dňa sa zobudí a nič jej nebude resp. nebude vládať už plakať a prestane a prebolí to...

ZdravyUsudok

Daddy syndrom? Nieco take existuje? Pocujem to prvykrat ..viem len o syndrome ked mlade zeny 18-25 rocne si najdu oveka viac starsieho muza od seba cirka 35 a viac starsieho
On zase nebol az taky zly, nespijal sa, nebil ju ani sa nejal agresivne k nej ci inym ludom nespraval len bol niekedy arogantny ked mu clovek povedal aby nehadzal papiere na travnik, aby nehadzal spaky od cigariet kadetade, aby dal pozor na psa ktory siel po kraji cesty, a pod.
Potetovany nieje, je praveze veriaci a chodi do kostola a to mi nanom bolo take nesympaticke ze tu sa tvari ako svatuskar a tu ked sa za nim zabuchnu dvere kostola bol namysleny a narcisticky ..
Tuteinstein :-D ano chcela, ja viem radila som sa s tebou ;-) casom tu asi nebudem uz chodit a ked mozno budem tak len obcas ..uvidim no adminovi sa mi nechce pisat. Spravne by malo byt tak aby si clovek mohol sam zrusit registraciu ked chce.

ahjajjaj

Rozchod by ju určite bolel menej, keby si ten ***** dá tú ohľaduplnosť, že sa s ňou rozíde osobne a slušne. Ale na to sú takíto pekní chlapíci, ktorí hrajú na dve strany príliš zbabelí.
Ty jej môžeš pomôcť tak, že si ju vypočuješ, keď bude chcieť o tom hovoriť, a inak naplánuješ nejaké zmysluplné aktivity, kam ju pozveš. Kino, divadlo, fyzická pomoc v niečom a tak. To je asi všetko, čo môžeš pre ňu urobiť. O existencii psychológov a psychiatrov vie aj ona.

Tomaas 12345

Pokiaľ si bude aj naďalej zakladať svoje šťastie od nestálych, docasnych a šťastiu závislých partnerských vztahoch tak šťastná nielen nebude ale časom sa z toho zblazni.

Nech teda partnerské vzťahy berie len za niečo ako bonus a šťastie si zakladá predovsetkym na viere v Boha a nech ma i nejaké koníčky ktoré jej budú robiť radosť a zamestnajú jej mysel. Toto je liek na jej psychické problemy.