Vysoká škola- nechať či vydržať?

Príspevok v téme: Vysoká škola- nechať či vydržať?
Julja

Ahojte.
Pred troma týždňami som nastúpila na vysokú školu, celé prázdniny som sa tešila, že konečne odídem z domu a tak.
Prišla som a výšku a zistila som, že to vôbec nie je to, na čo som sa tešila. Zatiaľ ma to vôbec nechytilo a mám pocit, že to tak skoro ani nebude. Chodila som na strednú, ktorá ma nebavila a neustále som plakala, ako to chcem nechať. No dokončila som ju, kvôli rodičom.
A teraz aj keby odídem zasa neviem, čo by som robila. Chcela by som ísť do zahraničia, možno po čase si otvoriť nejaký podnik (sú to detské, nereálne sny?).
Jednoducho sa necítim na tú výšku (možno o rok alebo neskôr...ktovie).
Cítim, že chcem niečo iné, ale aj rodina ma núti zostať, aj keď nad tým viac premýšľam, čo by bolo potom...
Viete mi niekto, prosím, poradiť? Mali ste niekto aj vy také myšlienky na začiatku štúdia na výške?
Ďakujem.

ivcaP

A na aku vysoku skolu chodis? Podla mna by si mala este vydrzat lebo ako napisali, uz ked raz odides, tak sa uz nevratis!

isabellawampire

Ja mám skúsenosť s tým, že keď raz z tej výšky odídeš tak už sa tam nevrátiš. Vydrž aspoň do konca zimného semestra a uvidíš, ak aj potom budeš mať pocit, že to nie je pre teba tak odíď

JesusIsAlive

Vykašli sa na školu keď ťa nebaví, choď prracovať do zahraničia, tu to nemá zmysel a môžeš si urobiť školu v zahraničí popri práci.

jax

Zaciatky su vsade tazke. Prve semestre su/boli sito, kopu vseobecnej teorie, potom sa to malinko zlepsi.
Nepises to hlavne, co je to za skolu a odbor. Ale ak ta nebavila uz stredna, tak na sk vysokej to bude len horsie.
Okrem par specializovanych vynimiek su sk vysky jedna velka katastrofa. Ideal je robit si vysku popri robote, zvlast na sk. Pretoze zit iba sk skolou sa neda, nenajdes v tom naplnenie.

MoNiKa MoNa

Akú školu študuješ? Ak by si odišla zo školy, už vieš, čo by si robila, máš už vyhliadnutú prácu? Ak študuješ akýsi humanitný smer, tak to nechaj a choď radšej pracovať, ale ak študuješ niečo, čo má uplatnenie, školu nenechávaj. Škola samozrejme sama o sebe nie je zárukou, že budeš zarábať nadpriemerne, sama poznám ľudí so strednou alebo učňovkou a uplatnili sa... ale nie je ich veľa. V dnešnej dobe je obrovský tlak na ľudí a ak chceš dobrú prácu, musíš ponúknuť niečo viac ako väčšina. V poslednom čase čítam samé zúfalé príspevky od ľudí, ktorí skončili vo výrobe a majú z toho depresie. Na Slovensku to skutočne nie je ľahké, nehovoriac o tom, že skutočne dobrý flek alebo ako sa hovorí teplé miestečko dostaneš len po známosti. Ja mám maturitu, nemám žiadne známosti na Sk a teda zostala mi práve tá práca vo výrobe a preto som radšej odišla do zahraničia, kde som vlastne doteraz, už je to 6-ty rok. Je to predsa rozdiel, zarobiť na SK 600 euro na 3 smeny a v zahraničí dva-krát toľko. Určite si žijem lepšie.

27Paulito27

Vydrž ešte nejaký čas, ak Ťa to nebude baviť ani potom, tak ukonči. Aj bez vysokej školy môžeš byť raz úspešná ;) Ja som mal tiež prihlášku na výšku, aj ma prijali a pred nástupom som to celé zrušil :D A urobil som dobre.

DaciaAAA

Dano : Myslím, že aj ITčkár je veľmi dôležitý pre spoločnosť, ale rovnako aj pekár, smetiar, predavačky, ľudia vyrábajúci autá, televízory, mobily... áno, to všetko robia ľudia rukami. Bohužiaľ, tieto práce sa nazývajú "podradné", aj keď vôbec nerozumiem prečo. Rukami pracovať nie je hanba, skôr je na hanbu ten plat. Keby neboli lekári a zdravotné sestry-zle je, ak by neboli ITčkári - zle je, ak by neboli pekári, robotníci, maliari, murári a všetky ostatné "podradné" práce - zle je. Potrebujeme sa navzájom, aj ten najlepší stroj má v sebe jednoduché súčiastky, bez ktorých to nejde.

swistica

Dano - na tento prispevok si spomen, ak ti nepojde nejaka aplikacia v aute, ked budes cakat dlhe hodiny na pasovej kontrole, ked ta neosetria v nemocnici, ked si nebudes moct nakupit oblubene veci, ked odstavia vlaky, pripadne ked LEN nebudes mat pripojenie na internet- lebo ano, to vsetko spravuju v IT firmach ludia, ktori podla teba nie su pre spolocnost uzitocni.

Dano787

etneee presne smutne ze ludia beru tieto prace ako podradne ale popri tom su dolezitejsie ako nejaky vysokoskolac co pracuje ako itckar pre urcitu firmu a inak nema z neho spolocnost ziadny iny benefit. Obycajne profesie co potrebujeme pre kazdodenny zivot by mali byt 100x viac platene.