Odhlasenie z uradu prace

Príspevok v téme: Odhlasenie z uradu prace
Persea

Ahoj, boli ste uz registrovani na urade prace? Ide o to, ze som si nasla pracu a chcem sa po 5. mesiacoch odhlasit. Co ma caka a co vsetko mam obehat?
1) Musim dolozit uradu prace pracovnu zmluvu? Nechcem o sebe zdielat tieto informacie a pracovnicka uradu sa ku mne spravala zle, takze sa s nou chcem rozpravat co najmenej.
2) Je mozne sa odhlasit bez udania dovodu?
3) Budem musiet informovat socialnu poistovnu, alebo to urobi uz zamestnavatel?
4) Budem musiet informovat zdravotnu poistovnu, alebo to urobi novy zamestnavatel?
5) Budem musiet dat zamestnavatelovi doklad, ze som bola na urade prace?
6) Co este budem musiet urobit?
7) Ma vyznam poslat staznost na danu uradnicku? Zmeni sa nieco?

Prosim piste, len ak mate osobnu skusenost. Dakujem krasne.

kamion

na urde prace su zamrstnankyne tupe jak taga aspon vacsina ..vsak po znamostiach praca tak co ze je prazdno v hlave ..niec nevedia poradit, nepomozu, nevysvetlia ..hotova zasivaren ...mnohokrat ani pocas prac. doby niesu na svojich miestach a behaju po obchodoch
Naco su tam? Aby brali plat? Odsedi si osem hodin a hovno robi ked kazdeho odpinka ..
O com je urad prace?
Nic nevedia poradit !
Tupe jak taga hlavne ze vyobliekane jak stetky ..

Gloriaa12

S tym mam tiez skusenost ze ma poslali na miesto ktore je uz davno obsadene alebo stara ponuka a firma ostala zaskocena ze co ja tam robim na taku poziciu.
Pre mna bol gol ked ma raz poslala do firmy ktora neexistuje a to som si presla celu budovu pytala sa ludi a nikto nic nevedel az spravca budovy mi oznamil ze taka firma neexistuje ale z UP tam posielaju ludi ... toto ako nepochopim
Alebo prwd tyzdnom ma poslala na miesto kde ani zdaleka nespĺňam podmienky lebo vek do 26 rokov a absolventka prax ktoru som si ja robila hned po skole pred 7 rokmi ked sok bola prvy krat na urad a to ze nevie odcitat moj vek z roku narodenia ani nekomentujem :D
Presne ako vravis je to tam cele zbytocne

Persea

Miesta, ktore ponukaju na svojom web su väcsinou fake. Znama z danej firmy povedala, ze vobec zamestnanca nehladaju. Dany inzerat je rok stary a UP ho opakovane zverejnil s novym datum. Vraj to budu s uradom riesit. Tak sa potom necudujte, ak si poslete desiatky zivotopisov a nikto vam neodpoveda. Ide o Potemkinovske inzeraty.

Persea

A hlavne je cely UP iba o chodeni na podpis a buzeracii. Samozrejme, ze pracu si hlada kazdy sam. Tak je to i dobre. No ak uz tam ludia musia chodit (casto i z daleka),tak nech poskytuju aspon poradenstvo. Napr. ako si napisat dobry zivotopis, najcastejsie otazky na pohovoroch, na co ma clovek narok atd.

Persea

Petroneta - pracovnicka ma titul Bc. Uz to o mnohom vypoveda. Podla mna bud clovek VS nema vobec a uplatni sa aj bez nej, alebo ak uz VS ma, tak je schopny ju dokoncit a ziskat titul Mgr., Ing. Neskutocna tupana. Nikde inde by sa neuplatnila.
Gloria - hned pri registracii som sa pytala na kurzy. Nech vyuzijem moznost. Vraj su uz vycerpane financie. A to bol este tusim len prvy kvartal. Viac informacii nebola schopna povedat. Z toho co som citala o kurzoch na webe, som sa radsej na to vykaslala a zaplatila si kurz sama. Taky aky potrebujem a kde sa aj nieco naucim.
Ved tie kurzy su tiez len tunel. Obsah kurzov väcsinou o nicom. Najmä s PC kurzami sa clovek nema sancu zamestnat a tych papierov okolo toho. A hlavne ak si clovek najde pracu, urad preplati kurz len po ten datum. Poskytovatelovi kurzu sa ale zmluvou zaväzujete zaplatit celu sumu. Moze sa teda stat, ze ani kurz nemozete absolvovat cely ale zaplatite zan kopec penazi. Chory system.

Gloriaa12

Ja mam tiez pocit ze nic nevedia alebo nechapu co sa ich clovek pýta.
Ja som sa nedavno pytala ci mi preplatia rekvalifikacny kurz ked uz som jeden mala ale 2 roky dozadu. Jej odpoved bola ze ona netusi, toto nie je jej starost a ani ju to nezaujíma nech si najdem radsej nejaku pracu kde ziskam prax a nevymyslam s kurzami. Ostala som vyhukana a bez odpovede, cize dik UP :D

pettroneta

nevieš, tá pracovníčka je čia, a koho príbuzná a prečo tam sedí. Takéto miesta sa neprideľujú podľa IQ. :-)

Persea

Bola som na UP kvoli mesacnemu podpisu. Zase som teda musela komunikovat s tupou pracovnickou. Vobec nevedela odpovedat na moje otazky. Najhorsie je, ze asi ani nerozumela co sa pytam. Otazky mi zodpovedala pracovnicka od vedlajsieho stola.
Rozhodla som sa, ze staznost podavat nebudem.S tupostou a nizkym IQ nic nespravia a prepustit ju iste neprepusia. Zial sa teda s nou budu trapit dalsi. Fuj, ten jej tupy pohlad.