Odhlasenie z uradu prace

Príspevok v téme: Odhlasenie z uradu prace
Persea

Ahoj, boli ste uz registrovani na urade prace? Ide o to, ze som si nasla pracu a chcem sa po 5. mesiacoch odhlasit. Co ma caka a co vsetko mam obehat?
1) Musim dolozit uradu prace pracovnu zmluvu? Nechcem o sebe zdielat tieto informacie a pracovnicka uradu sa ku mne spravala zle, takze sa s nou chcem rozpravat co najmenej.
2) Je mozne sa odhlasit bez udania dovodu?
3) Budem musiet informovat socialnu poistovnu, alebo to urobi uz zamestnavatel?
4) Budem musiet informovat zdravotnu poistovnu, alebo to urobi novy zamestnavatel?
5) Budem musiet dat zamestnavatelovi doklad, ze som bola na urade prace?
6) Co este budem musiet urobit?
7) Ma vyznam poslat staznost na danu uradnicku? Zmeni sa nieco?

Prosim piste, len ak mate osobnu skusenost. Dakujem krasne.

Gloriaa12

Ahoj, ja mám osobnú skúsenosť a áno musíš odniesť svoju pracovnú zmluvu (kopiu) teoreticky zamestnávateľ ti dáva 2 alebo 3 vyhotovenia ktoré zanesieš na úrad a zaberie to len minimum času lebo len dáš ten papier a koniec.
Ale je tu ešte možnosť, že za seba niekoho pošleš napríklad u nas mamina bola zaniesť otcovu pracovnú zmluvu ked nastupoval a bol predtým na úrade a prijali to v pohode, asi by to mal byť nejaký blízky člen alebo rodina (nie som si ale 100 % istá)
Do sociálnej aj zdravotnej posiela už zamestnávateľ
A čo sa týka tej sťažnosti ... neradila by som ti to spraviť cez tvoje meno. Nikdy nevieš, kedy sa na UP ocitneš znova a pôjdeš k rovnakej pracovníčke. Skús to spraviť anonymne ale nemyslím si že by to malo význam.
Ja som tiež evidovaná na UP a moja pracovníčka je drbnutá na hlavu ale trpím ju, lebo čo iné mi ostáva :)

Persea

Vidim, ze temu som zalozila zbytocne. Co prispevok, to perla. Majte sa tu teda dobre a bavte sa sami na sebe a na svojich problemoch.

JanMuffina

Ano, ano, velky suhlas, suhlasim s panom Kornutkom, pan Kornutok tentokrat mate recht, (pozdravuje aj ina rockova hviezda), ze na odblokovanie patobnej karticky treba vela dokumentov (prac.zmluvu, rodny list, vysvedcenie z 1., 2., 3.... roc. ZS podpis.sudruzkou ucitelkou (ale krvou tentokrat ooh) a fotku pradedka, ked mal 6 rokov), cca. 5 kilo dokumentov dokopy, ale ze aj rodny list praprababicky z 1. (bolaveho) kolena, ktory mozno najst len v archive muzea v Budapesti vystaveny slecnou Batorickou??

Persea

Pracovnu zmluvu v den odhlasenia este mat nebudem. Keby som ju aj mala, tak ju nechcem dat. Ved je v nej uvedeny plat a co sa co ma uradnicka starat kde budem pracovat. Neurobil to niekto inak?

JanKornutok3

Treba odniest na UP prac.zmluvu, nic viac netreba. /// OBSAH JE PODSTATNEJSI AKO CHYBY, tie budu vadit malokomu, myslim v rape, let's go, uz aj tak vsetci vedia speakovat, mladi. Netreba sa az tak kontrolovat.

Persea

Ty si to tak urobila? Prosila som, aby pisali len ludia s osobnou skusenostou.
Toto ja urcite neurobim. Ked zacnem pracovat, nebudem si moct zobrat volno a obehavat dodatocne urady. Navyse by som musela vratit i podporu v nezamestnanosti.
Teba som si na fore uz vsimla. Snazis sa byt nasilu vtipna, no ludia, ktori sem pridu pre radu to neocenuju.