Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Odhlasenie z uradu prace

Príspevok v téme: Odhlasenie z uradu prace
Persea

Ahoj, boli ste uz registrovani na urade prace? Ide o to, ze som si nasla pracu a chcem sa po 5. mesiacoch odhlasit. Co ma caka a co vsetko mam obehat?
1) Musim dolozit uradu prace pracovnu zmluvu? Nechcem o sebe zdielat tieto informacie a pracovnicka uradu sa ku mne spravala zle, takze sa s nou chcem rozpravat co najmenej.
2) Je mozne sa odhlasit bez udania dovodu?
3) Budem musiet informovat socialnu poistovnu, alebo to urobi uz zamestnavatel?
4) Budem musiet informovat zdravotnu poistovnu, alebo to urobi novy zamestnavatel?
5) Budem musiet dat zamestnavatelovi doklad, ze som bola na urade prace?
6) Co este budem musiet urobit?
7) Ma vyznam poslat staznost na danu uradnicku? Zmeni sa nieco?

Prosim piste, len ak mate osobnu skusenost. Dakujem krasne.

zmatenaKE

Persea
Nerozumiem prvej moznosti, odhlasis sa dolozenim prac. zmluvy, a na druhy den sa mozes opátovne zase prihlasit na urad?
A nac by si to robila ked uz pracu aj zmluvu mas???

figovylist

Persea nechapem co ti ta koza na UP tak zere nervy, ty predsa ides z uradu prec tak yeb nanu.
Vsetke kravy co robia uradnicky na UP sa tam dostali cez znamosti tak hraju dolezite zo seba ale v hlave maju figu a mnohe robiki skolu dodatocne ale hraju sa na pani dolezite s klopkajucimi topankami a namyslenym xichtom.
Mozes sa aj sama dobrovolne dat vyradit ale rata s tym ze za kazdy den budes musiet sama hradit do zdravotnej aj sociaonrj poistovni lebo nebudes este ani zamesnana ani uz na urade takze tie dni si budrs musiet zaplatit TY! Nezabudaj nato.
Daj vediet ako si pochodila.

Persea

Dakujem za informacie. Zistila som si, ze mam dve moznosti.
1.) odhlasit sa s tym, ze mam pracu. Vtedy musim dolozit pracovnu zmluvu. Vyhodou je, ze sa na UP mozem prihlasi hned druhy den opät.
2.) vyradenie na vlastnu ziadost. Nemusim dokladovat zmluvu,nevyhodou je, ze sa opät mozem registrovat az po troch mesiacoch.
Vyuzijem druhu moznost, nakolko naozaj nemienim pracovnu zmluvu davat tretej strane. Prekvapuje ma vsak, kolkym ludom take nieco vobec nevadi a nerozmyslaju o dosledkoch.

Este ale neviem, ci nejaky doklad zaniest aj do zdravotnej a socialnej poistovne.

pre petronetu - desat rokov som pracovala s ludmi. Ked mi to zacalo liezt na nervy, okamzite som zmenila povolanie. To iste mozu urobit aj uradnicky na UP. Lenze problem je, ze su absolutne neschopne a inde by sa neuplatnili. Vdaka tomu, ze som si par mesiacov LEN citala inzeraty s ponukou prace, mam prehlad o pracovnej naplni a poziadavkach. Pracovnicka UP s niekolkorocnou praxou, ktora s tym pracuje denne, nema o tom ani len zdanie. Neovlada cudzi jazyk ani na elementarnej urovni. Pri dokumentacii mi mailom/pisomne potvrdi, ze takto je to v poriadku a na osobnom stretnuti tvrdi opak a vyslovene prehana ludi hore dole. Dalo by sa toho napisat vela. Nemyslim, ze by si sa jej mala zastavat. Kazdy z nas si pracu vybera sam a v pripade nespokojnosti ma moznost zmeny.

jeanValjean

V tejto podobe je to dehonestujúca,zbytočná inštitúcia,ak však máš 0vé obdobie treba sa nahlásiť aby nevznikal dlh na soc.zdrav.atd.

Klarinkka

Ak by sa ti chcelo investovat nejake 1.50 alebo kolko, tak zmluvu mozes poslat aj poštou na UP ale aby si mala potvrdene ze si im poslala a v predstihu.

Wikinko

Urad prace je nezmysel. Doslova ta tam sikanuju a ponukaju len najpodradnejsie roboty a ked sa ohradis, koniec hry.
Mna nebavi, ked ma niekto rozhana a zameta so mnou. Neznasam niekoho pocuvat ako mi rozkazuje a nad sebou niekoho, fuj. Nic nie je horsie. Mam svoj maly biznis v ktorom zarabam tiez doslova almuznu ale aspon som si sam sebe pan a ja si nepotrpim na luxus, vzdy som zil v biede a nevadi mi to.

pettroneta

ešte čosi. Na úrade práce sedí chudera, ktorá má do činenia so všetkým možným, vrátane Cigánov. Nenamýšľaj si, že má o Teba až tak veľký záujem, aby si zapamätala, aký plat máš uvedený na pracovnej zmluve. Si jej ukradnutá, a tým že odídeš, bude len rada, že o človeka menej, lebo jej už všetci ľudia lezú na nervy, a predsa sa nimi musí zapodievať, lebo za to ju platia. Tak sa nečuduj, že je otravná. Veľa nezarába, ľudia sú rôzni, niektorí sa jej aj vyhrážajú, niektorí zapáchajú, robia cirkus, a okolo všetkých je kopa papierovačiek a prichádzajú k nej ako na páse. Musela by byť strašný pokrytec, keby za takýchto okolností bola aj prívetivá.

pettroneta

o tom, že máš prácu ich musíš informovať tuším do 3 dní od započatia pracovného pomeru. Teda logicky, odhlásiš sa od toho dňa, ako začneš pracovať v inej firme. Dávaj pozor na to, aby neboli žiadne také dni, že nie si ani u zamestnávateľa ešte zaevidovaná s podpísanou zmluvou a ani na úrade práce už nie si. Pretože v tom čase si potom musíš doplatiť sama za zdravotné poistenie.

pettroneta

pôjdeš na úrad práce, ale nie tam kam si zvykla chodiť k tej nepríjemnej úradníčke, ale na podateľňu, tam im dáš kópiu pracovnej zmluvy a odpochoduješ. O pár dní dostaneš papier o tom, že Ťa vyradili z evidencie. To je všetko, iné povinnosti nemáš.
Takže to neriešiš s tou, ktorá Ťa mala na starosti, ale s niekým z podateľne.