Zdravie a praca-kolegovci

Príspevok v téme: Zdravie a praca-kolegovci
Bacil kancel

Uz som zufala. Za posledny rok som brala 4x antibiotika,( predtym som sa tomu branila, vzdy niekolko rokov...no teraz som mala take problemy ze som sa im proste nevyhla. Zdravo sa stravujem, uzivam aj vyzivove doplnky na podporu imunity, dlhodobo, vzdy ked som chora ostanem doma preliecim sa, zdravy zivotny styl, strava a pohyb je u mna samozrejmostou.
Avsak uz ma totalne vytacaju moji kolegovci. Pracujeme 4-ja v kancelarii okolo 16 m2. Za posledne 2 roky KAZDY MESIAC je niekto z nich chory! Neostanu doma ani jeden bohovy den, pritom mame pracu ktora nie je platena od hodiny, ani nepotrebujeme od lekara marodku. Chodia sem chory s cimkolvek, dokoliecka retazova rekaica raz jeden potom druhy, treti, vacsinou ani nic neuzivaju sem tam nejaky paralen.
Vetram Dettolujem to tu pravidelne, aj som im povedala nazor par x ale mam dojem ze to robia uz naschval...ze neostanu doma neviem ako uz sama sebe by som vadila keby som kazdy mesiac chora a riesila by som to akolen by sa dalo.
Priklad: kolega tu chodil z infekcnou hlackou, rozpaleny v teplote lietal na wc kazdy 5 min.
Kolegny tu nemala problem sediet z infekcnymi chlamydiami....
vraj su zodpovedny k praci....
ale su nezodpovedny voci okoliu....neviem si rady dnes som vytocena zas prisla kolegyna chora s masaker kaslom soplom a vsetkym moznym, pritom bola takto chora posledny augustovy tyzden....

Kin

Tak keď Ti neprišla imunologička na nič tak je zbytočné premýšľať nad tým prečo vždy ochorieš. Nejak sa tým zapodievať.

Asi to budeš musieť prehríznuť s tým čo Ti robia v práci, vybehni niekedy von z roboty, daj si vonku niečo na jedenie abo si niečo kúp, keď Ti to bude vedieť.

Bacil kancel

Pojbg/ imunologa som navstivila, krvne testy na imunoloogii som mala ok.
Ja nevravim ze som chora zaroven vzdy s nimi ale predsa som castejsie ako minule roky a jednoducho mi to vadi lebo mi zalezi na svojom zdravi.
Medzicasom odkedy som pisala prispevok sa opat vystriedali kolegyna aj kolega s chorobou

Bacil kancel

Meridian/ odpoviem ti...Prave to je ten problem koli ktoremu nad zmenou prace nerozmyslam, pretoze moju pracu mam rada, je mi konickom zaroven nasla som sa v nej uplne, a taktiez finnacne ohodnotenie je vyhovujuce

Meridian

Často sa stáva ,že človek má prácu len ako spôsob obživy. Je čoraz zriedkavejsie,že práca nám je koníčom ,alebo nás aspoň baví.Niektorý sa uspokojíme ,že aj keď nás veľmi nenapĺ~a aspoň je nasím hmotným zabezpečením ,ale ak pritom nás aj baví aj sa stane zaujímavou a stala by sa možno aj koníčkom ....len tý kolegovia ...
Jeden smrdí druhí.....nie nejdem opisovať všetky nedostatky od intríg na pracovisku až po šikanovanie či nedocenenie šéfa.
Zámerne som nespomenul tvoj prípad.
Čiže ak aj by si bola oslobodená od vyššie spomýnaných neduhov čo ti z úprimného srdca prajem a mala by si dostâvať všetky benefity od pracovného zaradenia až po finančné ohodnotenie a dobrého pocitu....!...Zabudol som zdravia.....Nie nezabudol o zdravie tu ide v tvojom prípade v prvomrade ostatné aj keď nieje 100%-tné aspoň sa to "dá vydržať"
Takže takto ...nemusíš mi veriť ,ale poviem ti jedny vec aj ked som to mohol napísať bez tých obkecávačiek ale aspoň .teda mo¢no budes vediet ,ze to myslim vážne.Veľakrát sa nám v živote dejú veci,ktoré nás majú odkloniť od cesty ,ktorou krâčame.Mi to nevidíme ,ale často nám osud prihrá do cesty skúšky aby sme povirástli,ale ak skúšame mnohokrát a nejde to musíme zmeniť smer svojho záujmu .Neznamená to vzdať sa znamená to začať niekde inde.Asi máš odísť ,alebo ísť vlastnou cestou ako ťa má inak niekto tam hore napraviť na inú kolaj!!!!Anopovieš si ja ale .......atď nemozem nedá sa nejde to .....možno toto je ten boj kde sa máš zamerať a nevzdať sa.
Keď minieš príliŝ mnoho síl do bojov ,ktoré nestoja za to :môže sa stať,že ti potom bude chýbať energia na boje za ktore sa bojovať oplatí....

Yue

Tak je viac dôvodov, prečo mi tá Monika nereže. Vždy, keď sme sa stretli v obchode, natiahla svoj krk a čumela, čo mám v košíku. Pritom som kupovala normálne potraviny, neviem, čo myslela, že tam nájde? Alkohol určite nie, keďže nepijem. V práci za ňu často museli robiť sobotu iní, lebo ona to nevedela a potom ju dali na lepšie pracovné miesto a tí, čo jej pomáhali, ostali na starých. A vedela dobre liezť do zadku našej šéfke.

Yue

Ja ťa úplne chápem, mala som takých kolegov. Extra v tomto bola kolegyňa Monika, vysoká to žena. Chodila chorá do práce, lebo ako vravela, musí si narobiť nadčasy, aby mohla ísť na dlhšiu dovolenku k moru. Smrkala, jajkala. Ale oddych doma od nás odmietala A po nej ostala polovica kolegov chorých.