Uz som zufala. Za posledny rok som brala 4x antibiotika,( predtym som sa tomu branila, vzdy niekolko rokov...no teraz som mala take problemy ze som sa im proste nevyhla. Zdravo sa stravujem, uzivam aj vyzivove doplnky na podporu imunity, dlhodobo, vzdy ked som chora ostanem doma preliecim sa, zdravy zivotny styl, strava a pohyb je u mna samozrejmostou.
Avsak uz ma totalne vytacaju moji kolegovci. Pracujeme 4-ja v kancelarii okolo 16 m2. Za posledne 2 roky KAZDY MESIAC je niekto z nich chory! Neostanu doma ani jeden bohovy den, pritom mame pracu ktora nie je platena od hodiny, ani nepotrebujeme od lekara marodku. Chodia sem chory s cimkolvek, dokoliecka retazova rekaica raz jeden potom druhy, treti, vacsinou ani nic neuzivaju sem tam nejaky paralen.
Vetram Dettolujem to tu pravidelne, aj som im povedala nazor par x ale mam dojem ze to robia uz naschval...ze neostanu doma neviem ako uz sama sebe by som vadila keby som kazdy mesiac chora a riesila by som to akolen by sa dalo.
Priklad: kolega tu chodil z infekcnou hlackou, rozpaleny v teplote lietal na wc kazdy 5 min.
Kolegny tu nemala problem sediet z infekcnymi chlamydiami....
vraj su zodpovedny k praci....
ale su nezodpovedny voci okoliu....neviem si rady dnes som vytocena zas prisla kolegyna chora s masaker kaslom soplom a vsetkym moznym, pritom bola takto chora posledny augustovy tyzden....
Zdravie a praca-kolegovci
Tak môžeš spraviť nasledujúce veci :
1) V prípade že kolegovia prídu do práce chorí, dáš si na seba ochranné rúško.
2) Vysvetlíš kolegom že ak danú chorobu nevyležia doma ale s nou budú chodiť do práce, choroba im môže prepuknúť do chronického štádia, a to už potom nie je otázka jedneho dvoch dnoch, ale i celých mesiacov ať rokov! Sami nech teda uvážia a verím že sa rozhodnú správne že je lepšia jeden dva dni doma chorobu vyležať než zápasiť s chorobou dlhé mesiace až roky.
sila toto!!!! tak ked mal infekcnu hnačku čo je nakazlive, pokial si na ten zachod sadne po nom druhy ,... tiez je otazne ci si umyva ruky... a s*rackovat budete vsetci...
ja by som to riesila na tvojom mieste uz s nadriadenym...
nech ho posle domov... pokial máte klímu tak v nej sa usadzaju tie bakterie a potom to ide vzduchom... aj ked uz ste zdravy su bakterie v klime.. a ked ochories stale tak nemas asi imunitu OK.. imunita sa buduje po narodení... a pokiel ta matka drzala izolovanu od okoliteho sveta a nechodila s tebou medzi ludí uz ako s babetkom.. tak ti nevytvorila imunitu,..tak mozes sa podakovat jej...
Postoj kolegov nezmeníš, môžeš však zmeniť seba. Navštív imunologické, daj si vyšetriť
Imunitu a požiadaj o prostriedok na jej posilnenie. Ak máte v práci klímu, zisti, kedy bola čistená. Nečisté e klimatizácia zariadenie býva často zdrojom infekcií. Často si umývajú ruky.
kazdy sa boji vyhadzovu, co narobis, ale tyzden ostat doma by mohli, nikto by ich nezabil
Ak mozes pracovat z domu,tak vzdy ked pride niekto chory si ber home office.