Je zlé nemať kariérne ambície?

Príspevok v téme: Je zlé nemať kariérne ambície?
anetka_Ba

Taká otázka na zamyslenie, keďže v poslednom čase ma dosť ľudí zaskočilo.
Je to zlé nemať pracovné ambície, nemať záujem o budovanie kariéry? Ja mám 29 rokov, ale nikdy som po kariére netúžila, nemám potrebu niekomu niečo dokazovať a ani sama sebe. Som spokojná a šťastná so svojou celkom obyčajnou, praobyčajnou prácou. Som spokojná s pracovnou dobou od-do, víkendy voľné. Mám veľa mimopracovných aktivít, ktoré ma nabíjajú energiou a robia ma šťastnou. Ľudia mi ale dávajú najavo, že je to zlé nemať ambície niečo v živote dosiahnuť. Ja rešpektujem každého, aj ženy-karieristky, ale tie, bohužiaľ, nerešpektujú mňa.
Dá sa nejak reagovať na ich útoky?

Patrickkolodzik

podla mna je to v poriadku...niekto proste ma ine tuzby dosiahnut v zivote a nie furt si budovat len karieru...je pravda, ze v dnesnej dobe chcu vsetci len vela zarabat a byt niecim ale to nie je alfou a omegou...

Tinka55

Tak muzi budu na Slovensku zarabat vzdy lepsie. Ale zena co ma len stredoskolske vzdelanie v priemere zaraba cca 500-600 eur niekedy aj menej . Preto by hlavne zeny mali mysliet na kvalitne vzdelanie. Je to zabezpeka do buducnosti.

Danielllita

Tinka55 moj manzel ma len ucnovku a zaraba velmi dobre. Nie vzdy je vysoka skola zarukou, ze budeme zarabat dobre.

Tinka55

No je to zle hlavne v dnesnej dobe. Priemerny clovek s priemernym platom a slabym vzdelanim bude na Slovensku zit vzdy od vyplaty k vyplate. Pokial si chces kupit byt a nieco aj zarobit je uplne nutne spravit si kvalitne vzdelanie a naucit sa jazyky. Preto som si v neskorsom veku spravila aj ja vysoku skolu . Ludia nerobia karieru preto ze ich to bavi ale preto ze s obycajneho odboru nevyziju. A dnes je aj obycajny zivot draha zalezitost.

katarinavelka

Dievča zlaté, budovanie kariéry si vyžaduje veľa času, to nie je tak, že ráno vstaneš a o druhej-tretej poobede Ti padla a ideš domov. Ja osobne som rada za moju prácu predavačky a kariréru som tiež nikdy budovať nechcela a ani nechcem. Vyhovuje mi to takto a mám veľa voľného času. Nie každý má potrebu sa realizovať v práci, ja sa realizujem hlavne v mimopracovných aktivitách. A som max spokojná. A ľudia, ktorí majú potrebu do Teba vŕtať sú možno navonok spokojní a aj úspešní, ale ako Ti tu už veľa ľudí napísalo, vnútri nie sú šˇastní. A možno ich zožiera to, že Ty, aj keď máš celkom obyčajnú prácu, si šťastnejšia ako oni :)