Taká otázka na zamyslenie, keďže v poslednom čase ma dosť ľudí zaskočilo.
Je to zlé nemať pracovné ambície, nemať záujem o budovanie kariéry? Ja mám 29 rokov, ale nikdy som po kariére netúžila, nemám potrebu niekomu niečo dokazovať a ani sama sebe. Som spokojná a šťastná so svojou celkom obyčajnou, praobyčajnou prácou. Som spokojná s pracovnou dobou od-do, víkendy voľné. Mám veľa mimopracovných aktivít, ktoré ma nabíjajú energiou a robia ma šťastnou. Ľudia mi ale dávajú najavo, že je to zlé nemať ambície niečo v živote dosiahnuť. Ja rešpektujem každého, aj ženy-karieristky, ale tie, bohužiaľ, nerešpektujú mňa.
Dá sa nejak reagovať na ich útoky?
Je zlé nemať kariérne ambície?
podla mna je to v poriadku...niekto proste ma ine tuzby dosiahnut v zivote a nie furt si budovat len karieru...je pravda, ze v dnesnej dobe chcu vsetci len vela zarabat a byt niecim ale to nie je alfou a omegou...
Tak muzi budu na Slovensku zarabat vzdy lepsie. Ale zena co ma len stredoskolske vzdelanie v priemere zaraba cca 500-600 eur niekedy aj menej . Preto by hlavne zeny mali mysliet na kvalitne vzdelanie. Je to zabezpeka do buducnosti.
Uplatnenie sa da najst v pomahani ludom na internete. Nie je nad to mat mylosrdnych rodicov.
katarinavelka: Super napísané! Ja to mam rovnaké. Realizovať sa treba vo svojich zalubach.
Tinka55 moj manzel ma len ucnovku a zaraba velmi dobre. Nie vzdy je vysoka skola zarukou, ze budeme zarabat dobre.
No je to zle hlavne v dnesnej dobe. Priemerny clovek s priemernym platom a slabym vzdelanim bude na Slovensku zit vzdy od vyplaty k vyplate. Pokial si chces kupit byt a nieco aj zarobit je uplne nutne spravit si kvalitne vzdelanie a naucit sa jazyky. Preto som si v neskorsom veku spravila aj ja vysoku skolu . Ludia nerobia karieru preto ze ich to bavi ale preto ze s obycajneho odboru nevyziju. A dnes je aj obycajny zivot draha zalezitost.
podla mna kazdy sme iny...a vobec sa netreba nad tym zamyslat...kazdy chceme od zivota nieco ine...
Dievča zlaté, budovanie kariéry si vyžaduje veľa času, to nie je tak, že ráno vstaneš a o druhej-tretej poobede Ti padla a ideš domov. Ja osobne som rada za moju prácu predavačky a kariréru som tiež nikdy budovať nechcela a ani nechcem. Vyhovuje mi to takto a mám veľa voľného času. Nie každý má potrebu sa realizovať v práci, ja sa realizujem hlavne v mimopracovných aktivitách. A som max spokojná. A ľudia, ktorí majú potrebu do Teba vŕtať sú možno navonok spokojní a aj úspešní, ale ako Ti tu už veľa ľudí napísalo, vnútri nie sú šˇastní. A možno ich zožiera to, že Ty, aj keď máš celkom obyčajnú prácu, si šťastnejšia ako oni :)
Si ešte moc mladá preto to tak berieš. Budeš staršia budeš sa smiať.
preco mas potrebu na takych ludi reagovat? ja by som na nich kaslala :):)