Byť priemerný nie je zlé!

Príspevok v téme: Byť priemerný nie je zlé!
pppiiiter

Podľa môjho osobného názoru, nie je nič zlé na tom byť priemerný. Mať priemerný obyčajný život...

To len naša západná kultúra, ktorá glorifikuje "úspech" tlačí ľuďom do hláv bludy že musíte byť stále najlepší, stále sa snažiť, makať na 120% aj na úkor fyzického/mentálneho zdravia... doslova sa zničiť a to všetko len preto aby ste si mohli kupovať predražené nepotrebné produkty, ktoré ani nepotrebujete a ani vás neurobia šťastnými. Na tom je postavený kapitalizmus - na koznume, na peniazoch, na statuse, na prestíži. Už od malička nás rodičia učia vzhliadať k úspešným dobre zarábajúcim ľuďom čo majú drahé autá a chcú po nás to isté, chcú aby sme chodili na vysoké školy aby sme sa "mali dobre".. aby sme mali veľa peňazí...

Ale prečo? Prečo by som mal naháňať peniaze?

Prečo by som mal mať veľké ambície?

Prečo je zlé ak nechcem byť riaditeľ planéty?

Prečo je zlé ak mi stačí ku šťastiu málo?

Prečo je zlé že sa sústredím viac na šťastie ako na peniaze/status/úspech?

Prečo je zlé že mi stačí 15 ročné auto a nechcem žiadneho nového Mercedesa?

Prečo je zlé že mi stačí obyčajný televízor a nechcem 8K ultra televízor za x tisíc eur?

Prečo je zlé, že mi stačí normálny byt v okolí mesta a nechcem si postaviť obrovský palác za milióny?

Prečo je zlé, že som šťastný v pracovnej pozícii tam kde som a nechcem sa hnať za "kariérnym postupom"?

PREČ JE ZLÉ, ŽE SOM V ŽIVOTE SPOKOJNÝ A NESNAŽÍM SA MAŤ STÁLE VIAC?
--------------------------------------------
Áno, podľa spoločnosti som lúzer, nula, úbožiak, pretože som neuspel, pretože nemám dobré auto, pretože nemám "dobrú prácu". No a čo? Pravdepodobne som šťastnejší než väčšina z tých, čo majú autá a domy a dobré práce a stále im nie je dosť a stále sú nešťastní lebo oni majú len novú KIU ale chceli by nový Opel Insignia bi Turbo :D A tí čo majú ten nový Opel sú nešťastní lebo by chceli nejaké BMWčko :D A potom som tu ja, Fabiou s ktorou som spokojný pokiaľ jazdí tak jazdí, a nebudem si kupovať iné auto pokiaľ dobre slúži :) A hádajte kto je z týchto troch ľudí najšťastnejší?

Podľa mňa život by mal byť o určitej rovnováhe... mať čas aj pre seba a nie v kuse na sebe makať 14 hodín denne aby ste si mohli kúpiť nového Opel-a :D Prečo sa hnať za majetkom? Hlavné je byť šťastný a vyrovnaný v živote. A prečo úspešní nadávajú na priemerných a ponižujú ich? Lebo sú nešťastní a závidia nám, že dokážeme byť šťastní aj z mála. To je "skill" ktorý chýba tým ultra šikovným úspešným borcom :)
Zdar a nenechte sa zahltiť týmito bludmi, ktoré do vás spoločnosť tlačí :) Ja som na to došiel až v dospelosti, lebo rodičia do mňa tlačili rovnaké bludy, takže ak budete mať/máte deti, nespravte tú istú chybu ako moji rodičia.

tvoj ex

Ak ta to este stale takto ovlada a trapi, odporucam ti porozpravat sa o tom so svojimi rodicmi a vydiskutovat si to.

ehm

Skvelý príspevok! Určite nie si žiadny lúzer, úbožiak ani nula. Práve naopak si výnimočný v tom, ako nepodliehaš tlaku okolia, umelo vytváraným očakávaniam, ale uprednostňuješ svoju dušu a skutočné hodnoty. Zážitky a kvalitné a dobré vzťahy s priateľmi, rodinou či partnerkou znamenajú milionkrát viac ako značkové tričko, najdrahší smartfón na trhu či predvádzanie sa v drahom aute. A som rád, že stále existujú ľudia, ktorí si to uvedomujú.

tomas 12345

Treba si nájsť svoje stastie nie v materiálnych a pozemských veciach, ktoré sú len docasne a nestále, ale treba si hľadať šťastie v nebeských veciach ktoré sú večné a maju skutočný zmysel života.

naivny

Defcon: programujem, a vytvaraním programu vytvaram hodnotu a predavam ju. Kebyze som este talentovanejsi, vedel by som program urobit lepsi a za kratsi cas a zarobit este viac

843

Ludia sa spravaju dost cudne. Kupuju si velke, vykonne, terenne auta do miest, kde nie je teren, nie je miesto a nie je kde jazdit rychlo a preplacaju za palivo a opravy, nicia planetu. A to len preto, aby ukazali okoliu ze "na to maju", A vo vacsine pripadov na to ani nemaju, len sa pokusaju vytvorit ten dojem. A tak je to skoro so vsetkym: s domami, s oblecenim, dovolenkami... Ako sa daju nazvat taki ludia?

Defcon

Naivny, obchodnik nevytvara hodnoty, on s nimi obchoduje.....
Byt priemerny je dobre. Radsej budem priemer vo vsetkom ako v niecom nadpriemer a v niecom podpriemer. Ale to si clovek nevyberie, zivot mu rozda karty a soti ho ku stolu nech skusi zahrat. Pekny pripad toho priemeru je Stefan Rosina junior, syn byvaleho sefa matadoru. Mlady skusil vsetko na svete a s podporou mnozstva penazi. Ale bol len priemerny zavodnik a rovnako priemerny manazer. Jj, povyhraval toho ako zavodnik vela, ale porazali ho nadani zavodnici s desatinovym rozpoctom a bez fabrickej podpory. Rovnako ako manazer nedokazal nic

naivny

pre niekoho byt priemerny nie je zle, ale je to, co mna sokuje na kazdom kroku. Ak v niecom patrim aj k nadpriemeru, este je to trochu dalej od top a spicky. Myslim tu na schopnost obchodovat, a vytvarat hodnoty, ktore sa predavaju zakaznikom. Su ludia, ktori poskytnu vykon ako ja s menej chybami a za kratsi cas. Niekedy ma to hneva, ze nedokazem byt ako oni, niekedy si pokojne robim svoje, s tym, ze toto a takto je a hotovo.