Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Navrat k ex

Príspevok v téme: Navrat k ex
Navratkex

Dobrý deň,
rada by som sa poradila.S priateľom sme sa rozisli po 2 rokoch. Veľa som sa vo vzťahu prisposobovala jeho potrebám až som zabudla na svoje potreby a záujmu. Dá sa povedať, že sme spolu trávili každú voľnú chvíľku, až som nemala čas na seba a moje zaľúbi.
Dva týždne sme boli od seba, ja pevne rozhodnutá, on zdrvený. začal o mna bojovať a ja som povolila pretože mi sľúbil že mi dá viac voľnosti. ale teraz váham. sme spolu krátko zopár dni ale som odstahovana takze ani neviem kde teraz bývam. tak ako sme sa k sebe vrátili, tak má to zase začalo ťahať preč. ja mu nechcem ublížiť. ale tiež neviem ci ním chcem prežiť život. prosto som strašne zamotaná v tom a akosi už teraz predpokladám že sa nic nezmení a aj tak sa o 2 mesiace rozídeme. vseci známi mo hovoria,že to nemá význam. som z toho taká zdrvený vôbec nemám pocit radosti že sa to znovu pokúšame dať dokopy..má alebo mal niekto podobnú situáciu?

Navratkex

Najprv som cítila,teda keď som sa k nemu vrátila, že chcem byt s ním ale teraz mám skôr opačne pocity. chcem vzťah v budúcnosti harmonicky a vyvážený.obavam sa že tento taký nebude a s tými obavami sa začínam prikláňať k tomu, že nebudeme spolu. len ho nechcem raniť opäť neviem ako mu to mám povedať. bola odomna hlúposť vrátiť sa k nemu a čakať že sa zmeni

Navratkex

Mate úplne pravdu. Mirec411 s každý jedným slovíčkom s tebou súhlasím. Úplne s každý tak ho vidím aj ja len nikdy mi to nikto nepovedal takto ako ty. Áno myslím si že nedostatok dôvery a slobody vo vzťahu si partner nesie z predošlých vzťahov možno z rodiny.Neviem presne. Viem že má v sebe akýsi blok ktorý asi neprekoname. Teraz trochu upustil od nátlaku, ale má nejaké podmienky a ten vzťah je, no skratka násilu... a presne ako ho mám takto ľúbiť? Nemala som sa k nemu vracať

vselicokity

je to uplne jednoduché, povedz mu "ze bude najlepsie ked pojdete kazdy svojou vlastnou cestou..." a dovi dopo....
kedze spolu zaschodíte aj spolu zasspávate tak treba rátať s tým ze mozes ostat nehotna? a potom sa rozidete a ty ostanes slobodna mamička a budes tu plakat ako si chudatko sama a nezvladas to...
lepsie je sa vratit z kratsej cesty...,
a ked ti 6-ty zmysel našepkava ze to nie je ten pravý, tak chod preč...
a už nikdy sa nevracaj nazad! už ked si jedne dvere zatvorila , mali ostat zatvorene, ked ich otvoris najdes tam vzdy to isté...

mirec411

jeanValjean - Láska nebolí, ...bolí len neláska ľudí a činy, ktoré bolia. ---- O lásku sa nebojuje, ...buď je a človek ju cíti, alebo nie je a teda nie je ani o čo "bojovať". Čo sa týka lásky, tak slovo "boj" tam nemá čo robiť.

mirec411

Návrat k ex - - - O rozchodoch a návratoch som písal v knihe o partnerských vzťahoch..., že u mladých ľudí - "bez záväzkov", je to len predlžovanie agónie rozchodu. Tvoj prípad je len jedným z praktických príkladov. Váš vzťah mal (podľa toho čo sme tu čítali) logické a naozaj vážne dôvody na rozchod. Vo vašom vzťahu sa prejavil hlavne pocit majetníckosti a obmedzovanie slobody partnera (čiže teba). To sú veľmi vážne fakty, ktoré svedčia o tom, že v takom vzťahu by NIKDY nedošlo k porozumeniu a ani k vytvoreniu pocitu šťastia a radosti. Píšem o pocite radosti z prítomnosti a lásky partnera - tvojho chlapca. Myslím, že on vôbec nevie ako vyzerá vzájomná sloboda partnerov vo vzťahu. Je zrejmé, že asi ani netuší, čo je to dôvera. Doteraz nepochopil, že vytvorením vzťahu sa nemá a ani nemôže(!) skončiť predchádzajúci život jeho dievčaťa, pretože to vždy znamená stratu "pocitu slobody". --------- Spútava ťa, prispôsobuje tvoj život vlastným predstavám..., a ani po vysvetlení nedokáže pochopiť tvoje pocity. Myslím, že v jeho prípade ide aj o určitý druh prejavov žiarlivosti. Nechcem tu rozoberať, čo a aké životné skúsenosti ho mohli k tomu doviesť, ale jedno je isté: - Tento tvoj (bývalý) chlapec nie je vhodným partnerom na vzťah a už vôbec nie na seriózny a trvalý vzťah. O vzťahu a spolužití nevie takmer nič a o pocite slobody vo vzťahu vôbec nič. Dá sa milovať taký človek? Môže sa niekto pri ňom cítiť šťastný a slobodný? Dokáže sa niekto stále prispôsobovať JEHO predstavám, jeho názorom, jeho potrebám, jeho... bla bla bla? ------ Normálny človek určite nie. Normálni ľudia takýchto uzurpátorov a ničiteľov slobodnej duše človeka - a tým aj jeho lásky, jednoducho vyhodia zo svojho života, alebo ho tam vôbec nepustia. Ta si ho pustila k sebe..., ale to neznamená, že to tak musí ostať len preto, lebo ON si to želá. Riešenie je jednoduché: - Skonči to. Už si to urobila... a tak to malo aj ostať.

gffft

Lenze toto nie je láska, ani voľnosť ... toto je závislosť na tebe. Co je volnost na tom, ze by si isla von s kamarátom/kamaratkou ? Ved to je úplne prirodzene a normalne. Bohužiaľ je to na tebe ako sa rozhodnes, no pri mne fungoval jedine rozchod :) zato moja nova priatelka je velmi šťastná a za to ďakujem len a len svojej bývalej.

Navratkex

Mne je jasne že má takto stráca len nie a nie si to uvedomiť. vraj chce žiť v láske a nie vo voľnosti.ale za toto ho mám ľúbiť? keď stále robí nátlak na mna a až tým že som sa zbalila a odišla som si vybojovala akú takú voľnosť? a dáva to mne za vinu ja sa potom cítim vínna za všetko

Navratkex

Gffft a teraz k priateľke už taký nie si hej? zlomenie srdca ta prebralo. lebo 100 krát som mu hovorila že ja ho nepodvediem lebo nie som taká nech si hovorí kto chce co chce ja taká proste nie som. a povedala som že musíš mi veriť ale nie stále bude koli blbostiach robiť scény. potom celu noc nespím koli jeho mindrakom. Povedala som si že dam tomu šancu a keď pôjdem von uvidim ako sa bude chovať. keď zle úplný konec. lenže prešli len 3 dni a zase začal vyvádzať lebo niesom s ním. nezdá sa vám to sebecké? myslím si že je potrebné mat voľnosť vo vzťahu. on sa má spýta že ako môžem ísť do vzťahu s tým že chcem voľnosť.ako ja som nenormálne alebo on?

Najčítanejšie články