Ponižovanie od rodiny

Príspevok v téme: Ponižovanie od rodiny
malinaMM

Ahojte, stretli ste sa uz s tym, ze Vam ublizovala vlastna rodina? Jedna sa o moju rodinu. Mam sestranicu. Je lekarka, studovala a je to "hlavicka", je mudra, inteligentna. Ja mam len maturitu a pracujem v uplne beznej praci. Moja rodina ma s nou stale porovnava, akoby som bola nieco menej. Na rodinnej oslave je to najhorsie, vtedy sa rozobera len ona a ja som iba vzduch. Este aj babka do mna rype, vraj preco som si nezobrala od nej priklad. Takisto dalsia sestranica studovala a teraz je na materskej, a dalsia sestranica studuje v Anglicku. Len ja som taka cierna ovca rodiny. Rodinne stretnutia by mali byt prijemne a krasne chvile s najblizsimi a nie pretekanie sa o to, kto je lepsi, uspesnejsi, kto kde studuje a pracuje... Jedneho casu som chcela ist studovat, ale vysmiali ma, vraj som hlupa a leniva a ze na to nemam a nech idem radsej do roboty. Samozrejme, boli ma to. Ako by ste to riesili?

Medea7

Mna ponizoval otec a potom som si všimla ze niečím trpí. Ma silné reči ale keď prišlo k nejakej veci tak zrazu dostal strach. Vždy som mu hovorila nájdi si silných kamarátov nie slabších lebo v tom není sila. Myslím si ze kto nehra falošnú hru sa báť ničoho nemusí. Inak tie medziľudské vzťahy to je pre mňa veľmi ťažké.

lojniss

Povedala by som im, ze si neprajem aby ma s nou porovnavali! A tym by som skoncila. Mozno si to uvedomia a prestanu s tym!

Xxl395

Uz len tym, ze ich pocuvas robis chybu.Mojmu bratrancovi odmalicka hovorili aky je neschopnny a nemozny a nikam to nedotiahol hoci izbu ma plnu knih hlavu informacii a VS by spravil lavou zadnou .Takze pozri sa , ci mas na VS ci ta to bavi, vobec chces robit pracu s vyskou a ked ano, tak preco to neskusit popri zamestnani.Studovat mozes aj v 40ke.A ze v tvojej rodine maju vsetci vysku- to je sice pekne, ale ty nezijes ich zivot ale svoj a robis svoje rozhodnutia.Aj ked ta porovnavaju mozes mat ine kvality.A neni dovod aby ti druhi linkovali zivot.Mozes ich rady pouzit do zivota a sa poucit, ale urcite sa nenechar sikanovat

chapemta

Keď si Ťa nevie vážiť rodina, bude si Ťa vážiť niekto iný. Je to smutné a verím, že ťažké, ja sama som bola v presne takej istej situácií ako Ty a dnes žijem v zahraničí a všetci sa čudujú, prečo chodím tak málo domov, prečo sa stránim rodiny. No pre to, ako sa ku mne správali. Urob to tak aj Ty, odstrihni sa od nich. Je to rodina, ale ako píšeš, rodina by Ťa mala milovať takú, aká si a nie Ťa porovnávať. Každý sme jedinečný, originálny.

El comente

Dám ti radu , nájdi si prácu a osamostatni sa v nejakom rentabilnom kraji , lebo doma to budeš mať čoraz horšie , viem o čom píšem...a viem o čom píšeš ty...

naivny

človek by nikdy nemal byť otrokom názoru iných a nemalo by mu na tom záležať. Preto som si nezapálil a nestal sa fajčiarom, aj keď okolie robilo taký akoby nátlak, že to tak má byť. Nezačal som piť kávu, hoci okolie na mňa tlačilo, že u dospelých je to tak normálne.
A keď okolie tlačilo, že čitateľský denník musí byť písaný ručne, a ja som s tým mal problémy aj s estetickou úpravou, už na základnej škole som si vybavil, aby som ho mohol urobiť na pc.
Keď okolie tlačilo, že normy hovoria toto a hento, vždy sa našla výnimka.
Ľahko sa mi hovorí, lebo nech bolo čokoľvek, bola to rodina, ktorá pri mne stála. Aj preto sa ťažko chápe, keď niekde práve toto nefunguje. Myslím, že toto dievča ak si založí vlastnú rodinu a bude ju mať, sa naučí, ako byť mamou a byť dobrou mamou pre svoje deti, ktoré bude podporovať práve preto, že ona tak podporovaná od rodiny nie je.

maminuska

Hanba takým rodičom aj rodine, mám deti a každé je iné, ale nikdy by ma nenapadlo ich porovnávať alebo ponižovat. Takí ľudia by nemali mať deti.

realitka

Sak necitas tie temy jak sa zeny nechavaju v posteli zneuzivat muzmi a jak muzi trpia hysterky? Ake rodiny podla teba z toho mozu vzniknut? No jedine take do akej si sa narodila i ty.