Keď budem prajný, bude mi dopriate. Veríte tejto vete?

Príspevok v téme: Keď budem prajný, bude mi dopriate. Veríte tejto vete?
DenisAch

Som dlhodobo osamelý, zatrpknutý a nešťastný chlap veľmi krátko pred tridsiatkou a istá známa ma obvinila, že to všetko mám len preto lebo neprajem ľuďom a desne mi týmto ide na nervy a že ešte preto mi je zle, lebo nemám rád zvieratá a neteším sa zo šťastia iných. Ale čo ja mám s inými? Čo je na tom, keď ma nerobí šťastným šťastie iných?
Veríte týmto názorom mojej známej?

Apokryft

Ak chceš dať daj tak aby pravá ruka nevedela čo robí ľavá.
Ak dáme máme dať nezištne a nie čakať,že sa nám to vráti.Inak je to vlastne obchod.
S týmto a podobnými zákonmi sa neobchoduje sú ďaleko väčšie ako naše chápanie .
Ako zaseješ tak budeš žať .
Zákon kauzality funguje bez toho či tomu veríme .
Zároveň svojim myslením priťahujeme rovnaké .
Keď ideš z úmyslom okradnúť budeš okradnutý.
Všetko čo si zoberieme a nepatrilo nám tak budeme musieť vrátiť.
Stačí si privlastniť niečo čo nám nepatrí a tak ako sa do hory volá tak sa aj ozýva.
Samozrejme že sa ludia cítia ,že im je ukryvdené a nedoprajú a potom sa čudujú čo som komu urobil?Čo si komu neurobil a mohol si !

Zuzka8

No ono je pravda, že čo človek seje, to bude aj žať. Akurát dlhší čas sa to nemusí prejaviť. Alebo až na druhej strane, keď bude súd.

Podľa mňa v tej otázke tkvie aj egocentrizmus, lebo nemáme konať iným dobro, aby sa nám to vrátilo. Máme konať nezištne. Lepšie je povedať, blahoslavenejšie je dávať, ako hrať. V Biblii to je.
Možno môžeš popracovať na tom, že ako niekoho potešiť.

Aj mne keď bolo ťažko som sa nevedela radovať, keď iní mali, som tomu nechápala. Tera z uż chápem. Hm, za isté obdobie. ....
No záleží na tom, čo máš v srdci, či závidíš v kuse a si neprajný, alebo tiež v akom zmysle nemáš rád zvieratá? Ak máš k ním neutrálny vzťah je to normálne.

zena

Jean, pekne a múdro si to napísal! A ja ťa doplním - robiť iných šťastných stojí aj veľa driny a trpezlivosti, kým pochopia jedinú pravdu, že len a len od ich vnútorného nastavenia záleží, či budú, lenže... Lenže to chce priznať si to, pochopiť a makať na sebe, a to sa málokomu chce. Pohodlnejšie je zvaľovať za svoje "šťastie" - nešťastie vinu na každého a na všetko iné. Asi tak.

jeanValjean

Verím, že niekomu nezáleží na šťastí iných, dokonca ani na vlastnom ,ba čo viac vytvárajú podmienky aby boli nešťastný(určité formy sabapoškodzovania na mentálnej úrovni). Robiť iných šťastnými stojí veľa sklamania ,čo už.

zena

Je to pravda pravdúca! Rob ako uznáš za vhodné - vlastne nerob nič a môžeš sa aj naďalej plačkať vo vlastnom bahne alebo začni meniť seba, svoje zmýšľanie a po čase zistíš, že svet okolo teba sa tiež mení. Je to na tebe, ak toto nie je zasa jedna z ďalších fejkových tém tohto fóra.