Teória o psychiatrii

Príspevok v téme: Teória o psychiatrii
CoZtohoVyplyva

Môžu lekári geneticky experimentovať so svojimi pacientmi na psychiatrii? Mám kamaráta ktorý sa lieči na paranoidnú schizofréniu a berie depotné preparáty ,no stále keď sa o Tom bavíme tak začne s tým že lekárka ho chce zámerne chemický vyviezť z miery, že mu dávajú lieky aby bol zámerne psychicky labilný, že chemický ovplyvňujú jeho fyzickú príťažlivosť liekmi, že na ňom robia pokusy s inými liekmi, že nemá orgazmus , že ho pomaly ohlupujú a kastrujú chemicky... Že vraj nedostáva len to čo má predpísané...

A teraz Stop!!

Máte s tým niekto skúsenosť?
Alebo si len vymýšľa?

CoZtohoVyplyva

On nieje nikde zavretý , býva doma u rodičov, ale on má takých rodičov , ktorí ho vyhodia z domu , keď prestane brať lieky, vyhodia ho na ulicu...Stále ho chcú mať pod kontrolou , a zaobchádzajú s ním ako s nejakým " psychopatom" ,hlavne v komunikácii , veľmi ťažko to doma znáša.a ja nie som turistická ubytovňa , som slobodná mamička s dvomi deťmi v dvojizbovom byte...

jjoe

Ak je svojprávny, nech podpíše reverz. Nasilu ho tam nikto držať nemôže. Je pravdou, že z niektorých liekov môže citlivý jeden mať nenormálne myšlienky. Bohužiaľ je to tak.

zena

Pozri, kočka, netráp sa. Ty za jeho chorobu nemôžeš a trápením nepomôžeš jemu, ani sebe. Tým nič nevyriešiš, naopak týmto negatívnym pocitom si môžeš zhoršiť svoje fyzické zdravie. Ty potrebuješ byť v pohode, naučiť sa kamaráta brať takého, aký je, byť preňho oporou, len tak mu dokážeš pomôcť zlepšiť kvalitu jeho života. To sťažovanie by mal obmedziť, skús s ním o tom hodiť reč.

hmmmmm

Niektoré z psychiatrických liekov sú dnes zakázané - LSD, barbituráty... Aby si mala predstavu co mu dávajú.

Takže to zhrniem. On tvrdí že mu ubližujú liekmi a nechce tam ostať. Ty tvrdíš že je blázon pretože tvrdí že mu ubližujú a preto by tam mal zostať,

Si proste mrcha.

CoZtohoVyplyva

Ja nie som jeho blízka rodina , trápi ma to , že sa trápi, ale nemala som mu ako zabrániť ísť na psychiatriu , on sa lieči už cez 10 rokov , ako vôbec mi nepripadá ako keby bol mimo , len vždy sa sťažuje a sťažuje a sťažuje , nemá to konca kraja , je taký svojský ale ani vo sne by mi nenapadlo že má paranoidnú schizofréniu ,,, poznám aj iných neliečených "cvokov" , takých ktorí nemajú ani papiere na hlavu a sú riadne drbnuti, ale on nepatrí do tej kategórie .Vlastne ja ani neviem ako sa správa taký schizofrenik."Schizofreniu" som videla vo filme a v nejakom horore ... Nečudujem sa mu že sa mu každá vyhýba obkľukou , keď to tiež väčšina pozná z nejakého filmu, ktorí je väčšinou hrôzostrašný...

swistica

Genetika a psychiatria su dva uplne rozdielne odbory :-)

Podla toho ako to opisujes je kamarat chory a liecba este nezabrala.

Tomas 12345

Napísala si to tak ako keby tí psychiatri mu chceli zámerne ublížiť a to je určite hlúposť. Psychiatri tam nie sú na to aby ludom zámerne škodili, ale aby liečili. Sama si napísala že tvoj priatel trpí schizofréniou, takže očividne trpí schizodrennými myšlienkami o tom že mu niekto chce ublížiť.

hmmmmmmm

Tvoj priateľ je hlupák že sa nechal zavrieť na psychiatriu, a ty si mrcha že ho tam chces nechať. Takomto ľuďom sa nedá pomôcť.

Mozog je orgán ako každý iný, môže byť chorý, a lieči sa ako každý iný. Myšlienkové choroby neexistujú, existujú len (dlhodobé) myšlienkové stavy, napríklad vojakov čo sa nevedia vyrovnať s tým že zabíjali. Pochybujem ze sa to týka tvojho priateľa. Psychiatrické lieky škodia presne tak ako to popisuje tvoj priateľ, a nijak nepomáhajú. Niet nad prakticku skúsenosť, a ak neveríš jemu, prečo by si mala veriť mne?

Ak tam šiel dobrovoľne, môže odtiaľ dobrovoľne odísť, ak nebol súdom zbavený svojprávnosti. Choď na návštevu a zober ho odtiaľ.

akne

moj nazor je ze antidepresiva mozu posobit tak ako to on vnima. uz tu boli linky na videa o antidepresivach, mozes ich pohladat alebo hladaj na youtube.

zena

Na tvoju prvú otázku je moja odpoveď: NIE!

Ak máš aké - také vedomosti o paranoidnej schizofrénii, depotných preparátoch a vôbec liekoch a ich nežiaducich účinkoch, potom nepotrebuješ naše názory.
Mnohé lieky, ktoré je človek nútený brať, a to nie sú takéto, ani antidepresíva, ovplyvňujú o. i. aj sexuálny život jednotlivca, neschopnosť mať sex, dosiahnuť orgazmus, takže toto je true. Môže mať aj kopec iných nežiaducich reakcií ("ohlupovanie z liekov, fyzická nepríťažlivosť"...), ale ostatné, čo si tu napísala, je len v jeho hlave.

Psychicki labilných ľudí neberúcich lieky máš okolo seba kopec tu aj v reáli, ako aj neliečených schizofrenikov namýšľajúcich a presvedčených o sebe, že sú niekým, kým nie sú.

Keby ich nebral, bol by zdravý? Nezmysel! Ak by bol zdravý, nemusel by brať lieky!
Ty sa s ním stretávaš, ty ho poznáš, vidíš na vlastné oči jeho reakcie, možno si ho poznala aj predtým, ako začal brať lieky, takže ty si tá najpovolanejšia z nás, kto dokáže zhodnotiť jeho stav a vyhodnotiť, čo z toho je a čo nie je pravda. Pomôže ti aj to, ak budeš vedieť názov lieku a naštuduješ si ho.
A nakoniec treba to, čo tvrdí (nevymýšľa si, on to tak cíti a vníma), brať s nadhľadom, s ohľadom na jeho diagnózu. Asi tak.