Ja verím v Boha, Manžel nie

Príspevok v téme: Ja verím v Boha, Manžel nie
manzellka

Ja verím v Boha, Manžel nie
Ahojte mamičky, ešte som len v začiatkoch, ako budeme pristupovať k viere spoločne s manželom, ale už viem, že to bude asi problém. Máme doma 16 mesačnú dcérku, ktorá je samozrejme pokrstená, ale neviem, ako to bude ďalej. Doteraz chodím do kostola iba občas, lebo dcérka spí alebo zaspáva počas doby,kedy už je u nás omša, manžel ju nevie uspať, ešte sa kojíme :D On síce nemá problém ísť niekedy so mnou dokostola, ale behá tam s drobcom po vonku. Máme aj nedele kedy ideme k babke do druhého mesta a vtedy vôbec nemám čas, lebo ju aj tak musím uspať doobeda a kočíkovať. Mrzí ma, že nechodím do kostola pravidelne, ale dúfam, keď drobec už nebude spávať doobeda, tak sa to bude dať. Neviem, ako jej v budúcnosti vysvetlím, prečo sa Tatino s nami nemodlí, prečo s nami nechodí do kostola? Ešte by ma zaujímalo, s tým, ale tiež nič neurobím: Manžel fajčí, ja nefajčím ani nikdy nebudem, môže to ovplyvniť nejako naše zdravie, alebo, keď fajčí vonku a my sme neni pri ňom tak to nevadí?

neznamy1986

Ako už tu bolo povedané, čo tak umožniť deťom nech si v 18tich rokoch vyberú sami náboženstvo? Do istého storočia kresťanstvo pod. spôsobom fungovalo ;)

Angelika3

neviem ci tuto nejde zas o nejaku nazorovu provokaciu. Vsak snad najprv mam ujasnene tieto veci a potom sa vydavam a mam dieta, ci nie? Dalsia co zije s manzelom jak s cudzym clovekom ale mnozi sa z povinnosti bozej?

BezNarokov

A dobre robi. Kostol je vymývanie mozgov a cela cirkev aj s kresťanstvom je pre chudakov, ktori si nahovárajú, ze tento svet je zly a ten po smrti bude lepsi. Co tak sa prestat stazovat a prosit boha a makat na tom, aby ste mali dobry život tu a teraz?

pokrsteny

Pán farár povedali že sex je len na plodenie deti, a ani v manželstve nemáme sexovať len pre zábavu, to radšej vôbec.

havka

Treba urobit kompromis. Dat deti aj na to prijimanie a na tu birmovku a ked budu chciet, tak budu chodit do kostola v dospelosti a ked nebudu chciet, tak tam nebudu chodit. Je to na nich uz potom. Alebo odmietnu chodit uz v puberte? Je to na nich.

jax

Odkedy je podmienkou viery chodenie do kostola? Pan farar tak povedali? Aj ze treba hadzat do zvonceka inak hromy blesky? Fakt zdrava viera ked z nej mas vycitky.
Co sa tyka manzela, toho by si vedela nalomit iba pozitivnym prikladom. Cize stretavanim sa s veriacimi pri produktivnych aktivitach. Ak na neho budes tlacit s kostolom a modlenim, vyvolas v nom iba odpor.

FrantiskaMokra

pokial fajci vonku a nie pri vas tak by to vase zdravie nemalo nijako ovplyvnit...a co sa tyka tej viery, tak to zatial neries..to budes potom riesit..uvidis ako sa k tomu bude staviat drobec...

BJ 2

dalsia "inteligentna" veriacia, ktora sa taha s fajciarmi, potetovanymi, nadavajucimi, pozerajucimi porno, vyzadujucimi fajky a fetishe atd... a este si s nimi robia aj deti.

to ti knaz nepovedal, ze vztah veriaci a neveriaci nebude fungovat? Dokonca, casto byvaju problemy aj medzi katolikmi a evanjelikmi, a duchovni to nedoporocuju. Ja sa ta spytam, kde mas ako hlavu a rozum, ked s takym robis este aj deti?

Erik Gross

Pozdravujem, nakoľko niektoré veci sa nedajú vydiskutovať vymieňaním si verejných správ, pozývam, ak budete mať čas a chuť, na on-line súkromný anonymný chat. Kontakt tu na mňa nájdete. Pekný deň.