Život so slovenským platom

Príspevok v téme: Život so slovenským platom
slovenskyplat

Ľudia ako žijete z Vášho platu? Dá sa to vôbec? Ja pracujem vo výrobe, plat nie je až tak zlý, zarobím mesačne tých 800 euro. Zatiaľ bývam v prenájme, na hypotéku si zatiaľ netrúfam. Chcela by som viac cestovať, viac si užívať ale akosi ten plat na to nestačí. Navyše mám veľkú rodinu, takže stále ma niekto narodeniny, meniny, svadby a neviem čo všetko. Takže keď už konečne niečo ušetrím, zase to vrazím do druhých. Máte aj nejaké koníčky mimo prácu? Celkovo mám pocit, že sa v živote nudím, len práca a práca a domov prídem vyčerpaná, unavená a už nemám chuť na nič. Tak si prečítam knihu alebo si niečo pozriem, nejaký film. Navyše ešte aj pracujem na smeny. Ako vy šetríte peniaze? Mne sa to nejak nedarí :(

Joja250

Pani moji sama mlada baba nezadana a bezdetna ma 800 v cistom a place co ma robit. Ja ze zarabas ale 350 euro ked si zalozila takuto temu. Niekto ma este menej a zivi uz aj rodinu vlastnu. Ja mat tvoj plat skacem od radosti. Ako z toho nemozes preboha usetrit?

slovenskyplat

mas-moznosti ale v zahraničí to tiež nie je také ako kedysi. Mám priateľov v zahraničí a hovoria, že kvoli platu sa tam už moc nevyplatí ísť. Tak neviem. A do USA sa nedostaneš bez pracovných víz a tie je ťažké získať, to isté Austrália. Ono to znie pekne, ale nie je to také ľahké.

chudoba

pre-chudoba
V tvojom, pripade vedeli ze sa s toho dostanes ked sa zahojis po operacii, ale budis prajem ti vela zdravia, ja som mal rozsiahly infarkt a mam este aj crohna co je pricina krvacania do criev , na socoalke su tiez take hyeny ked nic nemas nic nedas , cim skor chod k hrobarovi.

pre-chudoba

chudoba................ treba zmeniť lekára, vies prečo vznika anemia? kde sa ta krv straca? ja som po operácii mala hemoglobin 73, 4mesiace som bola PN neschopna fungovat, chodila som po 4 po dome, čo som na nohach nevladala stat, nedali mi transfuziu, dali žrať sorbifer, ešte cely rok trvalo kym som sa dala dokopy, ... ale v tom case som este nevedela ze pod 80 ked je hemoglobim ma sa davat krv...

swistica

slovenskyplat - verim, ze na darceky ide dost penazi. My sme sa uz davnejsie v rodine dohodli, ze darcek dostavaju len deti a dospelym sa dava uz len vino,cokolada, pripadne kvet. Skus teda doma nadhodit tuto temu. Mozno nie si jedina, komu to vadi.

chudoba

Ja mam ciastocny ID 160 € mesacne , trpim anemiov chudokrvnost takze nevladzem pracovat mam nizky hemoglobin a zelezo , nase zdravotnictvo v ramci uspor mi odmieta davat infuzie zelaza ci krvi. Skuste vyzit z tohoto a zhanat si pracu ked ledva prejdem par metrov , drzim polohladovku kedze nemam zaco zit.

mas-moznosti

ked ťa tu nič nedrží chod do zahraničia, tu iba prichádzaš o najlepsie roky,..platíš byt ktorý nikdy tvoj nebude,... najdi si prácu v zahraniči, hocikde na svete, možeš robiť čokolvek, ci Rakusko, Francuzsko, Holandsko, Novy Zeland, Australia, Amerika... hocikde mozes isť, len netreba sedieť doma na riti a lutovať sa... väčšinou ubytovanie zabezpečené, aj strava , takze si pekne našetríš...
na FB ma skupinu jedna baba ktorá spaja prijemne s uzitocnym a takto cestuje po svete, a viac je takych ludí,.. na nete je toho plno... chvilu napr. 2msiiace v Rakusku robit chyznu, potom ist na Novy Zeland pomoc na farme .....atd... je vela mozností...

Pelin

Caute. Nie som odbornicka, ekonomika je pre mna spanielska dedina a preto mam otazku pre viac znalych: Mám 550,-€ v cistom plat a pravdepodobne sa mi najblizšiu dobu nezvysi.
Je zbytocne si skusit vybavit hypoteku alebo to mam skusit?
Ako je to s nasetrenymi peniazmi, ktore je treba aby clovek mal? Ja nemam nic nasetrene. Vdaka.

Adka470

Pani ja mat 800 eur uz davno poziadam o hypoteku. Ja mam polovicu tvojho platu. Podnájom su vyhodene peniaze a dnes su navyse strasne predrazene. Co sa tyka darcekov rodina nech si uvedomi ze sa neda donekonecna oslavovat a kazdemu kupovat. CHces zit svoj zivot alebo zivot pre druhych??

Dennnyy

Tak pokial sa nechces vzdat nakupov oblecenia a pod., asi ti nezostava nic ine, len si hladat lepsie platenu pracu. Tie peniaze by si mohla investovat aj do kurzov, samovzdelavania prip. studia na VS.