Ľudia ako žijete z Vášho platu? Dá sa to vôbec? Ja pracujem vo výrobe, plat nie je až tak zlý, zarobím mesačne tých 800 euro. Zatiaľ bývam v prenájme, na hypotéku si zatiaľ netrúfam. Chcela by som viac cestovať, viac si užívať ale akosi ten plat na to nestačí. Navyše mám veľkú rodinu, takže stále ma niekto narodeniny, meniny, svadby a neviem čo všetko. Takže keď už konečne niečo ušetrím, zase to vrazím do druhých. Máte aj nejaké koníčky mimo prácu? Celkovo mám pocit, že sa v živote nudím, len práca a práca a domov prídem vyčerpaná, unavená a už nemám chuť na nič. Tak si prečítam knihu alebo si niečo pozriem, nejaký film. Navyše ešte aj pracujem na smeny. Ako vy šetríte peniaze? Mne sa to nejak nedarí :(
Život so slovenským platom
Ja mám 24, ITčkár s platom 700e a bývam s mamou lebo máme velký 4izbový byt, samozrejme prispievam na domácnosť a pomáham ako sa dá.. Samozrejme by som chcel vlastný byt aj auto ale s týmto ppatom asi ťažko...Ale najviac by som si prial mať nejaku ženskú ;)
Hej, no máš pravdu, je to ťažko, niečo ušetriť a užívať si život s 800€, o to viacak by prišla vlastná rodina a deti. Preto ak si trúfaš, skús ísť na VŠ nejaký technický smer, prípadne medicínu- to ti zaručí oveľa lepšie platové ohodnotenie, ak ti to teda čas a podmienky dovolia. Alebo si skús založiť živnosť, inej cesty k lepšiemu platu niet.