Zmena priezviska

Príspevok v téme: Zmena priezviska
Ipata

Prosím Vás, vedel by mi niekto poradiť či sa dá zmeniť priezvisko len preto, lebo sa mi nepáči? Ja som nikdy nemala dobrý vzťah s rodičmi, v 18 som odišla z domu, nemám k nich vzťah a nechcem ani nosiť ich priezvisko. Na internete som niečo našla ale to len v prípade maloletých detí, alebo ak je priezvisko hanlivé, čo moje nie je. Potom sú dovody osobného zreteľa. Dá sa to zmeniť, povolili by to?

Zmenil

Vsak ked sa vydas si zmenis. Ja som to mal takisto ako ty, len som chlap. Vzal som si priezvisko po zene. Ked to oddavajuci precital, vsetci v sale, ze cooooo? :)

asdfghijk

Mne sa tiež moje priezvisko nepáči. Tiež nemám nič typické slovenské, ale čisto nemecké... chcel by som sa volať Kováč, alebo Novák :D

asdfghijk

Mne sa tiež moje priezvisko nepáči. Tiež nemám nič typické slovenské, ale čisto nemecké... chcel by som sa volať Kováč, alebo Novák :D

zmenilasom

Tiež som si priezvisko menila, bolo to pred 6 rokmi, mala som ale zahraničné a začala som sa volať celkom inak. Schválili mi to. Neviem ako to je teraz.

ahjajjaj

a cítiš nenávisť k vlastnému priezvisku? Myslíš, že ono je zodpovedné za zlé medziľudské vzťahy, alebo za veľa zlého? Čo bude iné, keď budeš mať iné priezvisko? Len to, že ukážeš rodičom, ako si ich "vážiš", alebo saTvoj život aj poberie smerom k lepšiemu?

zmenu

Ipata, musim ta pochvalit, zakon si dobre precitala a navyse si slusne dievca, preto som ti ponukla pomoc. uz som ti napisala

Linda112

Jedonoduché. Napíš žiadosť a odošli ju. Ja by som do toho dala niečo okolo psychiky, že Ti to priezvisko nesedí, že sa s ním nestotožňuješ, že sa už teraz predstavuješ inak... nejak tak by som to tam napísala. Že chceš začať nový život s novým priezviskom, že Ti to pomôže a také kecy okolo toho. Uvidíš či to schvália či nie. Ono to je podobné ako na iných úradoch, jedna úradníčka Ti to schváli, druhá zase nie. V jednej banke Ti dajú úver a v druhej nie. Záleží to od konkrétnych ľudí ako k tomu budú pristupovať. Jednej úradníčke to príde rozumné a správne zmeniť priezvisko, druhá to nebude považovať za dostatočný dôvod. Najlepšie ak ešte dnes napíšeš žiadosť, zajtra ju pošli a čakaj.

zmenamena

Neviem ako je to s priezviskom, moja spoluziacka sa volala Veronika a urady je povolili zmenu mena na Alexandra. Tak ja neviem podla coho to posudzuju, ale ked povolili zmenu menu mozu aj priezviska nie? Skus a uvidis.