Prosím Vás, vedel by mi niekto poradiť či sa dá zmeniť priezvisko len preto, lebo sa mi nepáči? Ja som nikdy nemala dobrý vzťah s rodičmi, v 18 som odišla z domu, nemám k nich vzťah a nechcem ani nosiť ich priezvisko. Na internete som niečo našla ale to len v prípade maloletých detí, alebo ak je priezvisko hanlivé, čo moje nie je. Potom sú dovody osobného zreteľa. Dá sa to zmeniť, povolili by to?
Zmena priezviska
zmenu ďakujem
napisem ti neskor, prisiel mi klient
zmenu moj mail lucyminarik@gmail.com
Ipata, ak potrebujes este poradit, nechaj mail na seba.
Ale kdeze, ona ja frustrovana matrikarka.
zmenu ďakujem a Ty si právnička?
Ďakujem Vám za rady a názory, skúsim to poslať a uvidím. Dám vedieť ako to dopadlo.
Ipata, tito dvaja "mudrci" mali dovod na zmenu priezviska. ak ty nemas cudzojazycne priezvisko, tak na to zabudni. matrika nie je trhovisko, ze si tam moze prist hockto s hocijakym dovodom a matrikarka mu automaticky zmenu povoli. aj ona musi robit zapisy, upravy v matrikach, hlasit zmeny do archivu...
no a teba cakaju tiez behacky, zalezi od okolnosti: musis zmenit OP, vodicak, technicak, zdravotny preukaz, zmenu nahlasit: zamestnavatel, zdravotna a socialna poistovna, banka, statisticky urad...
zmena netreba byť taká arogantná. Ok, podľa Teba to možné nie je, píše tu ale niekto kto zmenou prešiel a píše, že sa to dá. Takže asi mal na to dôvody hodné osobitného zreteľa, zmena prešla.
Ešte raz sa Ťa pýtam, ako je možné, že mne povolili zmenu?