Zmena priezviska

Príspevok v téme: Zmena priezviska
Ipata

Prosím Vás, vedel by mi niekto poradiť či sa dá zmeniť priezvisko len preto, lebo sa mi nepáči? Ja som nikdy nemala dobrý vzťah s rodičmi, v 18 som odišla z domu, nemám k nich vzťah a nechcem ani nosiť ich priezvisko. Na internete som niečo našla ale to len v prípade maloletých detí, alebo ak je priezvisko hanlivé, čo moje nie je. Potom sú dovody osobného zreteľa. Dá sa to zmeniť, povolili by to?

zmenu

ak by si zakon poznal, netrepal by si nezmysly. ja ti tu nic vysvetlovat nebudem, nebrala som prachy za tvoju edukaciu

alica111

Menila som si priezvisko pred 2 rokmi, tiež som mala zahraničné, konkrétne poľské. Zmenili mi ho bez nejakých prieťahov. Ako Ti tu radia, treba uviesť dobré dôvody na zmenu, najlepšie psychické. Nepočúvaj toho "zmenu" čo Ti píše, že sa nedá. Pošli žiadosť a uvidíš. Ak potrebuješ poradiť napíš mi mail na asurajka@email.cz

donaldtrump

Ako je potom možné že mne ho zmenili? Nebol s tým najmenší problém, posudzuje to komisia a nie Ty, tak prosím nekecaj. Zákon poznám dobre aj ja.

zmenu

vazeny pan prezident USA, ja citat viem a na rozdiel od teba poznam aj zakon, takze este raz - nesplna zakonnu podmienku na zmenu priezviska

donaldtrump

Mimochodom volal som sa po rodičoch "Nagy" teda čisto maďarské priezvisko, spolužiaci sa mi posmievali, aj to som tam uvdiedol a teraz sa volám "Kováč". Takže ide to, len to treba dobre zdôvodniť.

donaldtrump

Má na to dôvody osobitného zreteľa čo nečítaš? Nemá k rodičom vzťah a to je dôvod. Mne ho zmenili a to som muž. Ešte k tomu som mal maďarské priezvisko a zmenil som si ho na typicky slovenské.

Linda112

Myslím, že keď uvedieš dôvody čo si uviedla tu, tak Ti ho zmenia. Si žena predpokladám a ženy si priezvisko menia keď sa vydajú, nie je to žiadny problém, myslím, že Ti vyjdú v ústrety. Treba to len dobre odôvodniť a zaplatíš 100 eur za zmenu. Potom budeš mať vybavovačky na úradoch, budeš meniť všetky doklady, akokeby si sa vydala. Na internete si stiahni vzor žiadosti, vyplň a pošli na príslušný úrad. Do mesiaca Ti príde vyrozumenie.

shimuri

prakticky da ale myslim, budes musiet napisat ziadost a potom uz je to na posudeni prislusnych organov ci ti to povoli alebo nie. je to ale dost mastna zalezitost plus si k tomu este prirataj zmenu dokladov a behacky po vsetkych uradoch