Prajem krásny deň všetkým.. chcem Vás poprosiť o radu.
Začnem tým, že mám 29 rokov, žijem spolu s priateľom, sme spolu necelé 3 roky. Už dlhšie rozprávame o tom, že by sme sa chceli vziať a mať dieťa, môj priateľ veľmi túži po dieťatku. No a stalo sa. Som tehotná, v 3. mesiaci :D Obaja sme neskutočne šťastní, priateľ snáď ešte viac ako ja. Obaja pracujeme, priateľ má dobre platenú prácu, ja pracujem síce v obchode ale plat mám dobrý, budem mať aj dobrú materskú. Máme našetrené nejaké korunky, dieťa sme totiž plánovali a nechceli sme nič nechať na náhodu. Je pravda, že nemáme vlastné bývanie a bývame zatiaľ v prenájme, ale nič nám nechýba.
Problém nastal keď som to oznámila rodičom. Hotová katastrofa. To bolo nadávok na moju adresu, otec mi povedal, že som hlúpa pič. a matka samozrejme to isté. Vraj ako sme si mohli urobiť decko v dnešnej dobe, nemáme ani vlastné bývanie, vraj som si mala užívať život a peniaze a nie robiť decko, že odteraz sa mi život skončil, dieťa všetko zničí a podobné "perly". Stále len točia o peniazoch a o tom aká som nezodpovedná a tupá. Priateľ rodičov nemá, je z detského domova, má iba sestru, tá je mimochodom tiež teraz tehotná :D
Ako reagovať, ako sa správať k rodičom? Ako im vysvetliť, že som dospelá žena a len ja rozhodnem o tom, kedy a koľko budem mať detí? Som strašne nahnevaná ale aj smutná z tej reakcie. Oni nikdy neboli dobrí rodičia, moji súrodenci si z ich výchovy odniesli sociálnu fóbiu. Ale nechcem ich tu očierňovať.
Ide mi o to, aby som bola v pohode, nechcem sa celé tehotenstvo nervačiť.