Negatívna reakcia rodičov na tehotenstvo

Príspevok v téme: Negatívna reakcia rodičov na tehotenstvo
Emilia14

Prajem krásny deň všetkým.. chcem Vás poprosiť o radu.

Začnem tým, že mám 29 rokov, žijem spolu s priateľom, sme spolu necelé 3 roky. Už dlhšie rozprávame o tom, že by sme sa chceli vziať a mať dieťa, môj priateľ veľmi túži po dieťatku. No a stalo sa. Som tehotná, v 3. mesiaci :D Obaja sme neskutočne šťastní, priateľ snáď ešte viac ako ja. Obaja pracujeme, priateľ má dobre platenú prácu, ja pracujem síce v obchode ale plat mám dobrý, budem mať aj dobrú materskú. Máme našetrené nejaké korunky, dieťa sme totiž plánovali a nechceli sme nič nechať na náhodu. Je pravda, že nemáme vlastné bývanie a bývame zatiaľ v prenájme, ale nič nám nechýba.
Problém nastal keď som to oznámila rodičom. Hotová katastrofa. To bolo nadávok na moju adresu, otec mi povedal, že som hlúpa pič. a matka samozrejme to isté. Vraj ako sme si mohli urobiť decko v dnešnej dobe, nemáme ani vlastné bývanie, vraj som si mala užívať život a peniaze a nie robiť decko, že odteraz sa mi život skončil, dieťa všetko zničí a podobné "perly". Stále len točia o peniazoch a o tom aká som nezodpovedná a tupá. Priateľ rodičov nemá, je z detského domova, má iba sestru, tá je mimochodom tiež teraz tehotná :D
Ako reagovať, ako sa správať k rodičom? Ako im vysvetliť, že som dospelá žena a len ja rozhodnem o tom, kedy a koľko budem mať detí? Som strašne nahnevaná ale aj smutná z tej reakcie. Oni nikdy neboli dobrí rodičia, moji súrodenci si z ich výchovy odniesli sociálnu fóbiu. Ale nechcem ich tu očierňovať.
Ide mi o to, aby som bola v pohode, nechcem sa celé tehotenstvo nervačiť.

shimuri

ja by som sa tym vobec nezatazovala. podla mna mate vytvorene dobre zazemie pre dieta, obaja sa nanho tesite tak preco si to nechat takto kazit?

AnjelStrazny

Každý sa môže napraviť a tak je jeho zlo porazené.

Každý je odmenený podľa svojich činov. Ak niekto oľutuje na konci života, nemôže mať takú odmenu, ako človek konajúci dobro celý život.

Na niektorých dobre slovo neplatí. Niektorých zaslepuje pýcha a nemožno im ani dohovoriť..

swistica

hkf- zijes v zvlastnej realite
Ak byt kupia pred manzelstvom na polovicu (alebo aj trebas jeden 70 % a druhy 30 % - podla vlozenych financii) a rovnako i hypoteka je napisana na dvoch, tak v pripade rozchodu a nemoznosti dohody s druhym partnerom nariadi sud rozdelenie majetku podobne ako v manzelstve.

Osobne by som nepristupila na moznost ze partner kupi byt (napisany na neho a aj hypo na neho) a ja kupim napr. auto a nabytok (v hotovosti, ci na splatky). Cena bytu pravdepodobne pojde hore, kym auto a nabytok sa pouzivanim znehodnotim takmer na nulu.

Dalej ako ti uz napisala petroneta, zakladatelka temy sa planuje vydat, takze debata je bezpredmetna a zakladatelky sa netyka.

hkf

veronika234 kedy? "vtedy....?"
treba si trošku niečo naštudovať, otvoriť oči, uši, čítať články kde píšu právnici, pokial ja mám byt na moje meno! je moja osobna vec či ho predám alebo nepredám..
už tu bola založená tema kde si dievčina kupila byt a tá sp-r-o.staňa s ružovymi okuliarmi čo je najhoršie???? ona hypoteku napisala na seba a byt na toho de.b.i-la , a rozišli sa a de+bil nechcel byt ani predať, ani jej neplatil splátky a byt užíval a odmietal sa vysťahovať..
čo urobiť v takom prípade? je to veľký problém, lebo dotyčná je svojprávna, hypoteku si zobrala na seba dobrovolne, tak nech ju platí a de+bil nech si tam aj frajerku dalsiu dovedie a nech ziju vsetci stastne? pod jednou strechou , alebo sa odstahuje a bude splacat cudzy byt? a on tam bude zadarmo , neplatit hypoteku, neplatit energie... no komu lepšie... nevieme ako to nakoniec vyriešila

z toho dovodu je najlepšie ked aj hypoteka aj byt je na jedneho, lebo ten druhy síce odíde s holou riťou?? čo nemusí, -može si šetriť, nemusí pre-j-e-bávať peniaze,.. a po rozchode, si moze kupit byt na hypo aj sám/sama... bude mať čistý štít...

a je rozdiel ked sa nehnutelnosť nadobudne v manželstve...iba v tom prípade ide fifty-fifty po rozvode, a ked jeden nechce predať OK, ale musí vyplatiť, vtedy je nariadené sudom,...

swistica

AnjelStrazny - nepaci sa mi tvoja odpoved. Na zlo reagujes zlom. Oni nakoniec ani nikde nepovedali, ze jej v nudzi nepomozu. Akurat maju nevhodne reakcie. Co sa casom moze utriast.

AnjelStrazny

Bežní starí rodičia poradia, pomôžu s deťmi, postarajú sa o domácnosť, finančne prispejú. Toto všetko musíš nahradiť. Mať nasporené peniaze keď sa niečo stane, mať niekoho kto ti poradí, mať opatrovanie k chorým deťom ak budeš v práci, stravovanie v práci a škôlke aby si nemusela variť... To že ti starí rodičia nepomôžu je strašná rana pod pás. Dúfam že chápeš, že takí starí rodičia nemajú nárok vidieť teba ani vnúčatá, a žiadnu pomoc v starobe a problémoch. Tak ako sa zachovali oni k tebe, tak sa zachovaj ty kunim. Zlo musí byť potrestané, inak vyhrá. Na dedičstvo sa vykašli, a nemôžu ťa úpne vydediť.

BBiBiAnA

No to sú rodičia roka. Autorka, si už dospelá žena, v najlepšom veku mať dieťa. Nepotrebuješ súhlas rodičov, nech Ťa rešpektujú a keď nie, tak prestaň s nimi komunikovať. Ak sú normálni, uvedomia sa. Keď nie, ich problém. Dieťa je dar, všetko budé iné, ale s tým musíš rátať. Nikdy nevieme čo nám život prinesie, ale rozmýšľať tak ako niektoré osoby tu, to chce silnú dávku negativizmu. Stať sa može všetko a maľovať čerta na stenu nič dobrého neprinesie.

Tomas12345

fuj hjk :

"Ak obaja vlozia do byvania peniaze, ma prirodzene patrit obom. Ak sa rozidu, byt sa preda alebo ten kto si ho chce nechat vyplati toho druheho"

a co ak protistrana nebude chcieť ten byt predať a zároven nebude chcieť vyplatiť toho druhého ? Jednoducho nechá si polovičku a nevyplatí protistranu. Potom nastane patová situácia.

Zatt

Toto som nikdy nechapal u mojej manzelky. Jej rodicia su vyryvacny podpichuju robia zle a ja som jej vzdy hovoril, ze naco sa im zdoveruje, ked to vzdy otocia voci nej. Ked mas na pecko fotrovcov nic im nehovor, mala si prist za nimi s deckom.