Negatívna reakcia rodičov na tehotenstvo

Príspevok v téme: Negatívna reakcia rodičov na tehotenstvo
Emilia14

Prajem krásny deň všetkým.. chcem Vás poprosiť o radu.

Začnem tým, že mám 29 rokov, žijem spolu s priateľom, sme spolu necelé 3 roky. Už dlhšie rozprávame o tom, že by sme sa chceli vziať a mať dieťa, môj priateľ veľmi túži po dieťatku. No a stalo sa. Som tehotná, v 3. mesiaci :D Obaja sme neskutočne šťastní, priateľ snáď ešte viac ako ja. Obaja pracujeme, priateľ má dobre platenú prácu, ja pracujem síce v obchode ale plat mám dobrý, budem mať aj dobrú materskú. Máme našetrené nejaké korunky, dieťa sme totiž plánovali a nechceli sme nič nechať na náhodu. Je pravda, že nemáme vlastné bývanie a bývame zatiaľ v prenájme, ale nič nám nechýba.
Problém nastal keď som to oznámila rodičom. Hotová katastrofa. To bolo nadávok na moju adresu, otec mi povedal, že som hlúpa pič. a matka samozrejme to isté. Vraj ako sme si mohli urobiť decko v dnešnej dobe, nemáme ani vlastné bývanie, vraj som si mala užívať život a peniaze a nie robiť decko, že odteraz sa mi život skončil, dieťa všetko zničí a podobné "perly". Stále len točia o peniazoch a o tom aká som nezodpovedná a tupá. Priateľ rodičov nemá, je z detského domova, má iba sestru, tá je mimochodom tiež teraz tehotná :D
Ako reagovať, ako sa správať k rodičom? Ako im vysvetliť, že som dospelá žena a len ja rozhodnem o tom, kedy a koľko budem mať detí? Som strašne nahnevaná ale aj smutná z tej reakcie. Oni nikdy neboli dobrí rodičia, moji súrodenci si z ich výchovy odniesli sociálnu fóbiu. Ale nechcem ich tu očierňovať.
Ide mi o to, aby som bola v pohode, nechcem sa celé tehotenstvo nervačiť.

fuj hjk

Ak obaja vlozia do byvania peniaze, ma prirodzene patrit obom. Ak sa rozidu, byt sa preda alebo ten kto si ho chce nechat vyplati toho druheho.
Ak je byt napisany na jedneho, druhemu nezostane absolutne nic (aj ked svoje peniaze do toho vkladal), pripadne si moze zobrat zodraty ocurany a okadeny gauc.

Gratulujem k tvojej nelogike. Postuduj aspon gramatiku.

khj

fuj hk

moc chytrí asi nebudeš? inak by si vedel že to je potom problem, lebo ked sa rozidu pochybujem o tom ze jej frajer ju nechá zit v aj jeho byte a bude nadalej platit.. a odstahuje sa,.. nebude chciet byt predat a potom co ? može byť koko. a ked nebude platit? zoberie byt exekutor obom..
alebo kto kupi polovicu bytu? nikto

milý fuj hk otvor miláčik oči, su potom plne media , reflex, modre z neba, tiež na fb je super stranka vola sa "opytaj sa pravnika" a su tam teda rozne pripady...

a je lepsie sa poučiť z chyb inych...

hjk

pokial máte kde bývať všetko je OK... problem nastane ked sa na teba tvoj priatel vykasle a ostanes sama s deckom, potom budes vedieť tahať podnajom? a preto si šetri aj nadalej aby si mala zadne vratka...a nemusela sa isť ponižovať pred rodičov a prosikach ich aby ta prichylili aby si neostala s deckom pod mostom, lebo moj nazor je taky že ked chcu dvaja decko , najprv sa maju zobrať, potom ide majetok fifty-fifty, v pripade rozvodu, lebo ked budete mat byt a napise sa na meno frajera a este ked budes taka sprosta ze hypoteku das aj na seba, a budes splacat jeho, po rozchode ti ostane ho.v.n.o
takze dalsia rada do buducna nech je byt pisany iba na jedneho a hypoteka tiez, pokial nie ste manzelia,..

swistica

Si dospela a dobre je i to, ze nie si od nich financne zavisla. Kym sa neupokoja, obmedz s nimi kontakt a nezatazuj sa ich negativitou. Casom sa to cele utrasie.

toprejde

Tak potom nie je o čom. Nestretávala by som sa s človekom, ktorý by ma považoval za príťaž. Veď im sa začne cnieť, keď sa dlho neozveš, a keď nie, tak môžete byť po dobrom, ale bez kontaktu.

Emilia14

toprejde oni nereagovali prehnane, oni takto reagujú celý život. Vždy mi dávali najavo ako je dieťa príťaž a že keby mali pred 28 rokmi rozum, čo teraz, tak nie som na svete. Celý ich život sa točí okolo peňazí, city a láska u nich nie sú dôležité.

Emilia14

AnjelStrazny to bola prvá vec čo mi priateľ povedal, že sa musíme zosobášiť. Teda teraz riešime svadbu, už sme hovorili s farárom.