Negatívna reakcia rodičov na tehotenstvo

Príspevok v téme: Negatívna reakcia rodičov na tehotenstvo
Emilia14

Prajem krásny deň všetkým.. chcem Vás poprosiť o radu.

Začnem tým, že mám 29 rokov, žijem spolu s priateľom, sme spolu necelé 3 roky. Už dlhšie rozprávame o tom, že by sme sa chceli vziať a mať dieťa, môj priateľ veľmi túži po dieťatku. No a stalo sa. Som tehotná, v 3. mesiaci :D Obaja sme neskutočne šťastní, priateľ snáď ešte viac ako ja. Obaja pracujeme, priateľ má dobre platenú prácu, ja pracujem síce v obchode ale plat mám dobrý, budem mať aj dobrú materskú. Máme našetrené nejaké korunky, dieťa sme totiž plánovali a nechceli sme nič nechať na náhodu. Je pravda, že nemáme vlastné bývanie a bývame zatiaľ v prenájme, ale nič nám nechýba.
Problém nastal keď som to oznámila rodičom. Hotová katastrofa. To bolo nadávok na moju adresu, otec mi povedal, že som hlúpa pič. a matka samozrejme to isté. Vraj ako sme si mohli urobiť decko v dnešnej dobe, nemáme ani vlastné bývanie, vraj som si mala užívať život a peniaze a nie robiť decko, že odteraz sa mi život skončil, dieťa všetko zničí a podobné "perly". Stále len točia o peniazoch a o tom aká som nezodpovedná a tupá. Priateľ rodičov nemá, je z detského domova, má iba sestru, tá je mimochodom tiež teraz tehotná :D
Ako reagovať, ako sa správať k rodičom? Ako im vysvetliť, že som dospelá žena a len ja rozhodnem o tom, kedy a koľko budem mať detí? Som strašne nahnevaná ale aj smutná z tej reakcie. Oni nikdy neboli dobrí rodičia, moji súrodenci si z ich výchovy odniesli sociálnu fóbiu. Ale nechcem ich tu očierňovať.
Ide mi o to, aby som bola v pohode, nechcem sa celé tehotenstvo nervačiť.

AnjelStrazny

Predstav si že si dieťa a tvoji rodičia nie sú zosobášený. Ako sa budeš cítiť? Tato nechce mamu? Tato môže kedykoľvek odísť? Ak to s tebou myslí vážne, tak si ťa zoberie.

toprejde

Boja sa, že všetko bude odteraz na tebe a so všetkým budú musieť pomáhať len oni, keďže priateľ pravdepodobne nemá rodičov. Nastal čas ukázať im, že to zvládnete. Možno reagovali prehnane, ale ich to postupne prejde. Nerieš to teraz, daj tomu čas. Človek občas povie veci, ktoré neskôr ľutuje.

ahjajjaj

nič im nepotrebuješ vysvetľovať. :-)) Teš sa z bábätka. Len by ste sa mohli pred jeho narodením aj vo všetkej skromnosti zosobášiť, je to predsa len krajšie, keď má dieťa rovnaké priezvisko ako obaja rodičia.
Ohľadne rodičov si sprav trocha pauzu a nejaký čas ich nekontaktuj, ale keď oni chcú, nech Ťa kontaktujú, a reaguj im na to.
O tehotenstve im už nehovor, ani to, ako sa na bábätko tešíš.

DankaJanka

To snad potrebujes pozehnanie od rodicov aby si mala deti? Ty konaj tak ako to citis, mas priatela lubite sa, priatel dieta chce, je stastny, Ty tiez, co viac si priat? Rodicom povedz nech prestanu s takymi recami inak s nimi prerusis kontakt, ze ti to nerobi dobre. Nie kazdy ma stastie na dobrych rodicov. Zelam vela stastia a bezproblemove tehotenstvo xxx

AnjelStrazny

Máš najvyšší čas otehotnieť. Treba vychovať deti, po 50-ke ubúdajú sily, chceš vidieť rásť vnúčatá. Keby si rodila v 40-ke, nestihneš to.

Emilia14

introvert samozrejme ja to chápem, a zdieľam Tvoj názor, ale raz sú to moji rodičia, ale toto som vážne nečakala a pravdupovediac, bolí ma to. Viem, že neboli dobrí rodičia a neboli by asi ani dobrí starí rodičia. Neviem pochopiť prečo sa montujú do môjho života a ja sa vážne nechcem rozčuľovať keď som tehotná. Priateľ je neskutočne šťastný, dokonca chce mať veľkú rodinu. Neviem či je riešenie odstrihnúť ich zo života. Trápi ma to.

introvert12

ja ze ides napisat, ze si otehotnela v sestnastich. a to kvoli tomuto tu zakladas vobec temu??? to ti na rodicoch este po tomto nejak zalezi? zabudni ze nejakych mas. toto nie su rodicia. tu so socialni a mentalni upiri. nech sa zozeru navzajom sami doma. toto povedat svojmu vlastnemu dietatu? ktore zije slusny zivot, ma partnera, ktory ju miluje, pracu? prepac, ale ked sa k nim budes dalej hlasit a budes sa zaujimat/trapit co si myslia, tak si ani nic ine nezasluzis. nadisiel cas pohnut sa dalej. hlavne od nich prec. sustred sa na svoj zivot. na vas. zachvilu vam zacne jedno z najkrajsich obdobi. snad si ho nechces nechat pokazit tymito mentalnymi invalidmi. ovplyvnis tym svoje nenarodene dieta. aj jeho vychovu. chces skoncit s nejakymi depresiami? PRECO? co z toho budes mat?

nasi rodicia maju taku mylnu predstavu. ze ked nam dali zivot, mozu nam ho aj vziat. OMYL. vy ste dali zivot nam, my dame zivot nasim detom. TOTO je kolobeh zivota.

rodicia su rodicmi, ak plnia funkciu rodicov. cize psychicka podpora, pomoc v zivote, rady, motivacia, inspiracia. ak to neplnia NIE SU RODICMI..

nic im nedlzis. teraz dlzis nieco svojmu dietatu. ja dufam, ze mu nedas akurat tak kazdodennu nadielku hnevu, depresie, zufalstva, smutku. takto sa matka k dietatu nesprava. to, co si nemala nikdy pri rodicoch, hladaj teraz u partnera. ako pises, vdacne ti to da. lasku, nehu, porozumenie. ze si vazi to, co robis. VY ste rodina. nie ty, rodicia a partner. kolko zivotov budes zit? teraz za maminku, za otecka. potom za susedov, za babicku, za farebneho jednorozca.
Tvoj zivot ma davat logiku a vyznam tebe. nikomu inemu. ak bude davat logiku cudzim ludom, nebude ju davat tebe.

ty si naozaj myslis, ze existuje stav, kedy by si svojim rodicom ulahodila? na tuto otazku poznas odpoved. tak sa nou riad.

AnjelStrazny

Manžel bude pre teba dôležitejší ako rodičia, bude s tebou celý zbytok života a bude ťa podporovať a milovať. Ak starí rodičia nemajú záujem o dobré vzťahy, tak sa na nich vykašli. Až porodíš, zamiluješ sa do bábätka. Je to silnejšia láska ako k manželovi alebo starým rodičom. Až porodíš, pochopíš. Vybuduj si svoju rodinu, svoj svet.