Problém s matkou

Príspevok v téme: Problém s matkou
Niniveee

Ahojte, trápi ma jeden problém, ktorý som si vyrobila viac-menej sama. Žila som v Anglicku, zoznámila som sa tam s mojím priateľom. Žili sme spolu 2 roky, potom sme mali nejaké problémy o ktorých som povedala aj mame, tá bola šťastná keď sme sa rozišli. Ale nakoniec sme sa nerozišli, zostali sme spolu. Jemu sa stal v práci úraz a zostali sme stáť pred rozhodnutím, ostať či odísť. Odišli sme spolu do Česka a žijeme tu už jeden rok. Mame som o tom ale vôbec nepovedala, vedela som aká by bola jej reakcia. Ona si stále myslí, že som v Anglicku. Ja už nechcem ďalej klamať, ničí ma to, neviem ako toho von. Čo mám robiť? Ako jej povedať, že sme stále spolu a navyše v Česku? Bojím sa jej reakcie, ona mala vždy prehnané reakcie, nevie sa kľudne ani rozprávvať hneď zvyšuje hlas, je nepríjemná... popravde nerada s ňou komunikujem. Stále ma len kontroluje, v minulosti keď som s ňou ešte žila mi otvárala poštu, kontrolovala pracovné zmluvy, chcela vedieť koľko peňazí mám na účte... to chce mimochodom vedieť aj teraz. Mám 28 rokov.

janicka765JE

ved si uz dospela a mozes si robit co chces! normalne by som jej to povedala ale len napisala. bude mat sancu to predychat a uvidis, ako bude na to reagovat.

Tomas12345

Niniveee :

A do akej cirkvi chodíš ?

swistica :

Len tak ma to zaujíma ked už tu spomínala že je veriaca.

"a navyse vymenovane nabozenstva sa ani v mnohom nelisia."

Pravoslávni sa s katolíkmi v mnohom nelíšia, jedine v tom že právoslavní neuznávajú pápeža. Avšak katolíci sa od evanjelikov lýšia v mnohom. Rozdiely medzi katolíkmi a evanjelikmi :

1) Katolíci majú v kostoloch modly, evanjelici nie
2) Katolíci sa niekedy modlia k Bohu skrze pohľad na modly, evanjelici nie
3) Katolíci prikazujú svätenie Máriinych sviatkov (nanebovstupenie a ostatné) pričom ich nesvätenie sa považuje za hriech
4) Katolíci zbožštujú Máriu, kým evanjelici ju nezbožštujú ale blahoslavia.
5) Katolíci veria a riadia sa podla Máriinych zjavení, kým evanjelici nie
6) Katolíci sa modlia ruženec, kým evanjelici nie.
7) Katolíci krstia aj novonarodencov, kým evanjelici nie
8) Katolíci neuznávajú Sola Scriptura
9) Katolíci veria v očistec, kým evanjelici nie
10) Katolíci veria v evolúciu, kým evanjelici nie

Tých rozdielov je ešte viacero, toto sú len niektoré z nich.

swistica

Tomas12345 - preco je to pre teba dolezite? Boh je len jeden a navyse vymenovane nabozenstva sa ani v mnohom nelisia.

Tomas12345

Niniveee :

Ak sa smiem spýtať, aké je tvoje vierovyznanie? Si evanjelicka, pravoslávna, alebo katolícka ?

ahjajjaj

ninivee, blahoželám, že sa Ti dostal dar viery. Je to ozaj nádherný dar. Neruš s mamou kontakty, ona si na zbory a kresťanské stretnutia, že chodíš, zvykne, neboj sa.
Skôr sa zmieň nejak pozitívne o priateľovi.... zrejme si sa pred rozchodom naňho sťažovala, aj preto sa to v nej zafixovalo, že si nešťastná....tak treba tento obraz o ňom napraviť....

Tomas12345

Niniveee :

Práve preto že si veriaca by si mala akceptovať a povzniesť sa nad jej pokleskami a nie rušiť s nou kontakty. Ty si snád bez pokleskov ?

calagan

Smeje sa Ti ze si veriaca, nuti Ta ukazovat jej svoje ucty, zmluvy... tak toto je silna kava aj na mna. Jednoducha rada, ak Ta nemieni respektovat taku aka si a ak mieni dalej pokracovat v tom jej spravani, obmedz kontakt na nevyhnutne minimum. Bohuzial, aj taketo pripady su, ked sa vlastna rodina k sebe sprava odporne. Vela stastia prajem

Niniveee

Navyše som veriaca, chodím každú nedeľu do zboru a ona sa tomu smeje, vraj som sa úplne zbláznila, že sa zo mňa stane "pánbičkárka" ako z mojej tety. Ešte aj rodina sa mi vysmieva, že verím v Boha. Priateľ je veriaci tiež.