Rozchod a jeho nasledky

Príspevok v téme: Rozchod a jeho nasledky
Lepo123

Ahojte uz som tu nejake temy pridaval ohladom tretieho rozchodu s tou istou zenou.lde o to ze po poslednom navratesme spolu zili 2,5 roka a pred 2 mesiacmi sa odstahovala a nastal 3 rozchod. Problemi sa proste vratili znova. Najprv mi vravela ze ma ma rada ale potrebuje pokoj( dozvedel som sa ale ze sa vyjadrila ze je koniec len mi to nechcela povedat ) ale ja som to po mesiaci nevydrzal a ukoncil som to s tym nech sa uz odstahuje nadobro pretoze takto sa uz motame 5 rokov dookola. S prestavkami sme boli spolu 19 rokov. Ide o to ze sa s tym neviem nejak zrovnat najhorsi je ten facebook a pokec pretoze tam vidim ze svieti aj do 2 v noci a tym padom rozmyslam. Rozumovo to proste chapem ale srdce ma nepusti. Viem ze aj ona sa trapi ale pred sebou robime ze sme v pohode. Ja ale nie som ona ma kamaratku o ktoru sa oprela a kydaju na mna. Ja som ostal v byte celkom sam a je to dost tazke. Mame spolu 8 rocnu dceru a tym padom musime byt v kontakte stale. Cvicim beham ale ten kolotoc v hlave je nieco strasne. Vecer si musim dat nejake vino aby som vobec zaspal. Myslel som si ze to na 3 pokus uz budem zvladat v pohode ale nie. Proste sa potrebujem len vykecat lebo nemam komu. 5 rokov trapenia je na kona vela a zda sa mi ze to este chvíľu potrva. Rozmyslal som aj nad novym vstahom ale zda sa mi nefer hľadať si len fukacku rán. Neviem ako dalej už.

Lepo123

Čaute vraciam sa sem po dlhej dobe len s novou informaciou. Tak ta posledna hadka jej len padla v hod a ja som sa teraz dozvedel že dovodom jej 3 odchodu bol 20 ročný mladenec. Zbalil som jej všetky veci a zablokoval na všetkých sieťach. Pochopil som že ona sa nezmení. A 3x jej to uz nedokážem odpustiť. Boli to ale idem dalej lebo pri nej by som prisiel o rozum aj o zdravie. Drzte sa tu a ďakujem za rady.

ludvo_voskar

moj chlapsky nazor je taky, ze by si si mal dat pauzu od zien, mal by si si uzivat a potom ked sa budes na to citit, tak si hladat inu babu s ktorou zacnes novy vztah.

Lepo123

Teraz o tom citam dobru knihu partnery a rozchody.... To nie je o nabozenstve ale o ludskej psychike..... A ta je neuorosna neda sa vypnut...paradna kniha

Tomas12345

SofiaElla :

"Tomáš, nemáš pravdu. Preto všetky náboženské inštitúcie - vynímajúc katolícku - akceptujú vzťah muža a ženy, lebo tento vzťah je základ."

Akceptujú, ale žiadna cirkev nevyvysuje partnerský vzťah nad úroveň Boha, ani ho nedávaju na tú istú hodnotu s Bohom!
Kto sa ožení nezhresi, ale musí si dávať pozor aby sa nezačal viac zaujímať o svoju manželku než o Boha :

1kor 7 : 32 -34

"Chcem, aby ste vy boli bez starostí. Kto je bez ženy, stará sa o Pánove veci, ako sa páčiť Pánovi. Ale ženatý sa stará o svetské veci, ako sa páčiť manželke, a je rozdelený."

www.google.com
….................................................................................

"Ľudia žijú na zemi, nie v nebi, teda sú pre nich prirodzené pozemské city a tým je láska a vzťah k druhému človeku."

Zem je len dočasná zastavka. Trvalá zastávka je v nebi a na nebo sa treba pripraviť. Netreba žiť pozemskýcm životom ale nebeskym životom. Nie pozemské zmýšľanie, ale duchovné zmýšľanie. Láska patrí aj človeku, ale predovšetkým patrí Bohu, pretože milovať Boha je najväčšie prikazanie Mk 12: 29-30. Až po ňom nasleduje milovať svojho blížneho.

Tomas12345

SofiaElla :

Dal som ti biblické verše ktoré hovoria o tom že na prvom mieste u veriaceho má byť Boh a až potom nasleduje všetko to ostatne. Takže sa k tomu keď tak vyjadrí, lebo nemá zmysel to odignorovať a keď na to nemáš protiargumenty tak odchadzas z debaty.

SofiaElla

Tomáš:
"Tomáš - partnerský vzťah nie je žiadny bonus, je to prirodzený inštinkt a všeobecný a živočíšny pud jedincov na Zemi."

Niečo viac je to len pre človeka ktorý nie je veriaci. Pre veriaceho človeka je to jediné podstatné Boh a všetko ostatné berie už len niečo ako bonus, nezakladá si na tom svoje štastie.

- Tomáš, nemáš pravdu. Preto všetky náboženské inštitúcie - vynímajúc katolícku - akceptujú vzťah muža a ženy, lebo tento vzťah je základ. Ľudia žijú na zemi, nie v nebi, teda sú pre nich prirodzené pozemské city a tým je láska a vzťah k druhému človeku. Boh je láska, ktorá sprevádza ich pozemskú lásku. Nebyť však v prvom rade tejto pozemskej lásky - nebol by ani Boh - nemal by totiž kto v neho veriť.

Nechcem tu rozoberať celé tvoje "myslenie", ktoré je veľmi jednoduché. Necháme to tak, máš svoje názory, ja ich akceptujem, hoci s nimi nemusím súhlasiť. Myslím, že takto to najlepšie uzavrieme.

Tomas12345

SofiaElla :

"Tomáš - partnerský vzťah nie je žiadny bonus, je to prirodzený inštinkt a všeobecný a živočíšny pud jedincov na Zemi."

Niečo viac je to len pre človeka ktorý nie je veriaci. Pre veriaceho človeka je to jediné podstatné Boh a všetko ostatné berie už len niečo ako bonus, nezakladá si na tom svoje štastie.

"Bonus takisto nie je viera v inštitúcie, ktoré človek umelo vytvoril - a vytvoril ich pre upevnenie svojej moci. Áno - píšem o katolíckych inštitúciách - ktorých sa ty bojíš ako čert kríža."

V katolícke inštitúcie neverím už ani ja. Viac sa o tom rozpisujem v téme "bývalý katolík".

"Takže viera v inštitúcie - hoci ty to nazývaš Bohom - to nie je cesta pre nikoho."

To som nazýval tak kedysi, odvtedy sa ale môj názor už na toto zmenil.
...........................................................................................................

"Vzťah ťa buď napĺňa alebo nie."

Aj pozeranie televízora človeka bud naplna alebo nenaplna, znamená to teda že je pozeranie televízoru pre človeka životnou naplnou ?

"A viera v Boha a skutočná láska nikdy nebudú v rozkole. Pretože láska - vzťah - Boh- je vždy v súlade."

Pokial niekto vyvyšuje partnerský vzťah nad úroven Boha tak to v rozpore je, alebo pokial niekomu ku štastiu nestačí Boh ale potrebuje i partnerský vzťah potom myslím je to tiež v rozpore.

Evanjelium podľa Matúša 10:37
Kto miluje otca alebo matku viac ako mňa, nie je ma hoden. A kto miluje syna alebo dcéru viac ako mňa, nie je ma hoden.

A znovu :

Lk 14:26
„Ak niekto prichádza ku mne a nemá v nenávisti svojho otca, matku, ženu, deti, bratov, sestry, ba aj svoj život, nemôže byť mojím učeníkom.

Pozn : Lk 14,26 - Výraz "nenávidieť" je semitizmus a znamená "odsunúť do úzadia" (porov. Gn 29, 30.31.33; Dt 21, 15 a nasl.; Sdc 14, 16). Ježiš Kristus žiada, aby ten, čo ho chce nasledovať, dal mu prednosť pred všetkými, aj pred vlastnými pokrvnými.

www.mojabiblia.sk