Rozchod a jeho nasledky

Príspevok v téme: Rozchod a jeho nasledky
Lepo123

Ahojte uz som tu nejake temy pridaval ohladom tretieho rozchodu s tou istou zenou.lde o to ze po poslednom navratesme spolu zili 2,5 roka a pred 2 mesiacmi sa odstahovala a nastal 3 rozchod. Problemi sa proste vratili znova. Najprv mi vravela ze ma ma rada ale potrebuje pokoj( dozvedel som sa ale ze sa vyjadrila ze je koniec len mi to nechcela povedat ) ale ja som to po mesiaci nevydrzal a ukoncil som to s tym nech sa uz odstahuje nadobro pretoze takto sa uz motame 5 rokov dookola. S prestavkami sme boli spolu 19 rokov. Ide o to ze sa s tym neviem nejak zrovnat najhorsi je ten facebook a pokec pretoze tam vidim ze svieti aj do 2 v noci a tym padom rozmyslam. Rozumovo to proste chapem ale srdce ma nepusti. Viem ze aj ona sa trapi ale pred sebou robime ze sme v pohode. Ja ale nie som ona ma kamaratku o ktoru sa oprela a kydaju na mna. Ja som ostal v byte celkom sam a je to dost tazke. Mame spolu 8 rocnu dceru a tym padom musime byt v kontakte stale. Cvicim beham ale ten kolotoc v hlave je nieco strasne. Vecer si musim dat nejake vino aby som vobec zaspal. Myslel som si ze to na 3 pokus uz budem zvladat v pohode ale nie. Proste sa potrebujem len vykecat lebo nemam komu. 5 rokov trapenia je na kona vela a zda sa mi ze to este chvíľu potrva. Rozmyslal som aj nad novym vstahom ale zda sa mi nefer hľadať si len fukacku rán. Neviem ako dalej už.

Zuzulik8

Neviem teda ake ste mali problemy. Nechces chodit na terapie s nou? Zeby ste tie problemy skusili prekonat s odbornou pomocou a zostali spolu. Boli ste spolu velmi dlho a mate dieta, je to skoda ze vam to nevyslo.

SofiaElla

Tomáš, v tej časti tvojho príspevku, že keď sa niekto upriami len na druhého človeka, začne byť závislý - súhlasím - že, máš pravdu. Miluj blížneho svojho ako seba samého - priorita je jasná, treba jej však aj rozumieť a stotožniť sa s ňou. Milovať seba je najpodstatnejšia láska, aká vôbec existuje. Možno to znie egoisticky,alebo materiálne, ale citovo a aj úplne empiricky - je to ten cit, ktorý posúva jedinca k tomu, aby naozaj miloval aj druhých ľudí.
Milovať však nie je podmienené Bohom. Tomáš - nezačínaj zase. Milujú veriaci aj neveriaci. Milujú srdcom a mnohí celý život. Nie - Tomáš - nie je to podmienené ani Bohom ani vierou. Je to podmienené len tými dvoma konkrétnymi ľuďmi a ich láskou k sebe. Boh takým ľuďom určite praje, ale taká láska nespočíva na Bohu, Boh praje každému, ale určite nerozhoduje za nás.

Tomas12345

Problém je ten že si sa až moc upriamil na partnerku. A kto si nastaví svoj život tak, že jeho život je závislý od jednej osoby ten potom takto dopadne, že v prípade rozchodu sa ide z toho zblázniť. Riešením je preto brať partnerský vzťah len niečo ako bonus a skutočné štastie hladať predovšetkým v Bohu, pretože pre Neho všetci žijeme.

Lepo123

Začal som chodit k psychologicke ale zatial som bol len raz.... Povedala ze to je minimalne na rok ale ze mam problem zo sebauctou asi.... Uvidim ako to pojde..... Mam aj dobre dni no prave dnes je ten zly