Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

nikto mi nevie pomôcť

Príspevok v téme: nikto mi nevie pomôcť
martinez

Ahojte.Chcem sa opýtať pár vecí, a dúfam, že sa nájde niekto, kto mi bude vedieť odpovedať na moje otázky, lebo už som zúfalá. Ukončila som štúdium na strednej škole v druhom ročníku, zo zdravotných dôvodov. Išla som sa dať zapísať na úrad práce, ale keďže som im povedala, že som ukončila štúdium a mám zdravotné problémy, povedali mi, aby som išla na PN. Na PN som už zo dva mesiace a môj stav sa nezlepšil. Mám nárok na nejaké peniaze z úradu práce a invalidný dôchodok? Moje diagnózy sú atypická mentálna anorexia a sec.sociálna fóbia, plus mám celiakiu.Nedokážem chodiť do školy, do práce, do obchodu pomaly,.. von s kamošmi.. Mám 18 rokov. Vopred ďakujem za vaše odpovede, snáď sa už niečo pohne.

swistica

- z invalidneho dochodku nevyzijes a ktovie ci by ti ho vobec dali (ziadat mozes po roku na PN)
- podporu v nezamestnanosti nedostanes (musela by si mat odpracovane dva roky)
- ak sa zaregistrujes na urade prace, bude ti stat platit zdravotne poistenie, no ty si budes musiet aktivne hladat pracu a toto hladanie uradu dokladovat, urad by ti vsak preplatil rekvalifikacny kurz
- ak sa nezaregistrujes na urade prace a nebudes ani pn, musis si platit zdravotne poustenie
- do buducna mas velmi nizke sance ziskat zamestnanie (mas ukoncene len zakladne vzdelanie)

Pani mala pravdu, aby si sa dala dokopy. Moja rada je najst si strednu skolu a este od septembra nastupit na individualne studium. Neskor mozes pracovat aj z domu - vzhladom na tvoju socialnu fobiu.

bia554

este si nepracovala takze z uradu prace ti nedaju nic, pnku ti tiez nemaju z coho vyratat, na invalidny mozes ist po roku. teraz je to tazko no. rodicia?

mate59

Nárok na invalidný dôchodok nemáš,musela by si mať inú diagnózy,ani žnárok na žiadnu podporu.Jediné - zamestnaj sa niekde.

martinez

Pretože mi tam pani radila, aby som sa dala dokopy, a zamestnala sa. Lenže toto sa vlečie už dva roky, a ja stále nemôžem ísť ani do školy a ani do práce.