Ahojte.Chcem sa opýtať pár vecí, a dúfam, že sa nájde niekto, kto mi bude vedieť odpovedať na moje otázky, lebo už som zúfalá. Ukončila som štúdium na strednej škole v druhom ročníku, zo zdravotných dôvodov. Išla som sa dať zapísať na úrad práce, ale keďže som im povedala, že som ukončila štúdium a mám zdravotné problémy, povedali mi, aby som išla na PN. Na PN som už zo dva mesiace a môj stav sa nezlepšil. Mám nárok na nejaké peniaze z úradu práce a invalidný dôchodok? Moje diagnózy sú atypická mentálna anorexia a sec.sociálna fóbia, plus mám celiakiu.Nedokážem chodiť do školy, do práce, do obchodu pomaly,.. von s kamošmi.. Mám 18 rokov. Vopred ďakujem za vaše odpovede, snáď sa už niečo pohne.
nikto mi nevie pomôcť
Nič si sa spýtala.
Si písala, že ani vonku nechodíš? A prečo? Pre tú sociálnu f.?
A to individuálne nechceš?
martinez - ake riesenie si nakoniec zvolila?
Pravdepodobne len na invalidný dôchodok. Žiadosť si môžeš však podať až po ročnej PN, po ktorej budú posúdené na komisii všetky obmedzenia, ktoré máš a buď ťa uznajú alebo neuznajú za invalidnú. Dôchodok aj keby ťa uznali tak bude len polovičný. Sám som túto procedúru absolvoval, ale s inou diagnózou. Mne uznali plný, pretože mám ťažšiu diagnózu so zmenou osobnosti. Zatiaľ si nájdi nejaké tie koníčky, aby si neupadala a čas nejako rýchlejšie zbehol a potom tá žiadosť .
žijem ešte s maminou. no po dvoch rokoch sa mi stav nezlepšil, tak som chcela vedieť, či mám nárok na nejaké peniaze
Diskusia bezi aj tu:
www.modrykonik.sk
Swistica, ale ona nespomina rodicov a ze byva s nimi. Ona sa pyta na pomoc iba pre seba. Autorka temy rozvin to viac, nemas z coho zit, nema sa kto o teba postarat alebo o co ti ide presne?
Tymito slovami nie. To dieta do 25 r. je vsak pri ziadosti o prispevok v hmotnej nudzi posudzovane spolu s rodicmi. Cize ten prispevok logicky nedostane. Kedze nema odpracovane dva roky, tak nedostane ani podporu v nezamestnanosti. Odkial teda bude mat peniaze na ake-take fungovanie? Asi len od rodicov.
swistica- prekrucaš to..Nič tam nebolo spomenute aby rodič musel do 25 živiť dieťa ktoré nestuduje