nikto mi nevie pomôcť

Príspevok v téme: nikto mi nevie pomôcť
martinez

Ahojte.Chcem sa opýtať pár vecí, a dúfam, že sa nájde niekto, kto mi bude vedieť odpovedať na moje otázky, lebo už som zúfalá. Ukončila som štúdium na strednej škole v druhom ročníku, zo zdravotných dôvodov. Išla som sa dať zapísať na úrad práce, ale keďže som im povedala, že som ukončila štúdium a mám zdravotné problémy, povedali mi, aby som išla na PN. Na PN som už zo dva mesiace a môj stav sa nezlepšil. Mám nárok na nejaké peniaze z úradu práce a invalidný dôchodok? Moje diagnózy sú atypická mentálna anorexia a sec.sociálna fóbia, plus mám celiakiu.Nedokážem chodiť do školy, do práce, do obchodu pomaly,.. von s kamošmi.. Mám 18 rokov. Vopred ďakujem za vaše odpovede, snáď sa už niečo pohne.

miki33

Pravdepodobne len na invalidný dôchodok. Žiadosť si môžeš však podať až po ročnej PN, po ktorej budú posúdené na komisii všetky obmedzenia, ktoré máš a buď ťa uznajú alebo neuznajú za invalidnú. Dôchodok aj keby ťa uznali tak bude len polovičný. Sám som túto procedúru absolvoval, ale s inou diagnózou. Mne uznali plný, pretože mám ťažšiu diagnózu so zmenou osobnosti. Zatiaľ si nájdi nejaké tie koníčky, aby si neupadala a čas nejako rýchlejšie zbehol a potom tá žiadosť .

martinez

žijem ešte s maminou. no po dvoch rokoch sa mi stav nezlepšil, tak som chcela vedieť, či mám nárok na nejaké peniaze

Svetozarpluk

Swistica, ale ona nespomina rodicov a ze byva s nimi. Ona sa pyta na pomoc iba pre seba. Autorka temy rozvin to viac, nemas z coho zit, nema sa kto o teba postarat alebo o co ti ide presne?

swistica

Tymito slovami nie. To dieta do 25 r. je vsak pri ziadosti o prispevok v hmotnej nudzi posudzovane spolu s rodicmi. Cize ten prispevok logicky nedostane. Kedze nema odpracovane dva roky, tak nedostane ani podporu v nezamestnanosti. Odkial teda bude mat peniaze na ake-take fungovanie? Asi len od rodicov.