Ja som raz celý deň strašne vyzivovala a až neskôr som si všimla, že som u svokrovcov ráno vypila kávu bez obsahu kofeínu.
Ráno si naozaj neviem predstaviť bez kávy, ale nemyslím si, že je to až tak strašne škodlivý faktor, skôr to vyzerá, že celkový životný štýl tvojej ženy ti nevyhovuje. Hlava ju môže bolievať aj z kombinácie viacerých faktorov a nie len kvôli nedostatku kofeínu plus tá nervozita ukazuje na nedostatok energie.
Tvoja žena však sama musí chcieť niečo zmeniť, no ako uvádzaš, je už v prechode, nuž neber to ako urážku, ale starého psa novým kúskom len ťažko naučíš.
Je však jasné, že sa zle cíti a zmena životného štýlu by jej prospela. Možno skúsiť ísť týmto smerom- ono telo, keď sa začne cítiť lepšie, už aj samé začne vyžadovať zdravšie potraviny a budú mú chýbať aj chuťovo.
Ďalej keď si uvedomí, že je to cesta ako ozdravieť a aj opeknieť, omladnúť, zvýšiť energiu, možno ju to motivuje. Každá žena túži byť pekná a večne mladá :-)
Preto mi inak príde aj trocha zvláštna tá vaša rodinná kombinácia- že si taký povedzme biochlap...no ale to je tá dnešná doba, mám pocit, že čoraz viac je takýchto mužov, čo je síce dobré, aj keď mi to úprimne pripadá mierne neprirodzené, v minulosti väčšinou chlap obeduje rezeň a žena mu k tomu nenápadne naservíruje kúsok zeleniny, u nás to tak teda funguje a neviem si predstaviť, že by ma muž nútil jesť ovocie a zeleninu....
jednoducho, áno máme velice modernú dobu, ale ženská by nemala zanedbávať seba a svoju rodinu, aby boli všetci v rámci možností aj zdraví aj sýti, nie aby ju muž musel v tomto smere dirigovať a porúčať jej, čo by mala jesť.
Mňa napr. tak motivovala jedna kniha o účinkoch niektorých potravín, olejov a byliniek, proste keď som si prečítala, čo to dokáže, sama som zatúžila po zdravších potravinách.
Ženu k ničomu nedonútiš ak sama nebude chcieť. Cesta je skôr motivovať ako nútiť.