Dobry den zil som z exmanzelkou v spolocnom byte (sme uz 4 roky po rozvode) na ktory mame hypoteku ktoru som pocas 15 mesiacov platil z 90 % ja zo sumy 350 € som platil 300 ja a ona mi 50 € prispievala..... Teraz sme sa rozisli a ona sa odstahovala k mame. Ide o to ze chcem prevziat celu hypoteku na seba aby som bol jediny majitel aj na katastry pretože sme tam vedeny zatial ako spolumajitelia. Chcem sa opytat ci ma narok na nejake vyplatenie z toho bytu ked je nan hypoteka ktoru budem platit ja a ktoru som doteraz zvetsej casti aj tak platil. Dakujem za radu
Vyrovnanie po rozchode
Prajem ti stastie, ze to vyriesis vklude s nou. Pretoze by bola blba aby sa vzdala 50% podielu bytu len tak, ci len pre 15*50€...
Tak z toho mám trošku mišung čo čítam :O
Pretoze sme sa 3 roky po rozvode dali opäť dokopy a chcel som ziskat hypoteku pre mladych este po starom a pretoze som mal vysoky prijem tak som nesplnal podmienky na ziskanie..... Po scitani aj z jej minimalkou to uz vychadzalo tak preto ??
nechapem ale, preco ste isli do hypoteky ako rozvedeni, naco
Ptaveze som bol v banke a pokial mi vyjde prijem zecto budem vladat splacat tak s tym nebude mat vraj problem..... Zarabam nadštandardne tak dufam ze to prejde ona to platit nechce takze dufam ze to to vyjde ona ma na papiery minimalnu mzdu.... Svedka si moze najst ale vypisi z uctu nepustia..... To by sa musela sudit a na to ona nervy nebude mat...... Len som chcel vediet ci moze chciet polovicu zo sumy 76 000 eur ale kedze to je dlzoba tak s tej ju vyplacat nemam preco.... A riesim to v klude len ona obcas vysililuje ale ja to nehrotim a stale sa bavim milo ?
v banke budu mat aj pravnikov alebo si zaplat advokata, poradia ti, mozno si jej neni dlzny nicz. ty si pocital aj s jej pomocou, zrazu odskocila a tebe vznikli problemy.
Bankarko - k tomu sa uz iste vyjadri sama banka, ale nemyslim si, ze bude mat problem,aby sa vlastnikom/dlznikom stal jeden clovek. Mozno maximalne sa upravia percenta - uroky, a to je cele.
Lepo - odporucam to ale riesit radsej po dobrom a vsetko vypapierovat, aby sa eventualne netahal dlhodoby pravny problem, ak by si napriklad nasla ,,svedkov,, ze platila polovicu a podobne. To, ako ste to uz medzi sebou s peniazmi mali, viete vy a je to vasa vec. Tak nech sa to vyriesi k spokojnosti.
Dobreuz - naozaj bude lepsie, ak sa nebudes vyjadrovat ku kazdej teme, kde vidis napisane slovo zena, manzelka, partnerka. Tvoj osobny psychologicky problem so zenami, totiz pravne zalezitosti neovplyvni.
Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.
Banka s tym nebude suhlasit, kedze povolila zapis oboch ako spoludlznikov. Bud bude musiet niekto manzelku nahradit alebo bude chciet zalozit inu nehnutelnost. Pochop, ak sa ti nieco stane, tak banka nema zaruku platenia hypoteky, ktora je vynosnejsia ako predaj domu.