Vyrovnanie po rozchode

Príspevok v téme: Vyrovnanie po rozchode
Lepo

Dobry den zil som z exmanzelkou v spolocnom byte (sme uz 4 roky po rozvode) na ktory mame hypoteku ktoru som pocas 15 mesiacov platil z 90 % ja zo sumy 350 € som platil 300 ja a ona mi 50 € prispievala..... Teraz sme sa rozisli a ona sa odstahovala k mame. Ide o to ze chcem prevziat celu hypoteku na seba aby som bol jediny majitel aj na katastry pretože sme tam vedeny zatial ako spolumajitelia. Chcem sa opytat ci ma narok na nejake vyplatenie z toho bytu ked je nan hypoteka ktoru budem platit ja a ktoru som doteraz zvetsej casti aj tak platil. Dakujem za radu

simdama

- lepo, pokial sa dohodnete a nebude ti robit ziadne problemy, tak by nemala mat ziadne pravno. ved ty cely ten uver a teda aj byt budes splacat. mozno tak tu sumu, ktoru ti prispievala.

Lula13

Jedna polka nehnuteľnosti je na nej napísaná a ďalšia polovica na ňom... asi tam bude riadny zádrheľ... keď to doteraz nedala doporiadku...

Lula13

Jedna členka mojej rodiny si s jej vtedajším priateľom vzala hypotéku na nehnuteľnosť - 50 na 50. Lenže časom sa rozišli... ona teraz údajne ťahá celú splátku (už dobrý rok). Expriateľ žije mimo... ale očividne má ona teraz s hypotékou ťahanice, pretože ex neprispieva nič (údajne), avšak hypotéka je stále písaná spolovice na ňu a spolovice na neho... netuším, ako to takto môže ďalej fungovať...

Lula13

Ajajaj... nepríjemná situácia... myslím, že s prepísaním hypotéky na teba by nebol problém... ak tvoja ex naozaj prispievala na hypo len 50 eur mesačne a ty si ťahal 300, tak nech sa nik nehnevá... pokiaľ má ona vedomie a svedomie, nemala by sa ulakomiť na tú nehnuteľnosť... nakoľko na ňu prispievala omnoho menej než ty... myslím, že najrozumnejšie by bolo doplatiť jej po tých 50 eur mesačne a dovi dopo.

mimwi

Treba to riešiť s právnikom ale tiež pochybujem, že by ti len tak povedala, že ok nechaj si ho, keď má nárok na polovicu aj keď ste platili hypotéku v takom pomere v akom ste platili