Dobry den zil som z exmanzelkou v spolocnom byte (sme uz 4 roky po rozvode) na ktory mame hypoteku ktoru som pocas 15 mesiacov platil z 90 % ja zo sumy 350 € som platil 300 ja a ona mi 50 € prispievala..... Teraz sme sa rozisli a ona sa odstahovala k mame. Ide o to ze chcem prevziat celu hypoteku na seba aby som bol jediny majitel aj na katastry pretože sme tam vedeny zatial ako spolumajitelia. Chcem sa opytat ci ma narok na nejake vyplatenie z toho bytu ked je nan hypoteka ktoru budem platit ja a ktoru som doteraz zvetsej casti aj tak platil. Dakujem za radu
Vyrovnanie po rozchode
- lepo, pokial sa dohodnete a nebude ti robit ziadne problemy, tak by nemala mat ziadne pravno. ved ty cely ten uver a teda aj byt budes splacat. mozno tak tu sumu, ktoru ti prispievala.
...toto bude evidentne este na dlhe lakte...
Jedna polka nehnuteľnosti je na nej napísaná a ďalšia polovica na ňom... asi tam bude riadny zádrheľ... keď to doteraz nedala doporiadku...
Jedna členka mojej rodiny si s jej vtedajším priateľom vzala hypotéku na nehnuteľnosť - 50 na 50. Lenže časom sa rozišli... ona teraz údajne ťahá celú splátku (už dobrý rok). Expriateľ žije mimo... ale očividne má ona teraz s hypotékou ťahanice, pretože ex neprispieva nič (údajne), avšak hypotéka je stále písaná spolovice na ňu a spolovice na neho... netuším, ako to takto môže ďalej fungovať...
Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.
Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.
Lenže pokiaľ je hypo oficiálne písaná spolovice na teba a spolovice na ňu, tak... neviem, neviem.
Ajajaj... nepríjemná situácia... myslím, že s prepísaním hypotéky na teba by nebol problém... ak tvoja ex naozaj prispievala na hypo len 50 eur mesačne a ty si ťahal 300, tak nech sa nik nehnevá... pokiaľ má ona vedomie a svedomie, nemala by sa ulakomiť na tú nehnuteľnosť... nakoľko na ňu prispievala omnoho menej než ty... myslím, že najrozumnejšie by bolo doplatiť jej po tých 50 eur mesačne a dovi dopo.
Treba to riešiť s právnikom ale tiež pochybujem, že by ti len tak povedala, že ok nechaj si ho, keď má nárok na polovicu aj keď ste platili hypotéku v takom pomere v akom ste platili