Rozdiel v inteligencii partnerov?

Príspevok v téme: Rozdiel v inteligencii partnerov?
VS43

Mam VS technickeho smeru, manzelka ma ucnovku. Je mila, starostliva, sikovna, poriadkumilovna a strasne sexy. Ja mam 43, ona 35.
Teraz mi pisala 17-rocna neter, ktora studuje na gymnaziu, ze zajtra pisu pisomku, ze ci jej mozem poradit nieco ohladom kvadratickych rovnic a goniometrie. Skypovali sme spolu, lebo som jej aj nieco v ramci vysvetlovania kreslil a ukazoval. Manzelka bola vo vedlajsej izbe a pocula to. Ked sme skoncili, bola strasne nastvana a zacala mi vykrikivat blbosti typu, nech si idem za neterou, ze ona ma mudru hlavu, ze si s nou budem rozumiet. Ja tomu nechapem, nikdy som manzelke nic ohladom vzdelania nevycital. Ja mam svoju pracu v IT a ona pracuje v oblasti kozmetiky. Komunikujeme o beznom zivote, nic vedecke a pod., i ked je pravda, ze obcas ma niecim prekvapi, ze nevie, ale myslim tym beznu vec, napr. naposledy sa ma opytala, ze ake su to parne a neparne tyzdne, ona vobec netusila, ze tyzdne v roku sa rataju. Ona takychto veci nevie voac, ale ja jej to vzdy iba vysvetlim a nerozoberam s nou, preco to nevie. Mate aj vy problem s rozdielnou inteligenciou vo vztahu? Ako to riesite?

Neo40

Ahoj VS43,
máme asi veľmi podobné vzdelanie, vekom sme si tiež veľmi podobne, tak si Ti dovolím poradiť.
Nie, nemyslím si, že žena, ktorá nemá VŠ Ťa nie je hodná. Nejde tu ani o vzdelanie, ale o vzájomnú súhru, príťažlivosť, spoločné šťastie.
Nemyslím si, žer Ti niečo na manželke podstatne vadí, však si pozri svoj úvodný príspevok, opisuješ ju len v superlatívoch.
Všetci máme chybičky. Napríklad moja súčasná partnerka má VŠ humanitného zamerania, vo svojom obore je fakt dobrá, ale čo sa všeobecného rozhľadu týka, tam komunikácia dosť viazne. Ale ľúbim ju a vždy si nájdeme spoločnú tému.
Miluješ ju? Tak nič iné nerieš. Zdvihni jej aj sebavedomie ako žene. Ukáž jej ako po nej túžiš, že je pre Teba tá najlepšia, najúžasnejšia, daj jej pocítiť, že je žena Tvojho života, pre Teba tá najlepšia..
Ak by sme si hľadali géniov a nie ženy, tak si ich hľadáme na zrazoch Matfyzákov, no nie?

Jax

Uz davno ste si mali dat hlboky rozhovor. Nie je to o nejakej vs ci inteligencii, ale o jej neistote a komplexoch. Ona velmi dobre vie, ze ma nedostatky a trapi ju to.
Mal by si to s nou prebrat, vysvetlit jej, ze zo vsetkych zien na svete si si vybral prave ju, lebo je jedinecna a naj a blabla.
A tiez by som jej navrhol, ze ak chce a vnutorne potrebuje, moze ist externe na VS.
Mnoho ludi to tak riesi, dokonca si robia aj univerzity tretieho veku, lebo... lebo komplexy.

SofiaElla

Ani dnes nemá VŠ hocikto, hoci sú školy a odbory, ktoré sa dajú vyštudovať ľavou zadnou. Tí, ktorí VŠ nikdy neštudovali, takmer vždy používajú tento trápny argument (že dnes má VŠ každý) a tí, čo si VŠ odmakali - ktorí naďalej rozvíjajú svoje odborné znalosti a vedomosti, tí si o tom asi myslia svoje...
Autor, vedel si, do čoho ideš, že uprednostňuješ iné priority ako kompatibilitu inteligenčnej a vzdelanostnej úrovne, takže sa niet, čo čudovať.
Osobne by som do takého rozdielu nešla, ale keď si sa svojprávne rozhodol a slobodne si si vybral - nemal by si sa na to sťažovať.

limit

Dnes už má VŠ hocikto, ale či sa s tým človekom dá aj porozprávať na rôzne témy nezáleží od VŠ, vedec, lekár, ...Môže ovládať perfektne svoj obor, ale nemusí mať všeobecný rozhľad a nemusí sa s ním dať porozprávať o bežných veciach, alebo nestačí sledovať politické, ekonomické, spoločenské záležitosti, ani ho to nezaujíma a nemá k tomu čo povedať.

Bubliii

Necitala som celu diskusiu, ale ja si myslim, ze je to vztah od vztahu. Rozhodne to, že clovek nema VS neznamena, ze ma nizsiu inteligenciu. Mna tiez vsetci strasili, ze naco vobec chodim s niekym, kto nema VS, ze nech si hladam "v rovnakych vodach". A dnes - ja VS mam, manzel nie a nikto by to nanho nepovedal. Na pracu, co robi, mu staci odborna SŠ, plat ma tak ci tak vyssi ako ja a ma taky rozhlad o svete, ze sa dokaze bavit na akukolvek temu a na urovni.. nikdy som medzi nami nepocitovali ziadne priepastne rozdiely v inteligencii. Takze da sa to.

hapcinazdravie

ahoj ja s tym tiez bojujem... chcela som riesit jedneho typka tiez ITckar bez VS ja IT vysoka skola... on je pouzitejnejsi do praxe a preto ma aj plat aky ma bohuzial ma vedomosti len z toho co robi a comu sa venuje.. vseobecny rozhlad nula bodov... ja? IT menej skor teoreticky ako do praxe ale mam vseobecny rozhlad... nezosuladim sa s nim aj keby som sa na hlavu postavila... proste v jednej oblasti profik a vo zvysku turbak..

ahjajjaj

ahoj VS, ak takto vyletela, mal si jej povedať, že ani neter, ani Ty sa nevyznáte v kozmetike, a že kvôli tomu nebudete robiť scény, lebo ona sa vyzná a jednoducho ju pochváliť za to, aká je.
Ty vieš ako Vám funguje vzájomná komunikácia a či si s ňou spokojný. Ak si spokojný, potom by si to riešiť nemal, a keď takto na Teba vyletí, tak jej povedať niečo, čím ju pochváliš, a čím ju uzemníš.

momentik

ja si myslim, ze je tam priepastny rozdiel, ale nemusime sa chytat prave tohto prikladu, lebo tema sa zvrhne na obhajobu sestriciek.