Únava a bolesti svalov...

Príspevok v téme: Únava a bolesti svalov...
Koniectomu

Ahojte,

poraďte prosím vás, čo na to vyskúšať?
Ku ktorým špecialistom ešte ísť? Neurológ mám, reumatologička mám, imunologičku mám. K srdciarovi idem a aj na pľúcne či to nebude spánkové apnoe.

Ako si udržať stav a zmierniť príznaky, ak lekáry veľa nezistia? Možno zistia lebo niečo už aj zistili.

V jednej knižke som čítala, že pri ťahšej únave resp. až nevýkonnosti je dobrý aeróbny pohyb v rámci možností (prechádzka, plávanie...) t.j. keď sa Ti rozpumpuje srdce a rozdýchajú pľúca. Vedecky dokázané v pozorovaní. Tí čo iba cvičili nemali až také dobré výsledky.

Poraďte please možno aj to čo zaberá na 10% ja na mieste nechcem stáť. :-l :-)

Koniect

Dobreuz Goingovi to pomohlo preto to vychvaľuje. ... V tom ho ja chápem aj som tomu rada, že je mu lepšie. Ale neverím, že je to zásada, že to pomôže každému. Preto to aj nie je vedecky podložené.

Koniect

Going viem že to niekomu pomôže a niekomu nie. Tak som citala. Ale inak celkovo vraj to nie je vedecky podložené.

Ja by som sa rada zdravšie stravovala, ale som viazaná na to čo je doma. A keďže som PN a peniaze a tak. Nemôžem si veľa dovoliť. Tak si kupujem iba ovocie a zeleninu.

GOING

Koniect
ja som krvná skupina A-vegetariánska. U mňa to fungovalo + cca. 30% psychickej a fyzickej sily pri dodržiavaní stravy na 80%.
Kura s ryžou som jedol každý deň. Potrebu 0,8-1,2g bielkovým / 1kg telesnej hmotnosti / deň by bol iba z vegetariánskej stravy pokryť problém.

Koniect

Zadorka ty si zo Žiliny? Chodím tam často.
No keď máš raz to poškodenie tak ho nezmeníš. Nedá sa to je pravda. Glukózu sa dá korigovať a aj tlak krvi.
Ale mám cvičiť, aby mi svalstvo neochabovalo časom časom.

Koniect

Mjanik to je alternatíva a ja nič z alternatívy neberiem. A som rada, že tak mám ušetrený čas a peniaze.

Going, účinky tej výživy nie sú overené. Ja som sama vyštudovala odbor asistent výživy a človek by mal preverovať takéto novotiny.

Koniect

Dog, chodila som do školy začala som mať nadmernú únavu v zmysle,že som nevnímala kľudne učiteľa celú hodinu. Pritom som chcela nebolo to z nezodpovednosti. Nerozumela som mu čo hovorí. Z toľkej únavy som mala niekedy aj pocit neskutočna. Samozrejme k tej únave patrí aj bolesť hlavy porucha koncentrácie a krátkodobej pamate a zníženie konickov a zhoršenie znamok.

Myslela som, že po škole to odide, ale práveže sa mi potvrdzovalo, že nie som schopná pracovat na psychiku. Tak som začala upratovať, ale nemám ani fyzickú silu. Takže iba štyri hodiny fyzickej roboty. A teraz keď som mala ťahšie obdobie mi to telo nezvládlo a som dlhšie na PN pre nevýkonnosť, vyčerpanie, bolesti svalov. Mala som aj prechladnutie v tom období, ale ja neverím, že toto je ostatok z prechladnutia. Ja to mám chronické.
Vtedy som ešte nevedela, že mám myogénne tak som si pokojne pracovala fyzicky. :-P

Teraz mi je dobre konečne. Vďaka Bohu. Lebo nemusím prekračovať svoje limity. V robote som musela.

Ako tak mám prehľad o tom čo to môže byť, ale človek sa radšej aj opýta aby nezanedbal.